Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 maart 2022

Kasper Asgreen en Tom Pidcock over de mogelijke afwezigheid van Wout van Aert: “Zou de koers helemaal veranderen”

HLN
Kasper Asgreen en Tom Pidcock over de mogelijke afwezigheid van Wout van Aert: "Zou de koers helemaal veranderen"
Alle ballen op Kasper Asgreen. Dat wordt het credo van Quick.Step-Alpha Vinyl voor de Ronde van Vlaanderen zondag. Tegen de principes van 'The Wolfpack' in, maar door alle tegenslagen lijkt de Deense titelverdediger de enige overgebleven reële kanshebber. En hoe kijkt Asgreen naar de mogelijke afwezigheid van topfavoriet Wout van Aert? "De koers wordt in dat geval zeker anders." Tom Pidcock treedt z'n concullega volmondig bij. "Ongetwijfeld."
Lees verder

Waarom is shapewear zo populair? "Rondingen worden vandaag gevierd en toch grijpen we naar middeltjes"
Zangeres Lizzo (33) kondigt aan dat ze een shapewearcollectie uitbrengt. Is het niet contradictorisch dat een voorvechtster van bodypositivity ondergoed uitbrengt dat je vormen wegmoffelt? Of voelt shapewear voor vrouwen tegenwoordig empowering? Lingerieontwerpster Murielle Scherre, PrimaDonna-manager Vanessa De Vuyst en bodypositivityactiviste Marijne Van Boeckel doen hun boekje open over de (on)zin van shapewear. "Vroeger heerste echt de dictatuur van de slankheid. Nu is het een heel ander verhaal."
Lees verder

Poetin dreigt: gaskraan dicht als klanten vanaf 1 april niet met roebels betalen
Russisch gas moet vanaf april met roebels worden afgerekend anders worden de leveringen gestopt. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. Dat is in directe tegenspraak met wat de Italiaanse premier Mario Draghi wat eerder op de dag zei na een telefoongesprek met Poetin. Volgens Draghi kon er juist nog wel in euro's worden betaald.
Lees verder

Cryptobetalingen niet langer anoniem? Europees parlement stemt voor strengere regelgeving
Het Europees Parlement wil strengere regels invoeren voor betalingen met cryptomunten. Daar werd vandaag met 58 stemmen voorgestemd. Zo moeten alle transacties boven 1.000 euro worden geverifieerd. Doel is om criminele activiteiten zoals witwaspraktijken tegen te gaan.
Lees verder

RECENSIE. 'Moon Knight': "Een verwarrende eerste indruk"
Hollywoodster Oscar Isaac is dezer dagen de laatste in een rijtje klasbakken die de Marvel-fabriek komt vervoegen. In de nieuwste MCU-reeks op Disney+ 'Moon Knight' geeft hij gestalte aan een obscure antiheld met een versplinterde persoonlijkheid. Een komische maar ook donkere karakterstudie die dag en nacht verschil is met de andere blokken uit de Marvel-speeldoos. En daardoor des te aantrekkelijker voor nieuwkomers? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

"Op het foute moment vuurde hij het geweer af": Bruce Willis had al langer moeilijkheden op de set
Bruce Willis (67) moet noodgedwongen op pensioen nadat hij de diagnose afasie kreeg. Het wordt het einde van een veelbelovende en goedbetaalde carrière, die de afgelopen jaren steeds meer barsten begon te vertonen. Ingekorte dialogen, een incident met een geweer ... Dat het hem niet meer zo makkelijk afging als in z'n begindagen, werd steeds duidelijker. Een portret van een actieheld met een peperkoeken hartje die voor altijd vereenzelvigd zal blijven met John McClane uit 'Die Hard'. "Zelfs omaatjes spreken me daar nog over aan. Best ongemakkelijk."
Lees verder

Waarom rimpelen mijn vingers en tenen als ik in bad zit?
We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Na een lekker lang bad merk je plots op dat jouw vingers en tenen helemaal verrimpeld zijn. Maar hoe doet ons lichaam dit? En nog belangrijker: waarom? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.
Lees verder

Dartslegende Ted Hankey aangeklaagd voor seksueel misbruik
Dartslegende Ted Hankey moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechtbank. De 54-jarige Engelsman is namelijk aangeklaagd voor seksueel misbruik.
Lees verder

Hitte en droogte vertragen groei van tropische bomen
De stamgroei van tropische bomen neemt af in jaren met een warmer en droger droogteseizoen dan normaal. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar gevoeligheid van bomen in de tropen voor klimaatveranderingen, gepubliceerd in Nature Geoscience. Ook onderzoekers van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika leverden data voor de studie.
Lees verder

Werkloosheid eurozone daalt naar laagste niveau ooit
De werkloosheid in de eurozone is in februari gedaald tot het laagste niveau ooit gemeten in het landenblok. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat zaten er in de tweede maand van het jaar nóg minder mensen werkloos thuis dan in januari, toen de werkloosheid voor het eerst ooit onder de 7 procent dook.
Lees verder

Een blik aan boord van het nieuwe Belgische kroonjuweel voor wetenschap op zee
De Belgica, het nieuwe onderzoeksschip van de Belgische overheid, ligt momenteel aangemeerd in Zeebrugge. Wij mochten vandaag even een kijkje nemen aan boord van dit prestigieuze drijvende laboratorium.
Lees verder

Zie ze stralen: Dries Mertens en Kat Kerkhofs verlaten het ziekenhuis met kleine Ciro Romeo
Vijf dagen nadat Dries Mertens en Kat Kerhofs de trotse ouders werden van Ciro Romeo, heeft het gezinnetje het ziekenhuis in Napoli mogen verlaten.
Lees verder

Premier De Croo reageert op verwijt van Zelensky: "Diamanthandel stopzetten zou situatie in Oekraïne erger maken"
Tijdens zijn toespraak voor de plenaire vergadering van de Kamer bekritiseerde de Oekraïense president Volodymyr Zelenksy de Belgische diamanthandel met Rusland. Zo bleek recent uit onderzoek van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS dat België vorig jaar voor 1,8 miljard euro aan ruwe Russische diamanten importeerde en daarmee ook de oorlog in Oekraïne financierde. Premier Alexander De Croo gelooft echter niet dat er een 'diamantstop' moet komen. "In dat geval zou de impact op Rusland nul zijn, en die op Europa heel groot", aldus De Croo.
Lees verder

Grootschalige politieoperatie in Rijsel om kind met speelgoedgeweer
In de Noord-Franse stad Rijsel is vandaag een grootschalige politieoperatie opgezet, nadat er berichten binnenliepen over een man die met een kalasjnikov over straat zou lopen. Het bleek uiteindelijk om vals alarm te gaan.
Lees verder

Nederlandse topclubs trekken stekker uit BeNeLiga
De Nederlandse topclubs - Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse en AZ Alkmaar - hebben gisteren vastgesteld dat er op dit ogenblik onvoldoende draagvlak is bij de Nederlandse professionele clubs om de BeNeLiga op poten te zetten.
Lees verder

De Croo verzekert dat er geen indexsprong komt
De federale regering zal de komende weken maatregelen nemen om de koopkracht van de burgers te beschermen en tegelijkertijd ook de bedrijven vrijwaren. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdagmiddag gezegd in de Kamer. Een indexsprong komt er niet, verzekerde hij.
Lees verder

KIJK LIVE. "Het is een grote ramp dat Wout niet fit is": ploegleider Jumbo-Visma geeft meer uitleg over gezondheidssituatie Van Aert
Onheilspellend nieuws vanuit het kamp van Jumbo-Visma. De ploeg meldt immers dat er serieuze vraagtekens staan achter de deelname van Wout van Aert. De winnaar van de Omloop en E3 is wat verkouden en was vandaag niet fit genoeg om samen met z'n ploegmaats het parcours te verkennen. "Het ziet er niet goed uit", aldus ploegleider Grischa Niermann.
Lees verder

Geen meerderheid in het parlement: Duitsland ziet af van vaccinatieplicht tegen corona
Duitsland ziet af van een vaccinatieplicht tegen corona voor iedereen boven de 18 jaar. De regeringscoalitie van sociaaldemocraten, groenen en liberalen heeft het plan afgeblazen omdat er geen meerderheid voor is in het parlement, meldt de Duitse krant 'Bild'.
Lees verder

Ex-deelnemer 'The Bachelorette' verdachte in twee gerechtelijke onderzoeken: "Bij dokter is kindermishandeling vastgesteld"
Een ex-deelnemer (34) van het datingprogramma 'The Bachelorette' zit in de cel. De Avelgemse ondernemer is momenteel betrokken in twee gerechtelijke onderzoeken. Zijn zes maanden oud zoontje belandde vorige week in het ziekenhuis. "Bij dokter is kindermishandeling vastgesteld", stuurde hij naar zijn vriendenkring. Enkele dagen later ging de man naar een discotheek met zijn 25-jarige kompaan. Er ontstond een ruzie waarbij een man werd neergestoken, het duo werd aangehouden voor de steekpartij.
Lees verder

Zwaar noodweer laat enorme ravage achter in het zuiden van de Verenigde Staten
De inwoners uit het zuiden van de Verenigde Staten krijgen te maken met zwaar noodweer. Onweer met hagelbuien, rukwinden tot 100 kilometer per uur en korte, maar krachtige tornado's zorgen voor heel wat vernieling. Meer dan 200.000 gezinnen zitter zonder stroom. Op woensdag alleen zijn er meer dan 300 tornadowaarschuwingen uitgevaardigd. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.
Lees verder