Doorgaan naar hoofdcontent

Karen en Pieter-Jan gingen van ‘friendzone’ naar relatie. Seksuoloog: “Heeft voordelen die ook nadelen zijn”

HLN
Karen en Pieter-Jan gingen van 'friendzone' naar relatie. Seksuoloog: "Heeft voordelen die ook nadelen zijn"
Volgens een studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* verlieten de friendzone voor een romance met een beste vriend(in). "Ik beleefde nog nooit zo'n intense relatie, en mijn hart is nog nooit zo hard gebroken." Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit waarom zo'n verhouding gebaseerd op vriendschap wel én niet goed kan werken.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi's marketingbureau WannaCatch failliet verklaard
WannaCatch, het marketingbureau dat door het gevallen Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi werd opgericht, is failliet. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Antwerpen beslist. WannaCatch kreeg in 2019 van de Antwerpse politie 40.000 euro voor een project om de kloof tussen politie en jongeren te verkleinen.
Lees verder

Arbeiders botsen op skelet in kelder in centrum van Oostende en bellen politie: "De vreemdste scenario's spookten door ons hoofd"
Vier arbeiders deden een lugubere ontdekking tijdens renovatiewerken in een appartementsgebouw in Oostende. In de kelder vonden ze een skelet. Ze legden eerst wat beenderen bloot en vonden daarna een menselijke schedel. Kwaad opzet? "We waren in elk geval serieus geschrokken", klinkt het bij de arbeiders van bouwbedrijf Willems. Wij mochten mee met de archeologe op onderzoek.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Vijf renners voorop, opgave Sagan nog voor de start van rit met verraderlijke finale met laatste 200 meter over kasseien
Daags na de knappe zege van Tim Merlier zijn de sprinters opnieuw aan het woord in Tirreno-Adriatico. En de Italianen haalden de mosterd bij Nokere Koerse, want na een verraderlijke finale vol rondpunten ligt de finish na 200 meter licht oplopende kasseien. Boekt Merlier een twee op twee? Of komt Caleb Ewan er vandaag wél uit? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

Di Stefano bijna voorbij: Karim Benzema op z'n 34 in de fleur van zijn leven
Benzema en doelpunten; het zijn bijna synoniemen. Vier jaar geleden werd de Franse spits nog afgeschreven door de internationale pers, nu is hij op zijn 34ste belangrijker dan ooit voor Real Madrid. Met zijn doelpunt tegen Sociedad doet hij er opnieuw eentje bij op de teller. Als Benzema woensdag twee doelpunten zou maken tegen PSG in de Champions League, evenaart hij de 308 goals van Los Blancos-legende Alfredi Di Stefano. Van een ruw talent bij Lyon tot een ervaren doelpuntenmachine in Madrid.
Lees verder

De maxiscooter op om file- en parkeerproblemen te omzeilen? Onze motorexpert test de nieuwste Yamaha TMAX
Maxiscooters zijn niet meer weg te denken uit steden als Parijs, Barcelona of Rome, vooral om files en parkeergeld te omzeilen. En daarbij staat de 560cc sterke Yamaha TMAX al bijna 20 jaar aan de top van de voedselketen als statussymbool op twee wielen. Onze motorexpert Arno Jaspers kon de 2022-update van de Yamaha scooter in primeur uitproberen: "De TMAX combineert luxe, gebruiksgemak en sportiviteit als geen ander, maar het prijskaartje swingt de pan uit.
Lees verder

GETEST. Yamaha TMAX: "Het rijgedrag van een motorfiets met het gebruiksgemak van een scooter. Helaas ook met een flink prijskaartje"
Maxiscooters zijn niet meer weg te denken uit steden als Parijs, Barcelona of Rome, vooral om files en parkeergeld te omzeilen. En daarbij staat de 560cc sterke Yamaha TMAX al bijna 20 jaar aan de top van de voedselketen als statussymbool op twee wielen. Onze motorexpert Arno Jaspers kon de 2022 update van de Yamaha scooter in primeur uitproberen: "De TMAX combineert luxe, gebruiksgemak en sportiviteit als geen ander, maar het prijskaartje swingt de pan uit.
Lees verder

Shadow Warrior 3 kruidt shooteractie met puberaal gegniffel
Humor en games, het blijft een moeilijke combinatie. Grappige games bestaan zeker, kijk maar naar recente titels als Psychonauts 2 of Deltarune, maar jammer genoeg nemen ontwikkelaars vaak al genoegen met scheldpartijen en pipi-kakahumor om hun creatie als hilarisch te bestempelen.
Lees verder

CELEB 24/7. Een laatste dag paradijs voor Lea Michele en Dawson uit 'Dawson's Creek' viert zijn 45ste verjaardag
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

McDonald's is meer dan fastfood in Rusland: bekijk hier hoe ze 30 jaar geleden voor het eerst hun deuren openden
McDonald's was het eerste gevestigde fastfoodbedrijf in Rusland. De opening van het allereerste filiaal in 1990 in Moskou lokte dan ook meteen 30.000 bezoekers. Die stonden urenlang in de rij om zelf te kunnen proeven van het Amerikaanse menu. Doorheen de jaren groeide de populariteit van McDonald's er meer en meer, tot zelfs 847 vestigingen. Maar McDonald's sluit nu tijdelijk al zijn Russische filialen om zo steun aan Oekraïne te betuigen. Bekijk hierboven beelden van de eerste opening.
Lees verder

Kinderwens vs. carrière: hoe oprecht zijn nieuwe initiatieven van werkgevers om mama's te ondersteunen?
Van een bedrijfscrèche tot een vruchtbaarheidsbehandeling: in de strijd om talent bieden steeds meer werkgevers opvallende familievriendelijke voordelen aan. En toch loopt er in de praktijk nog heel wat spaak voor werkende mama's. Waar zitten de grote pijnpunten en kan de papa-emancipatie een oplossing zijn? Een organisatiesociologe en hr-experte bespreken de nieuwste ontwikkelingen. "De werkgever heeft niet echt de intentie om een betere werk-privébalans te creëren."
Lees verder

BV 24/7. Candice en Marijn hebben genoten van Zanzibar en wie blaast er hier 37 kaarsjes uit?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

'Charmed'-actrice legt uit waarom haar kinderen niet naar de serie mogen kijken: "Ik kus te veel mannen"
De serie 'Charmed' liep van 1998 tot 2006 en was ook bij ons te zien op televisie. Het betekende de grote doorbraak voor Alyssa Milano (49), één van de drie hoofdrolspeelsters. Maar haar kinderen, Milo (10) en Elizabella (7) hebben de serie nog niet gezien. En daar heeft de actrice enkele redenen voor. Eén van die redenen: "Ik kus veel mannen in de serie, echt veel mannen", vertelt ze op TikTok.
Lees verder

Chelsea-coach Tuchel over zijn bankzitter van 113 miljoen: "De situatie zint Romelu niet, maar hij blijft professioneel"
Het is een situatie waarin hij zelden heeft gezeten. Romelu Lukaku (28) bleef zaterdag op Burnley 90 minuten op de bank en daar komt donderdag tegen Norwich mogelijk geen verandering in. "Het zint hem niet, maar hij blijft professioneel", zegt zijn trainer, Thomas Tuchel.
Lees verder

Welke ziektes en letsels hebben de grootste impact op onze gezondheid? "Depressie zorgt voor het meest verloren levensjaren"
Depressies zorgden in 2018 voor het meest verloren gezonde levensjaren. Dat blijkt uit de eerste nationale ziektelaststudie van Sciensano. "De ziektelast meet de gezondheidskloof door een leven in perfecte gezondheid te vergelijken met de realiteit", zegt onderzoeker Brecht Devleesschauwer.
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van Luc Bellings: "Tijdens mijn zondagse fietrit is deze bakkerij een vaste stop voor de meest smeuïge rijsttaart ooit"
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. "In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt."
Lees verder

Nieuw seizoen 'The Voice Kids' start op vrijdag 25 maart: bekijk hier de eerste straffe auditie
Nog een dikke twee weken en dan begint er een nieuw seizoen van 'The Voice Kids'. Met nieuwe coaches, een nieuwe sidekick en - uiteraard - een pak nieuwe talenten. Een van hen is Sien, die een straffe versie van 'Beggin'' brengt.
Lees verder

'Operatie Sky' is keerpunt in strijd tegen georganiseerde criminaliteit: "Grootste bedreigingen bevinden zich op nationaal niveau"
De ontcijfering van het versleutelde communicatienetwerk van de Sky ECC-cryptofoons betekent een keerpunt voor de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit in België. Dat zeggen zowel de magistratuur als de federale politie, net een jaar nadat de kraak van het netwerk aanleiding gaf tot de grootste politieoperatie die België ooit heeft gezien. "We hebben de georganiseerde misdaad een zware klap kunnen toebrengen maar het is de hoogste tijd om te investeren in een structurele aanpak", klinkt het.
Lees verder

Enorme rotspilaren die door vloer priemen maken modernistische villa nog unieker
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Brazilië.
Lees verder

Vlaamse regering richt taskforce rond Oekraïne op: "Het worden nog heel zware tijden, ook voor ons"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement opgeroepen tot een "gecoördineerd crisisbeleid" om de Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Het is daarbij volgens hem nodig om "de klassieke lijnen tussen meerderheid en oppositie te overstijgen". Er komt ook een taskforce rond de Oekraïense kwestie. "Want het worden nog heel zware tijden, ook voor ons."
Lees verder