Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

Janine Bischops over boezemvrienden Nicole & Hugo: “Het is zo oneerlijk”

HLN
Janine Bischops over boezemvrienden Nicole & Hugo: "Het is zo oneerlijk"
Nicole (75) en Hugo (74) hebben een hard verdict gekregen. Nicole lijdt aan Alzheimer, zo werd na tests officieel bevestigd. Wie al een tijdje op de hoogte was, is 'Familie'-actrice Janine Bischops (80). Zij is al meer dan vijftig jaar innig bevriend met het sympathieke zangduo. "Amai, ik heb daar al héél veel verdriet van gehad. Maar onze vriendschap is onverwoestbaar", zegt Janine. "Nicole en Hugo, dat zijn mijn schatten!"
Lees verder

RECENSIE. 'Pachinko': "Het mooiste K-drama dat u dit (voor)jaar zult tegenkomen"
Netflix mag dan wel aan de leiding staan als het platform dat het meeste Zuid-Koreaanse producties aan de man brengt, het is dezer dagen concurrent Apple TV+ die onder de duiven van de 'Squid Game'-verdeler schiet. 'Pachinko', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van The New York Times, vertelt het generatieoverschrijdend verhaal van een Koreaanse immigrantenfamilie getekend door de Japanse bezetting. Of u dringend deze gevoelige periode in de Koreaanse geschiedenis moet bijbenen en u door deze vertelling moet laten meevoeren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Universiteiten engageren zich om beleid rond grensoverschrijdend gedrag te verscherpen
De universiteiten hebben in de schoot van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) concrete afspraken gemaakt om hun beleid rond grensoverschrijdend gedrag te verscherpen. Dat meldt de VLIR woensdag in een persbericht. De raad wijst erop dat de universiteiten vrij zijn om nog bijkomende maatregelen te nemen.
Lees verder

Onvergetelijke schoolreis in Aarlen: leerlingen vinden echte schat tijdens bosspel
De leerlingen van een basisschool in Waals-Brabant hebben vorige week een onvergetelijke schoolreis beleefd. Ze ontdekten een echte schat tijdens een bosspel in de buurt van Aarlen, in de provincie Luxemburg. De buit bestond uit gouden kettingen, armbanden, horloges en ringen. De waarde van de schat? Enkele duizenden euro's, meldt RTL Info.
Lees verder

Transmigrant wint 250.000 euro met kraslot van 5 euro, maar niemand weet waar hij is: "Illegaal of niet, hij heeft recht op zijn centen"
Een kans van 1 op 1.250.000. Dat had een Afrikaanse transmigrant toen hij vorige woensdag in de Spar van Zeebrugge een Ca$h kocht, een kraslot van 5 euro. De twintiger won het groot lot en mag dus 250.000 euro ophalen bij de Nationale Loterij. Alleen is de jongeman sinds woensdag niet meer gezien. Een sprookje, voorlopig zonder happy end...
Lees verder

Klant van HelloFresh vindt tussen verse groenten in box... levende muis, die z'n buikje volvrat
Maaltijdboxleverancier HelloFresh verrast zijn klanten wekelijks met verse ingrediënten en bijhorende recepten, maar soms kan de inhoud van het pakket ook aardig tegenvallen. Zo vond Nele Saey uit Knesselare tot haar eigen verbazing een muis tussen de producten. "We nemen dit soort incidenten erg serieus", klinkt het bij HelloFresh.
Lees verder

Mathieu van der Poel moet samen met vriendin Roxanne bekomen na de streep: "Voelde me niet de sterkste vandaag"
Mathieu van der Poel (27) mag een tweede streepje achter Dwars door Vlaanderen zetten. Na 2019 was de Nederlander van Alpecin-Fenix vandaag opnieuw de beste in Waregem. Maar dat kostte bloed, zweet en tranen. "Ik ben er vrij diep voor moeten gaan", aldus Van der Poel in het flashinterview bij Sporza.
Lees verder

Hoort de Italiaanse espresso op de Werelderfgoedlijst? "Italianen hebben echt een band met hun barista"
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. "De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken."
Lees verder

Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. "Veel meer dan een drankje voor ons"
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. "De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken."
Lees verder

Campenaerts bijt letterlijk z'n tand stuk: "Ze hadden gezegd dat het na vijf jaar weer los zou komen, het zijn er zes geworden"
Hij had er maanden naar uit gekeken, maar het lukte net niet. Victor Campenaerts deed er alles aan om Dwars door Vlaanderen te winnen. Neem dat ook gerust letterlijk: Campenaerts beet een herstelde tand helemaal stuk. "Ze hadden gezegd dat het na vijf jaar zou los komen, het zijn er zes geworden."
Lees verder

Meer dan tweehonderd baby's gestorven: rapport onthult zware gebreken in Britse verloskunde
Een onderzoek naar sterfte van kinderen kort voor of na de geboorte in een regio in het midden van Engeland heeft de schijnwerpers gezet op gebreken in de Britse gezondheidszorg.
Lees verder

Nieuwe poll wijst uit: meer dan de helft van de ondervraagden legt schuld van Oscarincident bij Chris Rock
Wie is verantwoordelijk voor het incident op de Oscars zondag, waarbij Will Smith (53) een klap uitdeelde aan Chris Rock (57)? Een onderzoeksbureau heeft die vraag gesteld aan 2.162 Amerikanen. Het merendeel van de ondervraagden lijkt de schuld te leggen bij Chris Rock.
Lees verder

Aardbeiteler lanceert witte aardbei tijdens start van nieuw seizoen Coöperatie Hoogstraten: "Een gril van Moeder Natuur"
Coöperatie Hoogstraten heeft de start gegeven voor het nieuwe seizoen, met traditioneel de verkoop van de eerste aardbeien. De acht bakjes brachten naar goede gewoonte 4.000 euro op, waarna de Coöperatie het bedrag verdubbelde en het schenkt aan een goed doel. Dit jaar is dat de Nadjmi Foundation van de Antwerpse topdokter Nasser Nadjmi. Ook van de partij: teler Guy Herrijgers, die samen met zijn zoon Sven enkele specialiteiten heeft, waaronder nu ook de witte aardbei. En binnenkort komt hij zelfs met een bananenaardbei.
Lees verder

Nationale Bank raamt economische impact op 1,8 procent in twee jaar
De Russische inval in Oekraïne zal dit en volgend jaar een impact van naar schatting 1,8 procent hebben op het Belgische bruto binnenlands product (bbp). Dat heeft de gouverneur van de Nationale Bank, Pierre Wunsch, gezegd.
Lees verder

Quick.Step-Alpha Vinyl komt er opnieuw niet aan te pas: "Het heeft geen zin om excuses te zoeken"
14de, Jannik Steimle. 't Was ook in Dwars door Vlaanderen even zoeken in de daguitslag alvorens we een renner van Quick.Step-Alpha Vinyl tegenkwamen. 'The Wolfpack' miste opnieuw de goeie slag en kwam nauwelijks in het wedstrijdbeeld voor. "We hebben weer achter de feiten aan gekoerst", gaf Yves Lampaert toe.
Lees verder

Proces van lid 'Beatles-jihadisten' gestart nabij Washington: "Hij was de meest brutale van de groep"
Woensdag is het proces van de 33-jarige El Shafee El-Sheikh gestart in Alexandria, nabij de Amerikaanse stad Washington. El-Sheikh was een spilfiguur binnen de terreurgroep Islamitische Staat (IS) en maakte deel uit van een terreurcel die vooral buitenlanders ontvoerde en executeerde. De man kwam in 2012 in Syrië aan en behoorde tot een viertal dat door de gijzelaars 'The Beatles' werd genoemd omdat ze een Brits accent hadden.
Lees verder

Iran weert vrouwen met geweld uit stadion en moet nu vrezen dat het wordt uitgesloten voor het WK
Iran vreest dat het wordt uitgesloten van het WK voetbal in Qatar. Gisteren werden vrouwen met geweld de toegang geweigerd bij de wedstrijd van het nationale elftal tegen Libanon.
Lees verder

Londen wil minimumloon binnen Europese scheepvaart na massaontslag P&O
De Britse regering wil samen met Europese partners een minimumloon vastleggen voor bemanningsleden op Europese scheepvaartroutes. Dat meldt onder andere de Britse omroep BBC woensdag. De aankondiging komt er nadat de Britse rederij P&O eerder deze maand in één klap 800 werknemers heeft ontslagen.
Lees verder

CELEB 24/7. De halfnaakte jurk van Beyoncé en deze Canadese zangeres mag 54 kaarsjes uitblazen
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hubble registreert verste ster ooit op 12,9 miljard lichtjaar afstand
De ruimtetelescoop Hubble heeft een ster ontdekt op 12,9 miljard lichtjaar afstand van de aarde. Het is de verste ster die ooit is waargenomen, maakten de ruimtevaartorganisatie NASA (Verenigde Staten) en ESA (Europa) woensdag bekend. Het oude record stamt uit 2018, toen de Hubble een ster op 9 miljard lichtjaar afstand waarnam.
Lees verder