Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

Is een draadloze stofzuiger meer dan een grote kruimeldief? En kan hij de traditionele stofzuiger vervangen?

HLN
Is een draadloze stofzuiger meer dan een grote kruimeldief? En kan hij de traditionele stofzuiger vervangen?
Een kwalitatieve stofzuiger is een onmisbare bondgenoot in ieder huishouden. Steelstofzuigers zijn booming business en lijken de traditionele stofzuiger van zijn troon te stoten. Wat zijn de voor- en nadelen? HLN Shop helpt je kiezen.
Lees verder

KOERS KORT. Herman Frison wordt vip-chauffeur bij Alpecin-Fenix
Opmerkelijke transfer in wielerland. Herman Frison start vandaag als vip-chauffeur bij Alpecin-Fenix en de damesafdeling Plantur - Pura. Frison (60) was de voorbije twintig jaar actief als ploegleider bij Lotto-Soudal, maar zag zijn contract daar vorig jaar niet meer verlengd. Nu trekt Frison dus naar een van de grote Belgische concurrenten onder leiding van Christoph en Philip Roodhooft. Hij wordt er een collega van Eric Vanderaerden, die afgelopen winter als vipchauffeur ook al Lotto-Soudal verliet voor Alpecin-Fenix. Naast Dwars door Vlaanderen zal Frison ook de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, de Scheldeprijs, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik opnemen in zijn programma. (BVDC)
Lees verder

Zo werken 95.000 Russen in het grootste geheim aan het kernarsenaal van Poetin
In het grootste geheim is Poetin zijn kernarsenaal sneller, doelgerichter en dodelijker aan het maken, ondanks de belofte om het aantal kernwapens af te bouwen. Gisteren zei de woordvoerder van het Kremlin nog dat niemand in Rusland eraan denkt nucleaire wapens te gebruiken in het kader van de oorlog in Oekraïne. Toch werkt het Russisch atoomagentschap 'Rosatom' nog steeds met tienduizenden tegelijk de klok rond om van Rusland de meest afschrikwekkende supermacht ter wereld te maken. "Rusland staat qua nieuwe wapensystemen een pak verder dan concurrent Amerika."
Lees verder

Duizenden pakjes vast in verzegelde PostNL-depots, Bol.com eist reactie na arrestatie topman
De webwinkel Bol.com is verontrust na de arrestatie van de topman en de operationeel directeur van PostNL België wegens vermoedens van wanpraktijken. Duizenden pakjes zitten momenteel vast in twee verzegelde Belgische depots. Bol.com eist nu een reactie van PostNL. De bal ging aan het rollen na eerder undercoveronderzoek van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging wekenlang undercover aan de slag bij PostNL. Hij zag er uitbuiting, zwartwerk en zelfs kinderarbeid.
Lees verder

"Kwets ik jouw gevoelens misschien?": potjes van Nick Kyrgios koken over in verbale clash met umpire
Nick Kyrgios heeft inmiddels meer woede-uitbarstingen dan titels op z'n palmares. In de achtste finales van het prestigieuze Miami-toernooi verloor de 26-jarige Australiër de controle volledig. Tennisrackets kapotslaan, de ref beledigen en zelfs een hele game moeten inleveren als sanctie: het hele pakket kwam aan bod. Kyrgios: "Dit is een grap. Zorg voor nieuwe scheidsrechters."
Lees verder

Lous and the Yakuza, Nas en Stormzy toegevoegd aan line-up CORE Festival
Het gloednieuwe Brusselse festival CORE krijgt steeds meer vorm. De organisatie maakt een lading nieuwe namen bekend voor het festival dat op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei zal plaatsvinden in het Brusselse Ossegempark.
Lees verder

Verdien je als interimkracht in de zorgsector meer dan met een vast contract?
"Corrupte praktijken", zegt Paul Cappelier, de voorzitter van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen. Want, zo stelt de zorgsector, er is een probleem met personeel dat eerst ontslag neemt om nadien via interimkantoren opnieuw aan de slag te gaan in dezelfde sector, maar aan betere voorwaarden. Maar is dat effectief zo? Jobat.be vroeg het aan Uitzendkantoor X-Care in Motion, gespecialiseerd in de zorgsector.
Lees verder

Strava als radar voor dieven: hoe zorg je ervoor dat je dure fiets niet gestolen wordt?
Registreer jij je sportprestaties op de Strava-app? Mogelijk ben je dan een gemakkelijk doelwit voor dieven. Als je Strava-account op openbaar staat, dan kan in principe iedereen zien waar je je bevindt én wanneer. En dus vooral: waar je woont en waar dus mogelijk een slag te slaan valt wanneer je uit sporten bent. Stef Willems van verkeersinstituut Vias legt stap voor stap uit hoe je veilig te werk gaat.
Lees verder

"Via Strava kan je aan de hele wereld laten weten waar je woont én waar je je bevindt": expert geeft advies om je tegen diefstal te beschermen
Registreer jij je sportprestaties op de Strava-app? Mogelijk ben je dan een gemakkelijk doelwit voor dieven. Als je Strava-account op openbaar staat, dan kan in principe iedereen zien waar je je bevindt én wanneer. En dus vooral: waar je woont en waar dus mogelijk een slag te slaan valt wanneer je uit sporten bent. Stef Willems van verkeersinstituut Vias legt stap voor stap uit hoe je veilig te werk gaat.
Lees verder

Ongezien! Fans vernielen hun eigen stadion nadat Nigeria zich niet plaatst voor het WK
Nigeria zal er voor het eerst sinds 2006 niet bij zijn op het WK voetbal. Het verloor de kwalificatiewedstrijd van Ghana, waar Dennis Odoi speelt. De uitschakeling komt hard aan bij de Nigeriaanse fans. Het duurt dan ook niet lang vooraleer honderden heethoofden het veld bestormen. De Nigeriaanse supporters vernielen alles wat ze vinden. De politie moet traangas inzetten om de veldbestormers uiteen te drijven.
Lees verder

Wellens, Asgreen en Nibali kunnen niet zonder: dit is het apparaatje van 300 euro dat na 6 weken hetzelfde effect belooft als 4 weken intervaltraining
Wat hebben Vincenzo Nibali, Quinn Simmons, Kasper Asgreen en Tim Wellens met elkaar gemeen? Goeie coureurs, dat sowieso. Maar wist u ook dat ze alle vier fervent hun ademhaling trainen om hun prestaties te optimaliseren? In deze nieuwe aflevering van Marginal Gains duiken we de wondere wereld van de Airofit in. Een apparaat afkomstig uit de operawereld en waarmee Quinn Simmons zijn longvolume optrainde tot maar liefst 10 liter. Tim Wellens: "Ik ben er nu 100 dagen lang elke avond 5 à 10 minuten mee bezig."
Lees verder

Vlaming die vriendin Anne (58) het hoofd insloeg in Spanje krijgt veertien jaar cel
Frank D. (51) uit Halle is in het Spaanse Malaga veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moord op zijn vriendin Anne Hugot (58). De vrouw uit Waals-Brabant was in 2017 naar Spanje verhuisd, om er te genieten van haar pensioen en van het leven. Ze werd echter het hoofd ingeslagen terwijl ze sliep. Frank D. ging aan de haal met haar Mercedes en een dure collectie whisky.
Lees verder

Sociale media kunnen de mentale gezondheid van meisjes eerder aantasten dan die van jongens, zo blijkt uit nieuw onderzoek
Sociale media beïnvloeden het mentale welzijn van meisjes en jongens op verschillende leeftijden, dat stelt een nieuw onderzoek naar de kwetsbaarheid in de adolescentie. Zo schrijft 'The Guardian'. Psychologen stellen dat jongens het meest kwetsbaar zijn tussen 14 en 15 jaar, terwijl dat bij meisjes al tussen de leeftijd van 11 en 13 jaar is.
Lees verder

Russische artieste wordt gearresteerd na 'bloederig' protest
De Russische artieste Yevgenia Isayeva beschilderde haarzelf met nepbloed en eist een einde aan de oorlog in Oekraïne. Haar actie vond plaats in de Russische stad Sint-Petersburg. Terwijl ze in een wit kleed roept dat haar hart bloed komen er Russische politieagenten ter plaatse en arresteren haar. De dappere kunstenares blijft haar protest verder zetten terwijl ze wordt weggesleept door de politie. Het doek dat voor haar ligt vertelt over de oorlog, maar wordt ook meteen verwijderd.
Lees verder

Russische artieste wordt gearresteerd na "bloederig" protest
De Russische artieste Yevgenia Isayeva beschilderde haarzelf met nepbloed en eist een einde aan de oorlog in Oekraïne. Haar actie vond plaats in de Russische stad Sint-Petersburg. Terwijl ze in een wit kleed roept dat haar hart bloedt, komen er Russische politieagenten ter plaatse, die haar daarop arresteren. De dappere kunstenares blijft haar protest verder zetten, terwijl ze wordt weggesleept door de politie. Het doek dat voor haar ligt vertelt over de oorlog, maar wordt ook meteen verwijderd.
Lees verder

Nooit eerder zoveel vrachtverkeer op Vlaamse snelwegen als in 2021
Hoewel het verkeer in 2021 op geen enkel moment het niveau haalde van 2019 — voor de coronapandemie — kwam er wel auto- en vooral vrachtverkeer bij, zeker vanaf maart. De groei van het autoverkeer bleef beperkt, maar het vrachtverkeer boomde: er rijdt nu meer vrachtverkeer dan ooit tevoren. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum woensdag in zijn jaarverslag. De avondspits op de Vlaamse snelwegen was in 2021 ook veel zwaarder dan de ochtendspits.
Lees verder

Inflatie blijft stijgen: 8,31 procent in maart
De inflatie in ons land nam verder toe in maart tot 8,31 procent. In februari was het nog 8,04 procent. Dat meldt federaal statistiekbureau Statbel.
Lees verder

Moet Anderlecht zich zorgen maken? Zirkzee geblesseerd gewisseld bij Nederlandse beloften
Pech voor Anderlecht in de strijd om play-off 1? Joshua Zirkzee verliet gisteren na 70 minuten geblesseerd het veld bij de Nederlandse beloften in de match tegen Zwitserland. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk. Jong Oranje haalde het na de wissel van Zirkzee, die de kapiteinsband droeg, met 2-0 van Zwitserland. Het blijft zo in de race om, net als onze U21, volgend jaar naar het EK te gaan. (SVL)
Lees verder

De Queen in rolstoel en prinses Charlene die ontbrak: wat je niet te zien kreeg tijdens herdenking van prins Philip
Het Verenigd Koninkrijk is nog niet uitgepraat over de herdenkingsdienst van prins Philip, die dinsdag plaatsvond in Westminster Abbey in Londen. Er blijven dan ook nieuwe details aan de oppervlakte komen, zoals de Queen (95) die zich achter de schermen zou verplaatsen in een rolstoel en prinses Charlene van Monaco (44) die nergens te bespeuren was. En ook over de veelbesproken entree van prins Andres (62) is het laatste woord nog niet gezegd.
Lees verder

Bart Kaëll wordt voor één keer een bekende slager in 'Welkom in de Familie'
In 'Welkom in de Familie' dropt Julie Van den Steen (29) elke week iemand bij een ander gezin. Hij of zij neemt de plek in van een bepaalde persoon uit die familie. Nadien moet die raden wiens plek hij/zij heeft ingenomen. De spits afbijten doet ze bij Wout. Die neemt de plek in van Victor en daar horen heel wat hilarische taferelen en opdrachten bij, zelfs met Bart Kaëll.
Lees verder