Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 maart 2022

Incheckprobleem bij TUI snel opgelost: “Slechts 1 vlucht heeft vertraging gehad”

HLN
Incheckprobleem bij TUI snel opgelost: "Slechts 1 vlucht heeft vertraging gehad"
Dinsdagvoormiddag waren er wereldwijd problemen bij het inchecksysteem van luchtvaartmaatschappij TUI. Na de middag raakte het euvel opgelost, zodat uiteindelijk de problemen voor de reizigers beperkt bleven. "Slechts 1 vlucht heeft met vertraging te kampen gehad", zegt Piet Demeyere van TUI Belgium.
Lees verder

Uppercut voor Quick.Step: Tim Declercq maakt officieel kruis over Vlaams-klassiek voorjaar
Tim Declercq mag vrijdag rustig opnieuw beginnen te trainen. Na de Saudi Tour, waarin hij knap vierde werd, testte de 32-jarige werkmier van Quick.Step-Alpha Vinyl en viervoudige laureaat van onze Kristallen Zweetdruppel positief op Covid en kreeg hij als gevolg daarvan af te rekenen met pericarditis, een ontsteking van het hartzakje. Daardoor moest hij twee weken volstrekte rust in acht nemen. "In totaal zal ik zeventien dagen niet hebben gefietst. Dat is bijna even lang als mijn traditionele winterbreak", aldus Declercq.
Lees verder

De Croo: "We leven vandaag in een ander Europa. Ook wij zullen de gevolgen van deze oorlog voelen"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) waarschuwt er dinsdag voor dat ook ons land in een nieuwe realiteit is terechtgekomen door de oorlog in Oekraïne. Ook wij zullen de gevolgen van de Russische invasie voelen, zei hij. Tegelijkertijd is de eenheid en dus de kracht van Europa momenteel zeer sterk, benadrukte de premier. "Hoe de komende weken zich zullen ontwikkelen, weten we niet. Wat wel duidelijk is, is dat we veel partners hebben. Die collectieve reactie is de beste garantie die wij hebben ten opzichte van onze veiligheid."
Lees verder

Duo's uit 'Paradijs zoekt personeel' volgen les Swahili: "Ik ging in België al niet graag naar school"
De duo's in 'Paradijs zoekt personeel' moeten een test volbrengen op de markt van Zanzibar. Maar voor ze dat kunnen doen, moeten ze natuurlijk eerst een mondje Swahili leren spreken. Nathalie regelde voor hen een bijles in een plaatselijke school. Maar niet iedereen lijkt even geïnteresseerd.
Lees verder

Onderzoekers UAntwerpen vinden nieuwe behandeling voor 'roestende' organen
Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) hebben de voorbije jaren een nieuwe behandelingswijze ontwikkeld voor het multi-orgaandysfunctiesyndroom (MODS), een aandoening die organen als het ware doet 'roesten'. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift 'Nature Communications'.
Lees verder

Philippe Clement wil met Monaco naar bekerfinale: "Doen wat Henry, Mbappé en Trezeguet niet konden"
"Clubgeschiedenis schrijven." Philippe Clements woorden kunnen niet duidelijker zijn. Hij wil zich morgenavond met AS Monaco verzekeren van een plaatsje in de Coupe de France. Tegenstander om 21.15 uur is Nantes, in de Ligue 1 momenteel boven AS Monaco geklasseerd. Voor Clement en Monaco is het bekeravontuur een uitgelezen kans om het ietwat grijze seizoen extra kleur te geven.
Lees verder

Garry Hagger gooide z'n levensstijl helemaal om: "20 kilo vermagerd en opnieuw smoorverliefd"
Hij maalt per jaar 10.000 km af met z'n koersfiets, eet speltbrood als ontbijt en heeft biefstuk friet bijna volledig van z'n menu geschrapt. Ook botoxspuitjes heeft hij afgezworen. Le nouveau Garry Hagger (58) est arrivé, ook muzikaal. "In m'n nieuwe single ga je een andere kant van mij ontdekken", zegt hij in een gesprek over zijn sportieve hobby, plastische chirurgie en z'n nieuwe liefde. "Ik geniet met volle teugen van de verliefdheid."
Lees verder

Lukt het maar niet om te stoppen met roken? Elke poging helpt: "Gemiddeld lukt het na zes keer proberen"
Stoppen met roken: het is traditioneel één van de meest gemaakte goede voornemens voor de gezondheid. "Maar ondanks corona roken mensen vandaag meer dan in normale tijden én ze zijn vaak niet bereid om nu te stoppen", zegt tabacoloog Els Bosch. Ze legt uit hoe je tóch neen kan zeggen tegen de sigaretten én doorprikt enkele veelgehoorde fabels over (stoppen met) roken.
Lees verder

"Mensen roken vooral vanwege stress, verveling of veel alleen zijn": zo geraak je toch af van die sigaret
Stoppen met roken: het is traditioneel één van de meest gemaakte goede voornemens voor de gezondheid. "Maar ondanks corona roken mensen vandaag meer dan in normale tijden én ze zijn vaak niet bereid om nu te stoppen", zegt tabacoloog Els Bosch. Ze legt uit hoe je tóch neen kan zeggen tegen de sigaretten én doorprikt enkele veelgehoorde fabels over (stoppen met) roken.
Lees verder

Proces aanslagen Parijs vandaag hervat
Het proces rond de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is vandaag hervat voor het speciale assisenhof in de Franse hoofdstad. Op 15 februari werd het assisenproces opgeschort wegens twee nieuwe besmettingen met het coronavirus onder de beschuldigden.
Lees verder

Cabaretier Henk Rijckaert maakt iconische grijphaak uit 'The Batman' na
Warner Bros en cabaretier Henk Rijckaert slaan de handen in elkaar voor de release van 'The Batman' op woensdag 2 maart 2022. Voor de gelegenheid probeert hij één van de meest iconische Batman-gadgets na te maken: de grijphaak.
Lees verder

Rusland verbiedt buitenlandse bedrijven tijdelijk om Russische investeringen te verkopen
Rusland verbiedt buitenlandse investeerders tijdelijk om Russische activa van de hand te doen. Dat heeft de Russische premier Michail Misjoestin vandaag gezegd. "We willen ervoor zorgen dat ze een weloverwogen beslissing nemen en niet één die wordt gedreven door politieke druk", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Duitser Gisdol geeft zijn ontslag bij Lokomotiv Moskou in nasleep inval Oekraïne - F1-bonzen houden vandaag spoedvergadering over eventuele uitsluiting Russische coureur Nikita Mazepin - Shakhtar-speler Moraes schenkt bijna 50.000 euro aan Oekraïne
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het ongetwijfeld niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Laura uit 'Blind Getrouwd' vertelt over haar eerste zwangerschap: "Het geslacht blijft ook voor ons geheim"
Laura Lieckens, die we kennen uit 'Blind Getrouwd', is zwanger. Dat nieuws maakte ze zelf bekend via Instagram. In een video-interview vertelt ze voor het eerst over haar zwangerschap. "In het begin werd het niet met blijdschap ontvangen. We dachten: hoe gaan we dit doen? Maar nu zijn we wel heel gelukkig."
Lees verder

Oligarchen verzetten zich openlijk tegen Poetin: "Voorkom dat Russen hun Oekraïense broers en zussen vermoorden"
In Rusland bekritiseert de zakelijke elite zelden het regime. Maar dat lijkt nu te veranderen. Sinds de Russische invasie in Oekraïne hebben verschillende Russische oligarchen zich openlijk verzet tegen de aanpak van president Vladimir Poetin. "Oorlog kan nooit het antwoord zijn", klinkt het.
Lees verder

Måneskin stelt tour uit vanwege situatie in Oekraïne
Måneskin komt voorlopig niet met nieuwe data voor hun verplaatste Europese tour vanwege de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De Italiaanse rockband die vorig jaar het Eurovisie Songfestival won had gehoopt zijn fans voor 1 maart een update te kunnen geven.
Lees verder

LIVE. Duitser Gisdol geeft zijn ontslag bij Lokomotiv Moskou - Wordt ook F1-coureur Mazepin uitgesloten? - Adidas niet langer sponsor nationale voetbalploeg
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het ongetwijfeld niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

EU reserveert 500 miljoen euro voor humanitaire hulp Oekraïne
De Europese Commissie trekt 500 miljoen euro uit voor humanitaire steun aan Oekraïne. Het geld is bedoeld om de nood van burgers te verzachten en vluchtelingen te verzorgen, zei voorzitter Ursula von der Leyen tijdens een speciale zitting in het Europees Parlement.
Lees verder

Diplomaten verlaten collectief zaal bij speech van Russische buitenlandminister voor VN
De speech van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, is niet helemaal gegaan zoals gepland. Toen de (opgenomen) toespraak van start ging, verlieten de ambassadeurs en diplomaten van een veertigtal staten collectief de zaal.
Lees verder

Geen Lukaku vs Zlatan in Derby della Madonnina, geen probleem: Milan en Inter doen het ook zonder topspitsen uitstekend
Zlatan Ibrahimovic vs Romelu Lukaku. Vorig seizoen stonden ze nog neus aan neus. Vanavond speelt geen van beide mee. Ibrahimovic ligt opnieuw in de lappenmand, Lukaku verslijt zijn dagen in Londen. Gemist worden beide spitsen niet. Inter doet het zonder Lukaku prima, Milan zonder Zlatan evenzeer. Vanavond vechten beide ploegen het uit met het oog op de finale van de Coppa Italia.
Lees verder