Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

IN BEELD. Supporters en jeugdspelers brengen emotioneel eerbetoon aan Miguel Van Damme

HLN
IN BEELD. Supporters en jeugdspelers brengen emotioneel eerbetoon aan Miguel Van Damme
Supporters van Cercle Brugge hebben woensdagavond op een passende manier een eerbetoon gebracht aan Miguel Van Damme. Aan het Jan Breydelstadion werd een stiltemoment gehouden waarbij kaarsjes werden aangestoken. Om 16 minuten (het rugnummer van Van Damme) na 19 uur, weerklonk er een minuut applaus.
Lees verder

Video. Zware uitslaande brand in Leuven: architectenbureau brandt volledig uit
Op de Geldenaaksebaan in Leuven is er omstreeks 19.30 uur een zware brand uitgebroken in een woning en architectenbureau. De bewoners konden tijdig het pand verlaten. De brandweer kwam massaal ter plaatse. "Het vuur heeft zich waarschijnlijk snel kunnen verspreiden op zolder", vertelt bewoner en architect Christophe.
Lees verder

Amerikaanse inlichtingendiensten: "Poetin wordt slecht geïnformeerd"
De Russische president Vladimir Poetin wordt slecht geïnformeerd door zijn adviseurs over het verloop van de oorlog in Oekraïne. Hij krijgt ook niet te horen hoe de westerse sancties de Russische economie verlammen. Dat zegt een hoge Amerikaanse overheidsbron aan 'CNN', op basis van informatie van de inlichtingendiensten.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt uitdoofscenario voor stroomhalsbanden goed
De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft vandaag het uitdoofscenario voor het gebruik van stroomhalsbanden goedgekeurd. Concreet wil minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) het gebruik en de verkoop van stroomhalsbanden met een afstandsbediening en stroomhalsbanden die honden afstraffen voor blaffen verbieden vanaf 2027.
Lees verder

Amy Schumer reageert op Oscarklap Will Smith: "Ik ben nog steeds in shock"
Amy Schumer (40) is nog steeds in shock na het incident tijdens de Oscars waarbij Will Smith een klap uitdeelde aan Chris Rock. In een bericht op Instagram maakt de comédienne, een van de drie presentatoren tijdens de uitreiking van de Academy Awards, duidelijk dat ze er nog steeds mee bezig is. "De hele situatie was ontzettend verontrustend."
Lees verder

Woningpas biedt voortaan ook informatie over energie- en waterhuishouding van woning
Woningpas, de online toepassing van de Vlaamse overheid waar je alle relevante informatie over je woning kunt bundelen, biedt voortaan nog meer informatie. Je zult er nu ook informatie terugvinden over je aangemelde zonnepanelen, je energiemeter(s) en het jaarlijkse verbruik voor gas en elektriciteit. Daarnaast is de informatie over de watervoorzieningen en rioleringen uitgebreid.
Lees verder

Tadej Pogacar betaalt leergeld in eerste Vlaamse koers: "Zat net achter val en verloor zo veel tijd"
Chasse patate, of bijna, van Tadej Pogacar. Wat de Sloveense dubbele Tourwinnaar niet allemaal leert in zijn korte en opgemerkte passage in Vlaanderen. Vandaag reed hij een achtervolging op het groepje vluchters waarin de latere winnaar van Dwars door Vlaanderen zou rijden. Maar zag na tien kilometer het vruchteloze van zijn poging in. Zo heeft Pogacar het nog niet vaak gehad.
Lees verder

EU-autoriteiten vallen Duitse kantoren Gazprom binnen
Europese mededingingsautoriteiten zijn binnengevallen in kantoren van de Russische gasproducent Gazprom in Duitsland. Dat schrijven de persagentschappen 'Bloomberg' en 'Reuters' op basis van anonieme bronnen. De invallen komen op het moment dat toezichthouders in de Europese Unie het onderzoek opvoeren naar gasleveringen van het bedrijf aan Europa.
Lees verder

Romina Van Camp praat exclusief met Russische ambassadeur: "Weggestuurde 'diplomaten' stonden al langer op zwarte lijst van staatsveiligheid"
De Russische ambassadeur Alexander Tokovinin pikt het niet dat de Belgische regering 21 van zijn medewerkers het land uitzet. Onze veiligheidsdiensten verdenken die mensen van spionage. "Dat is compleet ongegrond", zegt de ambassadeur in een exclusief interview met VTM NIEUWS. "De Belgische ambassade in Rusland kan zich aan een tegenreactie verwachten, want in diplomatie geldt het '1 voor 1'-principe", vertelt journaliste Romina Van Camp.
Lees verder

Grootste vliegtuigleaser eist miljarden van verzekeraars om toestellen die vastzitten in Rusland
De grootste vliegtuigleasemaatschappij ter wereld, AerCap, heeft bij verzekeraars claims ingediend met een totale waarde van zowat 3,5 miljard dollar (ruim 3,1 miljard euro) vanwege vliegtuigen en vliegtuigmotoren waar ze door de sancties tegen Rusland niet meer bij kan komen. Dat meldt financieel directeur Peter Juhas van de Ierse maatschappij vandaag.
Lees verder

Dubbele begrafenis in 'Familie' zorgt voor zee van tranen: nooit was er zoveel verdriet op tv en achter de schermen
Mooie afscheidswoorden, veel geknuffel en een zee van tranen. Woensdag nam de kijker met een emotionele aflevering van 'Familie' afscheid van Peter en zijn moeder Marie-Rose. De twee pioniers waren er 30 jaar geleden bij de start van de soap al bij, maar stierven vorige week compleet onverwacht bij een spectaculaire woningbrand. De personages van Gunther Levi en Martine Jonckheere werden samen ten grave gedragen. Nooit was er zoveel verdriet in de soap. Op tv, maar ook achter de schermen.
Lees verder

LIVE. Poetin eist overgave Marioepol om bombardementen te stoppen - "Hergroepering van Russische troepen nabij Kiev en Tsjernihiv"
Gisteren kwamen delegaties uit Kiev en Moskou in Turkije samen voor nieuwe onderhandelingen, waaruit volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky "positieve signalen" kwamen. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens inzet als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden en zijn Europese partners houden de sancties tegen Rusland voorlopig aan. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland kondigt staakt-het-vuren aan bij Marioepol - "Europa mag Russisch gas blijven betalen in euro"
Gisteren kwamen delegaties uit Kiev en Moskou in Turkije samen voor nieuwe onderhandelingen, waaruit volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky "positieve signalen" kwamen. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens inzet als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden en zijn Europese partners houden de sancties tegen Rusland voorlopig aan. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

Twee doden door schietincident in McDonald's in Nederlandse Zwolle
Bij een schietincident omstreeks 18.00 uur vanavond in een vestiging van fastfoodketen McDonald's aan de Floresstraat in Zwolle, provincie Overijssel, zijn twee doden gevallen. Het personeel van de zaak is in veiligheid gebracht. De omgeving van de McDonald's in Zwolle-Noord waar het fatale incident plaatsvond, is afgezet voor onderzoek, meldt de politie.
Lees verder

Britse havenexploitanten moeten activiteiten P&O blokkeren tot bedrijf personeel minimumloon betaalt
Uitbaters van Britse havens moeten activiteiten van het geplaagde P&O Ferries gaan blokkeren. Daarvoor zijn nieuwe regels in de maak. Die moeten ervoor zorgen dat havens de wettelijke bevoegdheid krijgen om de toegang tot een veerboot te blokkeren als blijkt dat de veerdienst zijn bemanning niet minstens het nationale minimumloon betaalt, zei minister van Transport Grant Shapps vandaag in het parlement.
Lees verder

Parijs levert magistraat die veroordeeld is voor oplichting en chantage uit aan ons land
Het Parijse hof van beroep heeft ingestemd met de uitlevering van de Belgische magistraat Luc Monin, die ruim een maand geleden in de Franse hoofdstad werd opgepakt. Dat meldt een gerechtelijke bron aan persagentschap AFP. Tegen Monin waren begin februari twee Europese aanhoudingsbevelen uitgevaardigd: in Luik was hij veroordeeld tot vijf jaar cel voor oplichting en chantage.
Lees verder

Football Talk. Clasico in vrouwenvoetbal zorgt voor recordaantal toeschouwers - Ruud van Nistelrooy nieuwe trainer van PSV
De terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League in het vrouwenvoetbal van woensdagavond tussen de Spaanse grootmachten FC Barcelona en Real Madrid heeft een recordaantal van 91.553 toeschouwers naar Nou Camp gelokt. Nooit eerder daagden er wereldwijd zoveel fans op voor een wedstrijd in het vrouwenvoetbal.
Lees verder

Het vrouwelijk equivalent van Mathieu van der Poel en de 2.0-versie van Lotte Kopecky: ontdek de koersmeisjes van de toekomst
In onze vijfdelige Next Gen-reeks stellen wij de grootste koerstalenten uit ons land aan u voor. Gewikt en gewogen door een panel van kenners, met ook de youngsters zelf aan het woord. In deze aflevering komen ook de vrouwen uitgebreid aan bod, met daarbij ook Julie De Wilde (19). Het toptalent toonde zich vandaag aan het grote publiek met een knappe tweede plaats in Dwars door Vlaanderen. Leer 'het vrouwelijk equivalent van Mathieu van der Poel' hieronder wat beter kennen.
Lees verder

De meet ligt in Parijs: Jonge Duivels dromen van Spelen en willen 'gouden' generatie van Peking achterna
Mission accomplished? Think again. EK-kwalificatie is voor de Jonge Duivels geen eindpunt, maar de start van een nieuwe race. De finish ligt over twee jaar in Parijs. Een vooruitblik met assistent-coach Thomas Buffel en Maarten Martens, aanvoerder van de 'gouden' generatie in 2008.
Lees verder

GEZIEN? 'Welkom in de familie': "Julie Van den Steen slaagde er al bij al in de meubels te redden"
'Welkom in de familie', zo heet de nieuwste spelshow met een reality-jasje van VTM. Julie Van den Steen dropt daarin onbekende Vlamingen enkele dagen bij een ander gezin. Indien ze nadien kunnen achterhalen wiens plek ze hebben ingenomen, kunnen ze een mooie som geld in de wacht slepen. In aflevering één nam scoutsjongen Wout het leven over van een slagerszoon en maakte niemand minder dan Bart Kaëll z'n opwachting om een kalkoen te imiteren. Maar leverde dat ook entertainende tv op?
Lees verder