Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Hoe menstrueren tijdens de oorlog of schieten met gelnagels? Vrouwenmagazines in Oekraïne geven nu oorlogsadvies

HLN
Hoe menstrueren tijdens de oorlog of schieten met gelnagels? Vrouwenmagazines in Oekraïne geven nu oorlogsadvies
"Een gids om thuis te bevallen", "Eerste hulp bij verwondingen" en "Wat te doen bij radioactieve besmetting". Sinds de oorlog is het leven in Oekraïne drastisch veranderd, en lokale lifestylemagazines dragen hun steentje bij door praktisch, psychologisch en levensbelangrijk advies te verspreiden. De titels op de websites van Oekraïense vrouwenbladen zoals 'Marie Claire' of 'Elle' spreken dan ook boekdelen.
Lees verder

CELEB 24/7. Lady Gaga gaat deze zomer opnieuw op tournee en Joe Jonas zit in Parijs
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Al meer dan 400 burgers omgekomen in Oekraïne, zeggen VN
Bij de Russische inval in Oekraïne zijn al zeker 406 burgerdoden gevallen. Dat blijkt uit de laatste telling waarover het VN-Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten maandag bericht.
Lees verder

Binnenkijken in de luxueuze chalet van 'De Verhulstjes'
Maandagavond is in 'De Verhulstjes' te zien hoe Gert Verhulst en de zijnen op skivakantie naar Tirol vertrekken. Dé ster van de aflevering is dan ook de luxueuze chalet waarin de familie verblijft.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Evenepoel tweede! - Ganna verpulvert tijd Asgreen
Een dag later dan Parijs-Nice gaat in Italië vandaag Tirreno-Adriatico van start. De 'Koers van de Twee Zeeën' begint met een individuele tijdrit van 13,9 kilometer. Spek naar de bek van Remco Evenepoel, al is de concurrentie met onder meer Filippo Ganna en Tadej Pogacar niet min. Doet onze landgenoot een gooi naar de eerste leiderstrui? Op deze pagina volgt u de race tegen de klok op de voet.
Lees verder

Wereldwijde sancties tegen Rusland en Poetin op een rij
Twaalf dagen na de start van de Russische invasie heeft vrijwel elk land in Europa gereageerd met (economische) sancties. Ook de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada maken het Rusland, de president Vladimir Poetin en enkele Russische oligarchen graag zo moeilijk mogelijk.
Lees verder

Een geheim wapen of gewoon een vreemd ding? Het verhaal achter de speciale voorwielen van Filippo Ganna
Weer Filippo Ganna. De wereldkampioen troefde in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico Remco Evenepoel en Tadej Pogacar af. Zijn status als tijdrijder nog eens bestendigd, onder meer met dank aan zijn 'geheim wapen'. Kijk nog eens goed naar zijn voorwiel, bemerk de golvende velgrand en besef dat Ganna er niet toevallig voor gekozen heeft. Het verhaal achter de wielen van de wereldkampioen, dat begon aan een keukentafel in Boston en onderweg een cameo had aan de gele trui van Mathieu van der Poel en de windtunnel van professor Bert Blocken.
Lees verder

Metejoor over de schaduwkant van het succes: "De plekjes in de spotlights zijn zeldzaam en de concurrentie moordend"
Zijn nieuwe single 'Dit Is Wat Mijn Mama Zei' steeg afgelopen week naar de hoogste plek in de singlechart terwijl zijn debuutplaat al achttien weken bovenaan de albumlijst kampeert. Zeggen dat het hard gaat voor Joris Van Rossem (31), alias Metejoor, is dus allesbehalve overdreven. Zeker nu hij straks ook te zien is in 'The Voice Kids' als coach. "Al moet ik er wel op letten dat ik geen schrik heb om te shinen", zegt hij. Een gesprek over Kempense nuchterheid, optreden met je zus en het afscheid van zijn geliefde grootvader. "Vlak voor hij stierf zei opa: 'Jongen, jij gaat onze naam groot maken.'"
Lees verder

Misbruikzaak Bill Cosby wordt niet heropend
De misbruikzaak tegen Bill Cosby (84) wordt niet heropend. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek daartoe van de openbaar aanklagers verworpen. De voormalig acteur en komiek blijft daardoor op vrije voeten.
Lees verder

Samsung bevestigt dat 'broncode van Galaxy-smartphones' is gestolen bij hack
Samsung bevestigt dat het slachtoffer is van datadiefstal en zegt dat er bedrijfsgegevens zijn gestolen, waaronder 'broncode voor de werking van Galaxy-smartphones'. Vermoedelijk zit Lapsus$ achter de hack, een bende die eerder data van Nvidia stal.
Lees verder

Bijna 400 Afghaanse burgers gedood sinds machtsovername Taliban
Sinds de machtsovername door de Taliban zijn in Afghanistan bijna vierhonderd burgers gedood, meldt de VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet. IS-K, een lokale tak van terreurbeweging Islamitische Staat (IS), zou verantwoordelijk zijn voor veel slachtoffers.
Lees verder

Britney Spears eist gerechtigheid: "Ze zijn er allemaal mee weggekomen"
Britney Spears (40) heeft op sociale media duidelijk gemaakt dat ze niet zal rusten voor haar vader en familieleden gestraft zijn voor de manier waarop ze haar behandeld hebben tijdens de bewindvoering. "Ik wil gerechtigheid", klinkt het dan ook vastberaden.
Lees verder

Een waarschuwing? Rusland koppelt zich los van ruimtestation ISS in propagandavideo
De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos heeft een video verspreid waarin een Russisch segment zich loskoppelt van het Internationaal Ruimtestation (ISS). Vorige week maakte Rusland nog bekend dat het geen raketmotoren meer zal leveren voor de VS, en de wetenschappelijke samenwerking met Duitsland in de ruimte stopzet.
Lees verder

Sterrenpodium in tijdrit Tirreno: Ganna verpulvert tegenstand, Evenepoel en Pogacar doen uitstekende zaak met oog op klassement
Filippo Ganna heeft een statement gemaakt in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico. De Italiaanse wereldkampioen was na 13,9 kilometer in Lido di Camaiore met elf seconden de betere van Remco Evenepoel en is meteen ook de eerste leider in de wedstrijd. Een podium om u tegen te zeggen: Ganna-Evenpoel-Pogacar.
Lees verder

'Zaak Verboomen' doet discussie omtrent professioneel arbiterskorps oplaaien: "Refs in andere positie aan match laten beginnen"
Het optreden van Nathan Verboomen in de Antwerpse derby en de link die de ref via zijn werkgever zou hebben met Antwerp doen de discussie over de professionalisering van ons arbiterskorps oplaaien. "Een fulltime scheidsrechter zou in een andere positie aan een match beginnen", stelt Beerschotpreses Vrancken. Intussen horen we in bondskringen dat men in het 'dossier Verboomen' niet meteen graten ziet.
Lees verder

IN KAART. Russen proberen delen van Oekraïne in te nemen, maar hoe groot is Oekraïne precies?
De Russische opmars in Oekraïne is volop aan de gang. Met bombardementen en raketaanvallen probeert president Vladimir Poetin de ene Oekraïense stad na de andere onder Russische controle te brengen. Toch botsen de Russen op hevig verzet van de Oekraïense strijdkrachten. Indien Poetin – die volgens Amerikaanse autoriteiten al 90 procent van zijn troepen naar Oekraïne heeft gestuurd – het hele land wil overnemen, zal dat ongetwijfeld nog veel tijd en mankracht in beslag nemen. Zo is Oekraïne met zijn 603.548 km² het grootste Europese land na Rusland.
Lees verder

Stuntprijzen voor 20-jarig bestaan: gigantische files aan Nederlandse tankstations
Terwijl de prijzen voor benzine en diesel momenteel door het dak gaan, kon er maandag bij enkele Nederlandse tankstations een uur lang getankt worden aan prijzen van 20 jaar geleden. Voor wie het nog niet kon raden... Dat zorgde voor gigantische files.
Lees verder

VS leverde meteen 17.000 antitankwapens en stuurde geheim cyberkorps om Oekraïne te helpen
De VS wil geen enkel excuus geven aan Rusland om ook aan de NAVO de oorlog te verklaren. Maar de Amerikanen helpen de Oekraïners wel achter de schermen. Zo stuurden ze binnen de zes dagen na de invasie 17.000 antitankwapens, waaronder de bekende Javelins, en sprongen ze ook bij met een geheim cyberkorps. Dat meldt de New York Times.
Lees verder

Football Talk. De Laet (Antwerp) voor onbepaalde tijd out: "Hij heeft nood aan rust"
Antwerp zal het voor onbepaalde tijd zonder Ritchie De Laet moeten doen. De 33-jarige verdediger heeft volgens de Great Old "nood aan rust om zijn lichaam, na een lang en slopend seizoen, volledig te laten herstellen". Volgens Antwerp sukkelde De Laet, die tegen Beerschot na 33 minuten naar de kant ging, de laatste tijd met enkele blessures en ongemakken. "En hij is blijven spelen tot het niet meer ging. Nu is het belangrijk dat Ritchie weer honderd procent fit geraakt vóór hij aan spelen kan toekomen. De club geeft hem daarvoor dan ook alle tijd. Enkele behandelingen zijn intussen opgestart."
Lees verder

Ajax bevestigt komst van toptalent Rayane Bounida: "Hij tekent voor drie seizoenen"
Toptalent Rayane Bounida (16) trekt zoals verwacht naar de Nederlandse topclub Ajax. Eerder werd al duidelijk dat de Belgische jeugdinternational met Marokkaanse roots de deur bij Anderlecht achter zich dicht zou trekken.
Lees verder