Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 maart 2022

Hoe groot is de kans dat je 80 jaar wordt? En welke impact heeft jouw karakter op jouw pensioen? Neem deel aan UGent-...

HLN
Hoe groot is de kans dat je 80 jaar wordt? En welke impact heeft jouw karakter op jouw pensioen? Neem deel aan UGent-VUB onderzoek
Bent u gepassioneerd, kunstzinnig of eerder verlegen? En hoe belangrijk zijn geslacht en gezondheid voor uw pensioen? Om meer inzicht te krijgen in de invloed van deze factoren op jouw financiële beslissingen, lanceren de UGent en de VUB een grootschalig pensioenonderzoek.
Lees verder

Na de trend nu de blessure: de padelleboog
Osteopaten en kinesisten krijgen steeds vaker sporters met een tenniselleboog over de vloer, al hebben ze het intussen over de 'padelleboog', want het zijn vooral fanatieke padelspelers die komen aankloppen voor hulp. Specialisten leggen uit wat er aan de hand is en topspeelster Elke Clijsters, momenteel aan de slag op het WK in Las Vegas, legt uit hoe je beter kan voorkomen dan genezen.
Lees verder

1 op 3 mensen schaamt zich voor zijn gebit: zo poets je juist
Uit onderzoek blijkt dat Belgen erg slecht scoren op kennis rond mondhygiëne, en dat slechts de helft van ons twee keer per dag zijn of haar tanden poetst. We vroegen aan parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly, lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Vlaamse Tandartsen hoe vaak (en lang) je nu eigenlijk moet poetsen. Is een gewone tandenborstel voldoende? En wat als je een beurt overslaat?
Lees verder

1 op 3 mensen schaamt zich voor zijn gebit: parodontoloog legt uit hoe je juist poetst. "Spoel niet na met water"
Uit onderzoek blijkt dat Belgen erg slecht scoren op kennis rond mondhygiëne, en dat slechts de helft van ons twee keer per dag zijn of haar tanden poetst. We vroegen aan parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly, lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Vlaamse Tandartsen hoe vaak (en lang) je nu eigenlijk moet poetsen. Is een gewone tandenborstel voldoende? En wat als je een beurt overslaat?
Lees verder

God in Argentinië: Lionel Messi geniet van theater waarna hij het podium op moet en luidkeels bezongen wordt
"Meeessiiiii, Meeeessiiii." In het Parijse Prinsenpark wordt Lionel Messi de jongste tijd nog zelden toegezongen, in Zuid-Amerika en thuisland Argentinië is Leo wel de definitie van God. Niet alleen in La Bombonera afgelopen zaterdag of eergisterennacht in Ecuador, waar een reeds voor het WK geplaatst Argentinië twee kwalificatieduels speelde, maar ook in een theaterzaal in Buenos Aires.
Lees verder

Meer dan de helft van Belgen heeft nog een vaste lijn: zoveel kan je besparen door die buiten te gooien
Een Belgisch gezin met een 4-in-1-pakket betaalt maandelijks gemiddeld 106 euro voor zijn internet, televisie, vaste lijn en mobiel abonnement. Voor gezinnen met een 3-in-1-pakket (zonder mobiel abonnement) is dat 68 euro, dat blijkt uit cijfers van StatBel. Door te vergelijken kan elk gezin nog heel wat besparen. Zeker als je de vaste lijn schrapt. Mijntelco.be rekende het uit.
Lees verder

Eerst onze voorpagina, dan meer dan 3.000 optredens voor kleinste fanfare ter wereld: dit zijn 'De Rustende Moeders'
Dag op dag 28 jaar geleden kondigden drie meneren met een serieuze smoel op onze voorpagina het debuut van 'De Rustende Moeders' aan, de kleinste fanfare ter wereld met "kabaal voor een heel regiment muzikanten". Met ruim 3.000 optredens zat rusten er sindsdien niet meer in.
Lees verder

"Om de zoveel weken verander ik van zeep of deodorant, afhankelijk van wat er te hamsteren valt": 3 BV's gunnen ons een blik in hun portemonnee
We vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. Sportjournalist Michel Wuyts (65), modevlogster Tiany Kiriloff (43) en acteur Yanni Bourguignon (23) vertellen welke lessen ze hierover hebben meegekregen van thuis en waarin ze investeren.
Lees verder

"Ik leef veel te graag om veel spaargeld te hebben": drie BV's gunnen ons een blik in hun portemonnee
We vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. Sportjournalist Michel Wuyts (65), modevlogster Tiany Kiriloff (43) en acteur Yanni Bourguignon (23) vertellen welke lessen ze hierover hebben meegekregen van thuis en waarin ze investeren.
Lees verder

Zelensky spreekt vanmiddag Kamer toe en zal mogelijk Belgische diamanthandel met Rusland op de korrel nemen
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal vandaag om 14.15 uur de plenaire vergadering van de Kamer toespreken. Volgens 'De Tijd' mogen de Kamerleden ook verwijten van Zelensky verwachten over de Belgische diamanthandel met Rusland.
Lees verder

"Queen ging tegen de wil van Charles en William in toen ze prins Andrew meebracht naar herdenkingsdienst"
Kroonprins Charles en zijn zoon, prins William, vinden het niet fijn dat de Queen arm in arm liep met prins Andrew, tijdens de herdenkingsdienst van haar echtgenoot prins Philip. De 95-jarige monarch zou daarmee rechtstreeks tegen hun wil zijn ingegaan. "Andrew is duidelijk nog altijd haar favoriete zoon."
Lees verder

BV's maken harde mopjes over elkaar in 'De ideale Wereld' na incident op Oscaruitreiking
Zondagavond maakte Chris Rock (57) een mopje over Jada Pinkett Smith (50), de vrouw van acteur Will Smith (53). Will kon daar absoluut niet mee lachen en gaf Chris dan ook een rake klap in zijn gezicht. Bij 'De ideale Wereld' vinden ze dat een grof mopje wel eens kan, en zodus lezen enkele BV's rake mopjes over elkaar voor. Gelukkig kunnen zij er allemaal wel mee lachen en werden er geen meppen uitgedeeld.
Lees verder

Binnenkort vergunning nodig om dier te kopen in Wallonië
Vanaf 1 juli zal het in Wallonië minder gemakkelijk worden om een dier te kopen of te adopteren. Er zal een document moeten worden voorgelegd waaruit blijkt dat men niet verstoken is van de vergunning om een dier te houden. Dat meldt Sudinfo.
Lees verder

Jennifer Aniston promoot collageen tegen rimpels: wat is het en waarom is het zo bijzonder? Een arts legt uit
Jennifer Aniston is 53. Ze ziet er nochtans nog steeds 33 uit. Zit het collageenpoeder dat de actrice naar eigen zeggen al jaren gebruikt en promoot, daar voor iets tussen? Beautyredactrice Sophie vroeg aan onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee wat collageen precies doet, hoe het rimpels tegengaat en of het zijn iconische status waard is. "Vanaf eind twintig verliest je huid ongeveer 1 procent collageen per jaar."
Lees verder

Jack Hendry over bankzittersrol bij Club Brugge: "Velen vinden dat ik moet spelen. Maar als één persoon er anders over denkt..."
Jack Hendry (26) is allerminst tevreden over zijn rol als bankzitter bij Club Brugge. Dinsdag scoorde hij voor Schotland, na de match borrelden de frustraties op. Alfred Schreuder moest het ontgelden. "Rode kaarten gebeuren nu eenmaal. Ik vind niet dat je jouw beste verdediger daardoor aan de kant moet schuiven."
Lees verder

Niki Terpstra herbeleeft op Hotondmolen triomf in Ronde van Vlaanderen: "Tijdens een frietje-mayo met mijn vrouw besefte ik pas wat er gebeurd was"
Tijdens het wielervoorjaar blikt HLN.be bij elke wedstrijd terug én vooruit met een ex-winnaar van de koers. Vandaag: Niki Terpstra (37), die vier jaar geleden in de Ronde van Vlaanderen zijn grootste triomf boekte. Wij trokken met hem naar de Hotondmolen óp de Hotondberg, de heuvel die in 2018 een belangrijke rol speelde in Terpstra's zege. Vandaag rijdt de Nederlander als helper door het voorjaar: "Ik heb mijn ambities bijgesteld. Nu heb ik meer lol in de wedstrijd."
Lees verder

Geen licentie in eerste zit voor Standard: Luikenaars dinsdag voor de Licentiecommissie
Dinsdag verschijnt Standard alweer voor de Licentiecommissie. Daar moet het extra uitleg geven over de deal met 777 - de Amerikaanse overnemers. Tot dan: geen licentie voor de Luikenaars.
Lees verder

Fictiereeks met Matthias Schoenaerts één van de meest felbegeerde series op tv-markt in Cannes
Matthias Schoenaerts (44) heeft de hoofdrol gescoord in de Engelstalige serie 'Django'. Die fictiereek wordt gezien als één van de absolute toppers op de internationale tv-markt MIPTV in Cannes. Van 4 tot en met 6 april trekken tv-bazen van over de hele wereld ernaar toe om nieuwe series te kopen.
Lees verder

Militaire inlichtingendienst ADIV moet minder doen om meer veiligheid te garanderen en affaires zoals die van Jürgen Conings te voorkomen
De militaire inlichtingendienst ADIV deed in het verleden te veel met te weinig mensen. Op basis van die analyse heeft vice-admiraal en ADIV-topman Wim Robberecht woensdag achter gesloten deuren zijn noodplan voor de dienst voorgesteld in het parlement. Zijn conclusie: "Als we niet zelf de middelen hebben, werken we samen met staatsveiligheid en politie, maar vooral met internationale partners." Ook met het gerecht zal de ADIV nauwer samenwerken, om nieuwe affaires zoals die van Jürgen Conings te voorkomen. Dat zegt Robberecht in De Standaard.
Lees verder

Ricky Gervais zou nooit lachen met het haar van Jada Pinkett Smith: "Wél met haar zogenaamde vriendjes"
Komiek Ricky Gervais (60) heeft zijn mening gegeven over het incident tussen Will Smith en Chris Rock. Will gaf Chris een rake klap, nadat die laatste een misplaatst grapje maakte over het kapsel van Smiths echtgenote. Gervais, die al menig awardshow presenteerde, zou dat naar eigen zeggen nooit doen.
Lees verder