Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 maart 2022

Herenthout: Ga voor een regenwaterton met de groepsaankoop

Herenthout
Ga voor een regenwaterton met de groepsaankoop
Heb je een tuin die af en toe wel wat extra water kan gebruiken? Wil je de kostprijs van je waterfactuur drukken door minder kraantjeswater te gebruiken? Neem dan zeker eens een kijkje bij het aanbod van de groepsaankoop hemelwateropvang van de Kempense gemeenten en IOK. Een regenwaterton kan je heel wat gratis regenwater opleveren.
Lees verder

Bosgroep Zuiderkempen zoekt vrijwilligers
Ben je gepassioneerd door bos? Wil je iets bijleren rond bos en bosbeheer? Help je mee aan de ontwikkeling van mooie bossen? Werk je graag tijdens de werkweek eens een dagje met gelijkgestemden? Dan is vrijwilliger bij Bosgroep Zuiderkempen misschien wel iets voor jou!
Lees verder

Samen maken we de mobiliteitsswitch!
Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Dat doen we door de vraag en het aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op plaatsen waar er meer reizigers vertrekken of aankomen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke plaatsen komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf een rit of gebruikt een deelfiets of deelwagen om een deel van je...
Lees verder

Finale Nief Talent zaterdag 2 april
Neteland organiseert voor de tweede keer Nief Talent, dé wedstrijd voor lokale opkomende bands en muzikanten. De finale wordt gespeeld op zaterdag 2 april in jeugdhuis Kapao in Olen. De voorbije weken nomineerde elk van de vijf Neteland-gemeenten via lokale preselecties één kandidaat die wordt afgevaardigd naar de finale.
Lees verder