Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 maart 2022

Gentse meesteroplichter fraudeert met peperdure fietsen over het hele land: “Hij lijkt nochtans de vriendelijkste k...

HLN
Gentse meesteroplichter fraudeert met peperdure fietsen over het hele land: "Hij lijkt nochtans de vriendelijkste klant"
Leasemaatschappijen over het hele land houden al maanden hun hart vast wanneer iemand om een peperdure speedpedelec komt vragen. Daar is één verantwoordelijke voor: de Gentse meesteroplichter P.G., die intussen al in meer dan tien zaken genoemd wordt. Telkens gaat hij op dezelfde manier te werk, maar nu maakte hij een misstap en dat kan hem wel eens zuur opbreken.
Lees verder

LIVE. Nieuwe assistent Anthony Barry heeft ideeën voor offensieve stilstaande fases Duivels: "Het gaat om 'marginal gains'"
De Rode Duivels verzamelden maandag voor de interlandbreak. Zaterdag spelen ze tegen Ierland (in Dublin), drie dagen later is er de friendly tegen Burkina Faso (in Anderlecht). Enkel Duivels met minder dan 50 caps werden geselecteerd. Vandaag stond de derde trainingsdag op het programma.
Lees verder

Gerecht start onderzoek na verdacht overlijden van vrouw: man (59) opgepakt voor verhoor
Het gerecht in Mechelen heeft een onderzoek opgestart na een verdacht overlijden van een 57-jarige vrouw uit Willebroek. Haar man (59) werd opgepakt.
Lees verder

"Opgepakt op luchthaven met drugs in mijn koffer": An getuigt in 'Alloo en tot ziens' over Britse vrouwengevangenis
Donderdag gaat Luk Alloo in een nieuwe aflevering van 'Alloo en tot ziens' op bezoek bij An, die in 2013 in de vrouwengevangenis zat voor onvrijwillige doodslag. Nu is ze vrij en wil ze haar leven op de rails krijgen. "Ik heb vijf jaar in een Belgische gevangenis gezeten en zat nu net drie jaar in een Engelse cel omdat ik met een koffer vol drugs werd betrapt", vertelt ze. "Ik heb mijn straffen netjes uitgezeten. Maar nu wil ik echt het goede pad opgaan."
Lees verder

KOERS KORT. Hayter wint in Italië, Van der Poel lost op lastige klim - O'Connor is primus in Catalonië
Ethan Hayter heeft de tweede etappe in de Coppi e Bartali (cat. 2.1) gewonnen. De 23-jarige Brit van INEOS Grenadiers snelde na 165,9 kilometer van Riccione naar Longiano naar de zege, voor de Italiaan Matteo Sobrero en zijn land- en teamgenoot Ben Tulett. Cian Uijtdebroeks eindigde op een achtste plaats, Floris De Tier werd tiende.
Lees verder

KOERS KORT. Hayter wint in Italië, Van der Poel lost op lastige klim - Vlaamse renners (nog) niet happig op 'dropper post'
Ethan Hayter heeft de tweede etappe in de Coppi e Bartali (cat. 2.1) gewonnen. De 23-jarige Brit van INEOS Grenadiers snelde na 165,9 kilometer van Riccione naar Longiano naar de zege, voor de Italiaan Matteo Sobrero en zijn land- en teamgenoot Ben Tulett. Cian Uijtdebroeks eindigde op een achtste plaats, Floris De Tier werd tiende.
Lees verder

Meer dan 15.000 Oekraïners kregen papieren voor tijdelijke bescherming
De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft in totaal al aan 15.174 Oekraïners een attest van tijdelijke bescherming toegekend, zo maakte de woordvoerder Dominique Ernould woensdag bekend. Alleen al dinsdag werden er op de Heizel in Brussel 1.621 Oekraïners geregistreerd.
Lees verder

Consumentenvertrouwen eurozone flink ingezakt
Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in maart flink gedaald door de oorlog in Oekraïne. Dat blijkt uit gegevens van de Europese Commissie.
Lees verder

Oekraïne deelt dronebeelden van "aanval op Russisch materiaal"
Het Oekraïense leger heeft dronebeelden gedeeld waarop volgens hen een aanval op Russische doelwitten is te zien. Zo zie je op de beelden een explosie, al is het niet duidelijk waar en wanneer de beelden gemaakt zijn. Volgens Oekraïne gaat het om Russisch materiaal zoals bijvoorbeeld tanks.
Lees verder

"Iedere week koers op woensdag, alstublieft!": Tim Merlier wint Brugge-De Panne na millimetersprint voor Groenewegen
Tim Merlier heeft de Minerva Classic Brugge-De Panne gewonnen. Onze landgenoot haalde het in een prangende sprint van Dylan Groenewegen en Nacer Bouhanni. Een finishfoto moest uitsluitsel brengen.
Lees verder

UGent-prof die van intimidatie beschuldigd werd, mag gebouwen een maand lang niet betreden
De UGent-professor die afgelopen week in een mediastorm terecht kwam na verschillende getuigenissen over machtsmisbruik, fraude, pesterijen en gesjoemel met publicaties, mag een maand lang de gebouwen van de UGent niet betreden. Dat bevestigen bronnen aan Het Laatste Nieuws. Eén van zijn slachtoffers legde bij ons ook een getuigenis af.
Lees verder

Renner knalt op seingever, veel chaos in finale Brugge-De Panne: "Ik ben blij dat ik veilig aan de finish ben geraakt"
Een zottenkot was het in de finale van Brugge-De Panne. Wringen, positioneren om toch maar goed de sprint in te gaan. Een half mirakel dat het maar tot een handvol minder zware valpartijen kwam, al knalde één renner wel recht op een seingever in Veurne.
Lees verder

Renner knalt op seingever in chaotische finale Brugge-De Panne: "Ik ben blij dat ik veilig aan de finish ben geraakt"
Een zottenkot was het in de finale van Brugge-De Panne. Wringen, positioneren om toch maar goed de sprint in te gaan. Een half mirakel dat het maar tot een handvol minder zware valpartijen kwam, al knalde één renner wel recht op een seingever in Veurne.
Lees verder

Protest in Brussel: "Russische olie blijven kopen, spijst Poetins oorlogkas"
In het hartje van Brussel was er dinsdag een lichtrijk protest. Met kaarsen en lichtjes werd een reuzegroot vredessymbool gemaakt. De demonstranten eisten een einde aan de aankoop van Russische olie en gas. "Door Russische olie te blijven aankopen, spijzen we mee de oorlogskas van Poetin en dat voelen ze in Oekraïne", meent campagneleider Pascal Vollenweider van Avaaz.
Lees verder

Europa maakt 6,3 miljoen euro crisishulp vrij voor Belgische boeren
Om de risico's van de oorlog in Oekraïne voor de Europese landbouwsector in te dammen, maakt de Europese Commissie een steunpakket van 500 miljoen euro vrij. 6,27 miljoen euro daarvan is voor Belgische landbouwers bestemd.
Lees verder

Helft van de eetstanden op de Gentse Feesten moet veggie zijn
Eindelijk weer Gentse Feesten op komst, maar die zullen toch niet helemaal zijn wat ze vroeger waren. Behalve herbruikbare borden, worden nu ook meer veggie-kramen ingevoerd: minstens de helft van de 30 kramen die de stad wil aanbesteden. "Het is de bedoeling dat iedereen overal zijn 'meug' vindt", zegt de nieuwe Feestenschepen Bram Van Braeckevelt (Groen).
Lees verder

Safeonweb waarschuwt voor valse mails van bpost
Er zijn op dit moment veel valse mails in omloop die lijken van bpost te komen met de vraag om verzendkosten te betalen. Safeonweb, de overheidsinstelling voor cyberveiligheid, waarschuwt om niet te klikken op de link in zo'n mails.
Lees verder

Dit is de beul van Marioepol, die de stiel zou hebben geleerd in Syrië
Volgens de Oekraïense regering is de gruwel in Marioepol het werk van Michail Mizintsev (59). Die Russische driesterrengeneraal zou het commando voeren over de belegering van de zwaar geteisterde stad. Dat valt moeilijk te verifiëren, net als de bewering dat hij eerder met evenveel wreedheid tekeerging in Syrië. Maar het staat wel vast dat hij het was die Marioepol een ultimatum stelde — en dat zijn macht in het Russische leger maar moeilijk overdreven kan worden.
Lees verder

Veertiger steekt 19-jarige ex neer met schroevendraaier: man opgepakt voor poging doodslag
De Brusselse lokale politie heeft vorige week donderdag een 43-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een poging doodslag op zijn 19-jarige ex-partner. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De feiten vonden in januari plaats en de man werd sindsdien opgespoord.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt samenstelling en naam onderzoekscommissie kinderopvang goed
Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de samenstelling en de naam van de onderzoekscommissie die zich zal buigen over de kinderopvang. Zoals maandag al afgesproken in het Uitgebreid Bureau zal de commissie de naam "Onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang" krijgen.
Lees verder