Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 maart 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Werken nieuwe politiepost gestart op 7 maart

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Werken nieuwe politiepost gestart op 7 maart
Op 7 maart gingen de werken voor de realisatie van de politiepost op de site naast het Administratief en Bestuurscentrum (ABC) officieel van start. Als alles volgens de planning verloopt, is de politiepost klaar in januari 2024.
Lees verder

Schoonmaak goten op 23 maart
Op woensdag 23 maart ondergaan de goten een veegbeurt in verschillende straten in onze gemeente: Houtvoortstraat, Sportlaan, Lage Kerkwegel.
Lees verder

Schoonmaak goten Pastorijstraat en Pastorijwegel
Op vrijdag 25 maart vindt er een schoonmaak van de goten plaats aan de parkings in de Pastorijstraat en Pastorijwegel in Sint-Pauwels.
Lees verder

Kom naar het Bloesem Beleef Bal op 24 april
Beleef de bloesems tijdens het Bloesem Beleef Bal op zondag 24 april van 11 - 17 uur.
Lees verder

Maand van de Markt in april
De voorbije 2 jaar genoot je in oktober van de 'Week van de Markt'. Dit jaar breiden we onze marktactie uit. De hele maand april staat in het teken van de marktactie.
Lees verder

Volg de commissiezitting van maandag 28 maart live of herbekijk alles
Op maandag 28 maart om 20 uur vindt de commissiezitting plaats. De leden zitten fysiek samen, maar we raden inwoners aan om alles digitaal te volgen. Je kan alles vanuit je zetel volgen of de zitting achteraf herbekijken.
Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van 31 maart live of herbekijk alles
Op donderdag 31 maart is het gemeenteraad en OCMW-raad. De zittingen vinden fysiek plaats. We raden burgers sterk aan de zittingen digitaal te volgen. Je kan alles thuis volgen vanaf 20 uur of alles nadien herbekijken.
Lees verder

Politie en brandweer in het Waasland oefenen interventiescenario's in schoolgebouwen
Vanaf april oefenen Wase politiezones en Hulpverleningszone Waasland samen enkele interventiescenario's in de Wase scholen. Zo willen ze zich voorbereiden op interventies binnen een complexe gebouwstructuur en met de aanwezigeid van een grote groep.
Lees verder

Kom naar de Wase vrijwilligersbeurzen en vind jouw ideale vrijwilligerswerk!
Vorig jaar stak het coronavirus nog stokken in de wielen, maar dit jaar zijn de vrijwilligersbeurzen weer helemaal terug. Schrijf je zeker in!
Lees verder

Opgelet: controleacties op papier en karton
In maart startte MIWA een sensibiliseringscampagne voor papier en karton. De komende maanden zijn er extra controles op het aangeboden papier & karton zowel bij huis-aan-huisophaling als op het recyclagepark. Dit gebeurt in samenspraak met FostPlus o
Lees verder

Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij
Wil je een lagere energierekening en bijdragen aan een beter klimaat? Dan zijn zonnepanelen een slimme keuze. Voor de 6e keer organiseert de provincie Oost-Vlaanderen de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Zo helpt de provincie inwoners en b
Lees verder