Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 maart 2022

Gemeente Mol: Zwemclub MOZKA zwemt al 50 jaar, én doet er nog vele jaartjes bij

Zwemclub MOZKA zwemt al 50 jaar, én doet er nog vele jaartjes bij

Het gemeentebestuur wenst zwemclub MOZKA van harte proficiat met de 50ste clubverjaardag. Gelijktijdig met de bouw van het toenmalige zwembad Den Uyt, zag de club het levenslicht op dinsdag 28 maart 1972. Dankzij deze nauwe band was het gemeentebestuur een vertrouwde getuige bij de groei van deze succesvolle zwemclub. Dankzij de opening van het gloednieuwe zwembadencomplex Vita Den Uyt in 2019, verzekerden we meteen ook de toekomst van de zwemclub. 

Lees verder

147 personen met beperking genoten van gratis kermisvertier op Grote Jaarmarkt

Op maandag 28 maart trok 'Kermis en Handicap' naar de Grote Jaarmarkt. De groep bestond uit 147 personen met een beperking en 108 begeleiders. Dankzij de vrijwillige inzet van tientallen foorkramers genoten de deelnemers op hun eigen ritme van heel wat kermisattracties. Daarnaast trakteerden de deelnemende eetkramen de hele groep op smoutebollen, snoepgoed en suikerspinnen. De namiddag werd gezellig afgesloten bij een drankje in De Corbie, aangeboden door het gemeentebestuur. Kermis en Handicap is een jaarlijks initiatief van de adviesraad voor personen met een beperking, de foorkramers en het gemeentebestuur.

Lees verder

Vergunning voor vier Nederlandse windturbines naast douanecomplex E34 Postel

Onze Nederlandse buurgemeente Bladel leverde een vergunning af voor de realisatie van vier windturbines ten noorden van de E34. De windturbines komen in gebied De Pals, vlakbij de landgrens en het douanecomplex van Postel. De vergunning geldt voor een periode van 25 jaar en omvat ook de aanleg van een weg en twee kraanopstelplaatsen.

Lees verder

Bibliotheek gesloten op dinsdag 5 april

Op dinsdag 5 april is de bibliotheek uitzonderlijk gesloten. Alle medewerkers volgen dan een opleiding. Vanaf woensdag 6 april ben je tussen 10 en 20 uur opnieuw welkom om tussen ons aanbod te snuisteren. Raadpleeg onze actuele openingsuren via www.gemeentemol.be/openingsuren.

Lees verder