Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 maart 2022

Gemeente Mol: Nieuw in België en tussen 12 en 21 jaar? Schrijf in voor gratis Chillweek!

Nieuw in België en tussen 12 en 21 jaar? Schrijf in voor gratis Chillweek!

Ben je tussen 12 en 21 jaar en nieuw in België? Doe dan mee aan de gratis Chillweek. Van 11 tot 15 april organiseren we in jeugdhuis Tydeeh vijf dagen vol spel en plezier. Je maakt kennis met de sportclubs en jeugdverenigingen in onze gemeente, gaat op zoek naar leuke hobby's of sporten, vrijwilligers- of vakantiewerk. Tussendoor geniet je van workshops en spelletjes. Interesse? Schrijf voor 3 april in via www.gemeentemol.be/chillweek of bel Bie van jeugdhuis Tydeeh op het nummer 014 32 12 83.

Lees verder

Directeur gezocht! Wil jij Gibbo Galbergen leiden?

Het gemeentebestuur zoekt een directeur voor onze school voor buitengewoon secundair onderwijs, Gibbo Galbergen. Solliciteer ten laatste op 1 april via onderwijs@gemeentemol.be of per post aan het college van burgemeester en schepenen, ter attentie van dienst onderwijs, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.

Lees verder

Doorgangsverbod Volmolenbaan door hervatte snoeiwerken vanaf 16 maart

Van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart hervat de groendienst de snoeiwerken in de Volmolenbaan, gedeelte tussen Borgerhoutsendijk en Slagmolenstraat. Tijdens de werken geldt opnieuw een doorgangsverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer. Ook fietsers kunnen de werfzone niet passeren en moeten omrijden. De Volmolenbaan is in die periode doodlopend op volgende kruispunten: Borgerhoutsendijk/Volmolenbaan en Slagmolenstraat/Volmolenbaan. Bewoners kunnen hun woning steeds bereiken van één van beide zijdes, afhankelijk van waar de mobiele werf zich bevindt. De betrokken bewoners worden tijdig verwittigd via een bewonersbrief.

Lees verder

Start bestrijding Amerikaanse vogelkers in bossen Postel vanaf half maart

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) start half maart in de bossen van Postel met het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers (Prunus serotina). Deze plant, ook wel bospest genoemd, weet de biodiversiteit in onze bossen zodanig te verstoren dat een planmatige en systematische aanpak dringend nodig is. De bestrijding verloopt over meerdere jaren en start in een zone tussen de Kasteelstraat en de Desselsedreef. Naast het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers ruimt ANB momenteel ook afval in de bossen van Postel.

Lees verder