Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 maart 2022

Gemeente Mol: Grabbelpasaanbod paas- en zomervakantie ook voor kinderen met een beperking

Grabbelpasaanbod paas- en zomervakantie ook voor kinderen met een beperking

Met Grabbelpas willen we alle kinderen, ook kinderen met een beperking, een onvergetelijke vakantie bezorgen. Benieuwd welke activiteiten zeker rolstoelvriendelijk of prikkelarm zijn? Ontdek het vrijetijdsaanbod voor de paas- en zomervakantie via www.gemeentemol.be/grabbelpas. en ga op zoek naar het bijhorende pictogram. Inschrijven voor de loting voor de paasvakantie kan nog tot donderdag 17 maart (23 uur). De inschrijvingen voor de loting van de zomervakantie starten op 4 april (19 uur).

Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor begeleiden grabbelpasactiviteiten paasvakantie

De dienst jeugd en sport zoekt vrijwilligers om grabbelpasactiviteiten te begeleiden in de eerste week van de paasvakantie (4 tot en met 8 april). Word jij dit jaar 17? Dan kom je in aanmerking. Interesse? Contacteer de dienst jeugd en sport via 014 33 05 10 of vul het e-formulier in. Je krijgt er ongetwijfeld nieuwe vrienden bij.

Lees verder

13.102 maal bedankt Brandweer zone Kempen!

In 2021 beantwoordde Brandweer zone Kempen 13.102 oproepen. Voor 9.112 van deze hulpvragen kwam er een ziekenwagen aan te pas. De brandweer reed 701 keer uit voor brand, 724 keer voor storm of overstroming en 821 keer voor wespenverdelgingen. Om deze dienstverlening te garanderen stonden 401 personeelsleden van de brandweerdiensten dag en nacht klaar. Daarom, 13.102 maal bedankt brandweermannen en –vrouwen!

Lees verder

Heraanleg overige paden begraafplaats Sluis vanaf maandag 14 maart

Op maandag 14 maart start het gemeentebestuur opnieuw met de heraanleg van de paden op de begraafplaats van Sluis. Eerder werden de dolomietpaden van het urnenveld al vervangen door graspaden. Nu zijn de overige paden aan de beurt. Hierdoor zullen enkele graven, de strooiweide en de columbariummuren gedurende enkele dagen minder goed bereikbaar zijn. Om het ingezaaide gras te kans te geven om te kiemen en te groeien, vragen we de paden tot half mei zo weinig mogelijk te betreden.

 

Lees verder