Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Gemeente Mol: Coronabarometer op geel vanaf maandag 7 maart: welke maatregelen gelden er nog?

Coronabarometer op geel vanaf maandag 7 maart: welke maatregelen gelden er nog?

Vanaf vandaag, maandag 7 maart, schakelen we over naar de gele fase van de coronabarometer. Dat besliste het Overlegcomité op vrijdag 4 maart. Dit houdt in dat de meeste coronamaatregelen wegvallen. Het Covid Safe Ticket (CST) in de horeca en de beperkingen voor evenementen verdwijnen. De mondmaskerplicht geldt uitsluitend nog op het openbaar vervoer en in zorginstellingen. We plaatsen hieronder het integraal persbericht van het Nationaal Crisiscentrum.

Lees verder

Een speelplein in Wanmolenstraat, Ezaart: kom naar infoavond op 22 maart!

Op dinsdag 22 maart om 19 uur ben je van harte welkom om mee na te denken over een speelplein in de Wanmolenstraat. Op woensdagnamiddag 30 maart om 14 uur nodigen we ook kinderen en jongeren uit om hun mening te geven. We willen een speel- en ontmoetingsplek creëren op deze centrale plek in Ezaart. Door de mening te vragen van buurbewoners, kinderen en jongeren, jeugdverenigingen en de school, creëren we een plein op maat van de buurt. Alle geïnteresseerden zijn welkom in basisschool Mozawiek, Schoolstraat 3. Kom zeker langs!

Lees verder

Dringend gezocht: vrijwillige lesgevers Frans voor Pionier

Pionier is dringend op zoek naar vrijwillige lesgevers Frans. We zoeken iemand die de conversatiegroep op maandagvoormiddag en/of dinsdagnamiddag kan begeleiden. Heb jij een goede kennis van de Franse taal en wil je die graag doorgeven aan anderen? Neem dan contact op met Pionier. Bij voorkeur kan je zo snel mogelijk starten.

Lees verder

Let op voor valse vaccinatie-uitnodigingen. Vul géén bankgegevens online in

We ontvingen recent opnieuw meldingen van inwoners die per e-mail een valse vaccinatie-uitnodiging ontvingen voor een vierde prik. Er zou zogezegd een uitnodiging in je e-box zitten. Wanneer je doorklikt op deze valse mail, worden in een volgende stap je online bankgegevens opgevraagd. Het gaat hier om phishing. Wees alert en bezorg nóóit je bankgegevens naar aanleiding van een vaccinatie-uitnodiging.

Lees verder