Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Gemeente Mol: Aangepast GAS-reglement: de belangrijkste wijzigingen

Aangepast GAS-reglement: de belangrijkste wijzigingen

Vanaf 1 maart 2022 treedt in de politiezone Balen-Dessel-Mol een aangepast reglement op de Gemeentelijke Administraties Geldboete (GAS) in werking. De belangrijkste nieuwigheden zijn het verbod op vuurwerk en lachgas, beperkingen in storende beplanting of afsluitingen, de reglementering rond het opslaan van afvalstoffen die geurhinder veroorzaken of ongedierte aantrekken en het opvolgen van politierichtlijnen. Ook de regels voor geluid en hinder door voertuigen breiden uit. Bovendien worden voortaan ook bepaalde verkeersinbreuken afgehandeld via de zogeheten GAS-4 procedure.

Lees verder

RECUMO-installatie krijgt vergunning: Bouwwerken starten eind 2022

SCK CEN mag een bestaande, nucleaire installatie op zijn terrein uitbreiden. In de zogenaamde RECUMO-installatie zuivert het nucleaire onderzoekscentrum de radioactieve restanten, afkomstig van de productie van medische radio-isotopen. "We zijn verheugd dat alle bevoegde instanties hun fiat geven en ons de nodige vergunningen verlenen", aldus Eric van Walle, directeur-generaal van SCK CEN.

Lees verder

Krista en Maric op de cover! Check je brievenbus en lees MooiMol magazine

Op woensdag 2 en donderdag 3 maart valt het splinternieuwe MooiMol magazine in je brievenbus. Onze inwoners bekroonden de foto van Krista en Maric tot coverfoto. In het magazine lees je alles over de inclusieve speeltuin Galbergen, ontdek je wat je kan doen aan de duizelingwekkende bedragen op je energiefactuur en maak je kennis met het nieuwe trio dat onze jeugd voortaan welkom heet in jeugdhuis Tydeeh! Lees je mee?

Lees verder

Muziektheater 'Amira' brengt kunst en magie samen. Koop nu je tickets!

Van 22 tot 24 april baden de Smallestraat en schouwburg Rex in de sfeer van Duizend-en-een-nacht. De Academie voor Beeldende Kunsten én de Academie voor Muziek en Woord heten je welkom op een Oosterse kunstmarkt en een sprookjesachtig muziekttheater. Supporteren voor drie bijzondere kandidaten in een onvergetelijke wedstrijd. Vliegen over de Bergen der Wanhoop op een magisch tapijt. Zoeken in de woestijn der woestijnen naar schatten van ontelbare waarde… Dat is wat je doet als je je laat meevoeren. Kom je langs? Koop nu je tickets via www.getouw.be.

Lees verder