Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 maart 2022

Gemeente Mol: 94 procent in regel tijdens nationale flitsmarathon in politiezone op 23 maart

94 procent in regel tijdens nationale flitsmarathon in politiezone op 23 maart

Tijdens de nationale flitsmarathon van woensdag 23 maart controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol in totaal 1.503 voertuigen op drie verschillende locaties in de drie gemeenten van de politiezone. 94 procent van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de maximum toegelaten snelheid. In onze gemeente werden langs de Bronstraat procentueel de meeste overtredingen genoteerd.

Lees verder

Medisch coördinatieoverleg donderdag 24 maart: "Druk op ziekenhuis blijft hoog"

De situatie in het Heilig Hartziekenhuis is nagenoeg gelijk aan vorige week. De combinatie van inhaalzorg, corona én andere infectieziektes zoals griep en adeno heeft een enorme weerslag op het functioneren van het ziekenhuis. Een groot deel van de ziekenhuizen in onze provincie stelt momenteel geplande zorg uit. Het Heilig Hartziekenhuis kan voorlopig alles nog net behappen. Ook de huisartsenpraktijken melden een torenhoge belasting. Traditionele winterse infectieziektes - waaronder de griep - steken nu in grote aantallen de kop op. Daarnaast blijven ook onze gemeente de coronabesmettingen stijgen.

Lees verder

Dienst ruimtelijke ordening zet in op aanvullende digitale dienstverlening

De gemeentedienst ruimtelijke ordening zet verder in op digitale dienstverlening. Vanaf nu kan je je vragen over leegstand, woningkwaliteit, bouwen of verbouwen doorgeven via een specifiek e-formulier of e-mailadres. Voor het inkijken van een openbaar onderzoek kan je bovendien een online afspraak maken, naast de mogelijkheid om dit via het Publiek loket te raadplegen. Bij elke dienstverlening waarvoor je online terechtkan, vind je op www.gemeentemol.be een knop of specifiek e-mailadres. Staat dit er niet? Of lukt het je niet? Dan kan je onze collega's nog steeds telefonisch of via e-mail bereiken. De digitale dienstverlening vormt een aanvulling op onze dienstverlening, géén vervanging.

Lees verder

Repetities muziektheater 'Amira' in volle gang. Bestel nu tickets via getouw.be

De makers van het muziektheater 'Amira' schakelen een versnelling hoger nu de première op 22 april in zicht komt. Achter de schermen van de academies, KSOM-scholen, Pionier en gemeente zijn de repetities en voorbereidingen in volle gang. 300 enthousiastelingen staan te popelen om dit avontuur met jou te delen. Kom proeven van de magie van Duizend-en-één-nacht en snuif de sfeer op van Oosterse markten. Tickets bestellen voor de voorstellingen op 22, 23 en 24 april kan via www.getouw.be.

Lees verder