Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 maart 2022

Gemeente Balen: Vraag je Vlaamse feestcheque aan vanaf 11 maart

Vraag je Vlaamse feestcheque aan vanaf 11 maart
Organiseer je in de periode van 24-26 juni of 1-11 juli een evenement met je vereniging of buren? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een feestcheque van de Vlaamse overheid, waarmee je tot 180 euro van je organisatiekost kan recupereren. Dien snel je aanvraag in vanaf 11 maart.
Lees verder

Geen afspraken maken of mailen naar lokaal bestuur op 12 & 13 maart
Op zaterdag 12 en zondag 13 maart is het uitzonderlijk niet mogelijk om online een afspraak te maken bij de dienst bevolking via www.balen.be/afspraak. E-mails die je in die periode naar diensten of medewerkers van lokaal bestuur Balen stuurt, zullen ook pas op maandag 14 maart afgeleverd worden.
Lees verder

Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie
Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie, als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s)
Lees verder

Nieuwe parking en éénrichtingsverkeer aan GBS De Bosmier
Op maandag 7 maart mochten de kleuters van GBS De Bosmier de nieuwe parking met kiss-&-ride-zone aan hun school plechtig infietsen. Voor een veilige en vlotte verkeerscirculatie geldt er nu ook éénrichtingsverkeer in de Streekweg, waarvan het deel door het bos komende zomer semi-verhard wordt.
Lees verder

Plantenbeurs en -workshop in VC De Kruierie (26 mrt)
De Bib van Balen organiseert - in samenwerking met Plantenasiel PlantAardig - op zaterdag 26 maart een grote plantenmarkt, waarbij je oude maar ook nieuwe plantjes kunt adopteren. Om 13u kan je deelnemen aan een workshop om een mooie Kokedama plantenhanger te maken (inschrijven t.e.m. 20 maart).
Lees verder