Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 maart 2022

Gemeente Balen: Coronabarometer: code geel vanaf maandag 7 maart

Coronabarometer: code geel vanaf maandag 7 maart
Vanaf maandag 7 maart schakelt de coronabarometer naar code geel. Zo verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket in de horeca en vervallen beperkingen voor evenementen. Ook de epidemische noodsituatie en de federale fase van het nationaal noodplan worden na twee jaar afgeblazen.
Lees verder

Wijkkantoor politie uitzonderlijk gesloten op 15 en 16 maart
Lees verder

Onderwijs: Ga met leerlingen op zoek naar hun familiegeschiedenis
Samen met 'Mieke Post', een historisch figuurtje dat écht in Balen woonde, maken kinderen uit het 3de en 4de leerjaar kennis met hun eigen verleden. Ben ik misschien wel familie van …? Wie waren mijn voorouders én hoe leefden zij? Maak gebruik van de 6 lessen, verkrijgbaar via Erfgoed Balen.
Lees verder

Onderwijs: Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'
Kom in maart langs in de bib om tussen de heldenboeken te snuisteren of huur een voorlezer voor je school. Iedere vrijdag in maart gaan we met de kamishibai op pad om voor te lezen. Op 30 maart vieren we feest in de bib met de superhelden. De bib is dus the place to be tijdes de jeugdboekenmaand.
Lees verder

Onderwijs: Bieblo is gegroeid!
Zijn jullie ook zo'n fan van Bieblo. Onlangs werd Bieblo uitgebreid. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen op basis van hun interesse en leeftijd boeken zoeken die aanwezig en uitleenbaar zijn. Je kan Bieblo in je klas gebruiken via www.balen.bibliotheek/bieblo.
Lees verder