Doorgaan naar hoofdcontent

‘Game of Thrones’-acteur John Stahl op 68-jarige leeftijd overleden

HLN
'Game of Thrones'-acteur John Stahl op 68-jarige leeftijd overleden
De Schotse acteur John Stahl is overleden. De man werd 68 jaar oud. Stahl was bij ons vooral bekend voor zijn rol in 'Game of Thrones'.
Lees verder

Oekraïense regering beschuldigt Russische soldaten van verkrachtingen
De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Russische soldaten ervan verkrachtingen uit te voeren. Volgens Dmytro Kuleba zijn er al heel wat gevallen bekend.
Lees verder

"Eén van de belangrijkste troeven is dat het zo écht aanvoelt": Topspeler Quentin bespreekt het gloednieuwe Gran Turismo 7
De nieuwe Gran Turismo 7, dat met 85 miljoen verkochte exemplaren bij de populairste racing games ter wereld behoort is gelanceerd. Maar wat maakt het spel zo'n succes? En waarom zou je het in huis moeten halen? "Het ziet er enorm realistisch uit en je kan kiezen uit honderden wagens", vertelt topgamer Quentin Jehoul.
Lees verder

Zelensky weerlegt beschuldigingen dat hij Oekraïne ontvlucht is: "Ik ben in Kiev, op het werk"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gisteravond laat in een video op Instagram opnieuw ontkend dat hij Oekraïne ontvlucht is. "Ik ben in Kiev, op het werk. Niemand is nergens heen ontsnapt", zegt hij terwijl hij zijn werkplaats toont.
Lees verder

Hoe gekker hoe liever: dit is dé handtassentrend voor 2022
Gieren en grollen in sacochenland, want wie in 2022 hélemaal mee wil zijn, neemt maar beter een hilarisch exemplaar onder de arm. Post-corona nog kiezen voor strak zwart of klassiek cognac is op veilig spelen. Onder code geel mag het knallen, leerde de catwalk ons. Fluoroze, gifgroen, felblauw. Lila, muntgroen, perzikoranje. Of wat gezegd van een exemplaar in de vorm van een hoofdkussen, eentje met een croissant op gekleefd of een tas die eruit ziet als een flacon javel?
Lees verder

Louise Bergez speelt het veelbesproken slachtoffer van groepsverkrachting in 'Twee Zomers': "De heisa is overweldigend"
'Lang, gedetailleerd en expliciet': zo omschreef de VRT de verkrachtingsscène in 'Twee zomers'. Maar het had ook de samenvatting kunnen zijn van de discussie die erop volgde: een bijwijlen schreeuwerig debat waarin volgens Louise Bergez, de jonge actrice die in de bewuste scène het slachtoffer speelt, te weinig plaats is voor kwetsbaarheid en openheid. "Als speelster ben ik niet bang van wat heftigheid", zegt ze. "Maar als mens ben ik op zoek naar een gebalanceerder leven." Maak kennis met een grote belofte.
Lees verder

IJskoning neemt ons mee achter de schermen in 'Behind The Mask': "Niels had niets door, zalig"
Meedoen aan 'The Masked Singer', het zorgt al eens voor stress bij de kandidaten. Zeker als een van je beste vrienden het programma presenteert en niet mag weten dat je meedoet. Voor de net ontmaskerde IJskoning was zijn voornemen dan ook duidelijk: "Mijn doel? Eén aflevering overleven en Niels een kloot aftrekken."
Lees verder

Heb jij al eens een 'valse zonsondergang' gezien? Dit is het moment
Is het een heldere nacht en ben je op een plaats met weinig lichtvervuiling? Kijk dan zeker eens omhoog naar het westen net nadat de avondschemering is verdwenen, raadt wetenschapper Martijn Peters aan. Je hebt dan zowat een uur lang de kans om een bijzonder astronomisch fenomeen waar te nemen: het dierenriem- of zodiakaal licht.
Lees verder

Personeel kerncentrale waarschuwde Russen via luidspreker: "Jullie brengen hele wereld in gevaar"
Medewerkers van de kerncentrale in Zaporizja waarschuwden Russische militairen tijdens de gevechten dat ze "de veiligheid van de hele wereld in gevaar brachten". De waarschuwingen zijn te horen op een video die de Oekraïense autoriteiten vrijgegeven hebben. Nieuwszender CNN zond de beelden vandaag uit.
Lees verder

Doek valt voor Russische F1-piloot Mazepin: hij moet per direct vertrekken bij Haas
Slecht nieuws voor Nikita Mazepin: de Rus (23) is Formule 1-coureur af. Haas F1 bedankt hem voor bewezen diensten, nadat het eerder al afscheid nam van Mazepins belangrijkste geldschieter Uralkali.
Lees verder

Vanaf welke leeftijd moet je smeren tegen rimpels? Arts tipt de beste huidverzorging als je 20, 30, 40 of 50+ bent
Age is just a number, behalve in de parfumerie. Je huid verandert nu eenmaal als je ouder wordt. Daarom is het nuttig om je huidverzorging in de loop der jaren aan te passen. Onderzoeksarts Jetske Ultee en beautyredactrice Sophie vertellen wanneer je het best begint met anti-agingproducten en welke producten echt helpen tegen rimpels. "Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je huid stevig blijft, houden de huidstructuur mooi en helpen tegen fijne lijntjes."
Lees verder

Ook PayPal zet activiteiten stop in Rusland
De online betaaldienst PayPal zet z'n activiteiten in Rusland voorlopig stop. Woensdag had het bedrijf al beslist om geen nieuwe Russische gebruikers meer toe te laten.
Lees verder

Man rijdt agente aan op druk kruispunt aan Sportpaleis
De politie van Antwerpen heeft de wagen van een agressieve man in beslag genomen die een agente bewust aanreed.
Lees verder

Drake vraagt contactverbod aan voor vrouw die hem al jaren zou stalken
De Canadese rapper Drake (35) heeft een contactverbod aangevraagd voor een vrouw die hem al jarenlang zou stalken. Dat schrijft Page Six op basis van de rechtbankdocumenten.
Lees verder

Vlogger moet wegduiken voor raket tijdens live-opname in Oekraïense Charkiv
De vlogger Nikita Demenkov was een live-opname aan het maken in Charkiv toen plots een raket boven hem ontplofte. De man snelde naar de dichtstbijzijnde kelder om dekking te zoeken voor de vallende brokstukken. Bekijk de hele gebeurtenis in bovenstaande video.
Lees verder

Vlogger moet wegduiken voor raket tijdens live-opname in Oekraïense Charkiv
De vlogger Nikita Demenkov was een live-opname aan het maken in Charkiv toen plots een raket boven hem ontplofte. De man snelde naar de dichtstbijzijnde kelder om dekking te zoeken voor de vallende brokstukken. Bekijk de hele gebeurtenis in bovenstaande video.
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Stijn Vlaeminck in Siena: "Uitkijken naar Benoot" - Op naar een duel tussen Pogacar en Alaphilippe op de witte grindwegen?
Vandaag kunnen wielerliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, want vandaag wordt in en rond Siena de Strade Bianche gereden. De koers over de Toscaanse grindwegen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een echte klassieker op de kalender. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken, maar met onder meer Tadej Pogacar en wereldkampioen Julian Alaphilippe staat er nog een pak schoon volk aan de start. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet!
Lees verder

"Rusland stuurt komende dagen en weken tot 1.000 extra huurlingen naar Oekraïne"
Rusland zou op het punt staan om de komende dagen en weken tot 1.000 nieuwe huurlingen naar Oekraïne te sturen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van een hooggeplaatste bron bij de westerse inlichtingendiensten.
Lees verder

"De Strade Bianche is een smulfestijn, Luik-Bastenaken-Luik een flets buffet met laat opgewarmde kost"
Maakt de Strade Bianche de komende jaren als het zesde Monument de aansluiting bij het rijtje met Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije? Van onze columnist Michel Wuyts mag het. Al ziet hij ook een paar obstakels. "De ongelukkige overlap met Parijs-Nice gaat er de eerste jaren niet uit. Tot zolang zal de titel klassiek treffen volstaan."
Lees verder

Dit waren de beste memes van de week: van 'Jeanneke Heps' tot de geografische blunder van Biden
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen. Van 'Jeanneke Heps' tot de geografische blunder van Biden: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder