Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Game-abonnement van Nintendo kost maar 20 euro per jaar: dit zijn de beste games

HLN
Game-abonnement van Nintendo kost maar 20 euro per jaar: dit zijn de beste games
Voor 20 euro per jaar heb je bij Nintendo Switch Online vooral toegang tot cloudopslag en gratis downloadbare content voor games als 'Animal Crossing: New Horizons'. Dat je daar ook een paar tientallen NES-, Super NES-, Sega Mega Drive- en Nintendo 64-games bij krijgt, wordt al te snel vergeten door gamers. Hier zijn er zo tien die dat abonnementsgeld per definitie waard zijn.
Lees verder

Dit zijn de beste 10 games op Nintendo Switch Online
Voor 20 euro per jaar heb je bij Nintendo Switch Online vooral toegang tot cloudopslag en gratis downloadbare content voor games als 'Animal Crossing: New Horizons'. Dat je daar ook een paar tientallen NES-, Super NES-, Sega Mega Drive- en Nintendo 64-games bij krijgt, wordt al te snel vergeten door gamers. Hier zijn er zo tien die dat abonnementsgeld per definitie waard zijn.
Lees verder

LIVE (20u45). De Ketelaere is terug na pijnlijke val, maar start wellicht op de bank - Wie wordt volgens jou eerste bekerfinalist?
Vanavond kennen we de eerste finalist in de Croky Cup. Club Brugge verdedigt in eigen huis een 1-0-voorsprong tegen AA Gent. Er is echter hoop bij de Buffalo's, want in de eigen competitie klopten ze de landskampioen tweemaal. Wie haalt het? Volg het op HLN.be en VTM 2!
Lees verder

VS keurt eerste condoom voor anale seks goed: vrijen we voortaan veiliger of is het een marketingstunt?
"Het eerste condoom voor anale seks is eindelijk hier." Het is de kop van heel wat Amerikaanse tijdschriften en kranten. En het veroorzaakte ook wat ophef, want het lijkt te suggereren dat we voordien onveilig vrijden. Klopt dat? We vroegen het aan Sarah Hulsmans van Sensoa, die meteen nuanceert.
Lees verder

Waarom at Wout van Aert brownies? En bestaat de ideale bandendruk wel? Tom Boonen geeft uitleg in 'Wuyts & Boonen'
"Misschien ben ik gestart met te weinig druk in mijn banden", vertelde Victor Campenaerts na zijn vijfde plaats in de Omloop. Maar bestaat de ideale bandendruk wel op Vlaamse wegen? En hoe belangrijk is dat? In 'Wuyts & Boonen' vertelt Tom Boonen alles wat u moet weten over bandenspanning. "De ideale bandendruk is afhankelijk van allerlei factoren: temperatuur, luchtvochtigheid, het type tube, enzovoort. Uitzoeken wat de ideale bandendruk is om te starten, om ook met de juiste druk de finale in te gaan, is een wetenschap die nog niet helemaal doorgrond is. Een slechte bandendruk is nefast voor de mentale gezondheid, want je voelt dat direct."
Lees verder

"Brand, brand, brand: wij redden het pand": Jonathan Medart steekt de handen uit de mouwen in 'De vuilste jobs VIPS'
In 'De vuilste jobs VIPS' op VTM GO wordt TikTokfenomeen Jonatan Medart door 'cleaners' Chantal en Rianne 's ochtends vroeg opgehaald op een verlaten parking in Tienen. Jonatan heeft amper geslapen en is razend benieuwd naar wat hem te wachten staat.
Lees verder

Inflatie in eurozone op nieuw record: 5,8 procent
De inflatie in de eurozone is in februari verder gestegen tot een nieuw record van 5,8 procent. Dat maakte Eurostat, de Europese statistische dienst, bekend. Het gaat om een eerste zogenaamde 'flash-raming'.
Lees verder

"Poetin is Rusland niet": vanuit gevangenis roept Navalny alle Russen op tot massaal protest
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny roept de Russen via zijn Twitter-account op om massaal te protesteren tegen de invasie van Oekraïne. "Poetin is Rusland niet. Als er iets is waar Rusland op dit moment trots op kan zijn, dan is het op de 6.824 mensen die vastzitten omdat ze op straat zijn gekomen tegen de oorlog."
Lees verder

Kanye West ontslaat wéér advocaat, vlak voor nieuwe zitting in scheidingszaak
Aan de vooravond van een nieuwe zitting over de op handen zijnde scheiding tussen Kim Kardashian (41) en Kanye West (44), heeft West zijn advocaat Chris Melcher de laan uit gestuurd. De Amerikaanse rapper heeft in deze zaak inmiddels zijn vierde advocaat aangenomen.
Lees verder

Deze vip-gasten zorgen voor extra zenuwen in 'Paradijs zoekt personeel'
De komst van enkele vips schudt de kaarten in 'Paradijs zoekt personeel' behoorlijk door elkaar. Het is hun taak om het de koppels nét een tikkeltje moeilijker te maken.
Lees verder

Deze VIP-gasten zorgen voor extra zenuwen in 'Paradijs Gezocht'
De komst van enkele VIPS schudt de kaarten in 'Paradijs Gezocht' behoorlijk door elkaar. Hun taak is om het de koppels nét een tikkeltje moeilijker te maken.
Lees verder

Indisch restaurant biedt inwoners van Kiev schuilplaats en warme maaltijd aan te midden van bombardementen
Een Indisch restaurant – dat gelegen is in een kelder in Kiev – is te midden van de Russische invasie in Oekraïne veranderd in een schuilplaats voor de inwoners van de stad. De uitbater van het restaurant 'Saathiya', Manish Dave, voorzag de afgelopen dagen al meer dan honderd inwoners van een schuilplaats en een warme maaltijd. De man heeft zich dan ook voorgenomen om te blijven helpen. "Zolang ik kan", klinkt het.
Lees verder

Indiaas restaurant biedt inwoners van Kiev schuilplaats en warme maaltijd aan te midden van bombardementen
Een Indiaas restaurant dat gelegen is in een kelder in Kiev, is te midden van de Russische invasie in Oekraïne veranderd in een schuilplaats voor de inwoners van de stad. De uitbater van restaurant Saathiya, Manish Dave, voorzag de afgelopen dagen al meer dan honderd inwoners van een schuilplaats en een warme maaltijd. De man heeft zich voorgenomen om te blijven helpen, "zolang ik kan".
Lees verder

Met Poetin valt niet te sollen, en dat mochten ook de Britse royals al ondervinden
De invasie van Rusland in Oekraïne is volgens prins Charles (73) een "aanslag op de democratie". Dat verklaarde hij tegen ITV News tijdens een werkbezoek. De prins is de eerste Britse royal die zich expliciet uitlaat over de situatie in Oekraïne, al is het niet de eerste keer dat de zoon van Queen Elizabeth het over Poetin heeft: in 2014 vergeleek Charles de Russische president nog met de Duitse dictator Adolf Hitler, met alle diplomatieke gevolgen van dien.
Lees verder

5 Vlaamse klassiekers met een twist: "Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees"
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. "Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept."
Lees verder

5 Vlaamse klassiekers met een twist: "dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees"
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. "Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept."
Lees verder

Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: "Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes"
Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. "Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig."
Lees verder

Ook een hond rouwt na het verlies van een soortgenootje
Ook een hond rouwt na het verlies van een soortgenoot dat bij hen in hetzelfde gezin woonde. Dat blijkt uit een Italiaanse studie die werd gedaan door een internationaal team. Er werden 426 Italiaanse baasjes van minstens twee honden, waarvan er eentje overleden is, bevraagd over het gedrag van hun viervoeter die achterbleef. Ook de Belgische professor Annouck Haverbeke zat in het onderzoeksteam.
Lees verder

Oekraïense bokser keert terug om zich te verzetten tegen Russen: "Mijn plicht om mijn huis, vrouw en kinderen te beschermen"
De Oekraïense bokser Oleksandr Usyk is teruggekeerd naar zijn thuisland om zich mee te verzetten tegen de Russische troepen. De 35-jarige bokser zal niet mee vechten aan de frontlinie, maar hij zal wel zijn familie en vrienden beschermen. Momenteel verblijven ze allemaal samen in zijn huis. Wanneer er een luchtalarm afgaat, schuilen ze in de kelder. "Ik wil niemand vermoorden, maar als ze dat met mij willen doen, zal ik geen keuze hebben", klinkt het bij Usyk.
Lees verder

Voormalig UFC-kampioen Cain Velasquez opgepakt na poging tot moord op man die zijn dochter zou misbruikt hebben
Voormalig UFC-kampioen Cain Velasquez (39) is maandag in zijn woonplaats San Jose, Californië opgepakt na poging tot moord. Velasquez opende het vuur op een auto waarin onder andere de man zat die vorige week werd beschuldigd van seksueel misbruik van zijn dochter.
Lees verder