Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 maart 2022

Football Talk. Özil uit selectie gezet bij Fenerbahçe - Dick Advocaat keert als "klankbord" terug bij Utrecht

HLN
Football Talk. Özil uit selectie gezet bij Fenerbahçe - Dick Advocaat keert als "klankbord" terug bij Utrecht
Bij de Turkse topclub Fenerbahçe is de Duitse voormalige international Mesut Özil uit de kern gezet.
Lees verder

Football Talk. Özil uit selectie gezet bij Fenerbahçe - Dick Advocaat keert als "klankbord" terug bij Utrecht - Durkin verlaat STVV, Kanaries verliezen oefenpot tegen Westerlo
Chris Durkin verlaat Sint-Truiden. De defensieve middenvelder keert meteen terug naar eigen land en tekent bij het Amerikaanse DC United. De club neemt de 22-jarige over via het Allocation Order-systeem, en sloot daarvoor een overeenkomst met Houston FC. STVV vangt iets meer dan 600.000 euro voor de middenvelder, ongeveer de helft van wat ze drie jaar geleden op tafel legden.
Lees verder

Mercedes-teambaas Wolff weet oplossing voor mindere prestatie in Bahrein: "We nemen gewoon de kettingzaag erbij"
Lewis Hamilton moest zich afgelopen weekend in de eerste GP van het seizoen in Bahrein neerleggen bij een derde plaats, na het Ferrari-duo Leclerc-Sainz. Teambaas Toto Wolff reageerde achteraf opvallend gelaten, maar heeft intussen een merkwaardige oplossing bedacht.
Lees verder

Conor McGregor deelt zelf beelden van hoe politie hem aan de kant zette en Bentley van 200.000 euro in beslag nam
Conor McGregor is dinsdagavond in Dublin door de politie van de weg gehaald vanwege gevaarlijk wegegedrag. De Ierse beroepsvechter werd gearresteerd en naar het bureau gebracht. Inmiddels is hij weer op borgtocht vrij, maar zijn er ook al beelden opgedoken van hoe hij aan de kant werd gezet. Beelden die hij zelf deelde via social media en die daar voorzag van een duimpje, trouwens.
Lees verder

Het moment waarop de politie Conor McGregor aan de kant zette en beslag legde op diens Bentley van 200.000 euro
Conor McGregor is dinsdagavond in Dublin door de politie van de weg gehaald vanwege gevaarlijk wegegedrag. De Ierse beroepsvechter werd gearresteerd en naar het bureau gebracht. Inmiddels is hij weer op borgtocht vrij, maar zijn er ook al beelden opgedoken van hoe hij aan de kant werd gezet.
Lees verder

Russische Ivan (9) vertaalt leerstof voor Oekraïense vluchteling Yelisey (9) in Bonheidense school: "Zijn al goede vrienden geworden"
In het vierde leerjaar van GO! basisschool Klim Op in Bonheiden is er een mooie Russisch-Oekraïense samenwerking opgezet. De negenjarige Ivan Rysev vertaalt er voor zijn klasgenootje en leeftijdsgenoot Yelisey Dotsenko, die met zijn mama en oudere zus naar ons land is gevlucht, de leerstof. "Dit is niet symbolisch bedoeld. Het belangrijkste was het welbevinden van Yelisey", klinkt het bij de school.
Lees verder

Europol neemt ruim 5 miljoen stuks gevaarlijk speelgoed in beslag
Europol heeft tussen 31 oktober en 21 januari ruim vijf miljoen gevaarlijke stukken namaakspeelgoed in beslag genomen in 21 verschillende landen. Dat meldt de Europese politiedienst donderdag in een persbericht. In ons land werden ruim 8.000 speelgoedauto's ontdekt die verstikkingsgevaar opleverden.
Lees verder

Designpret op het toilet: de eerste wc's die echt gezien mogen worden
Hoewel we er heel wat tijd op doorbrengen – naar schatting 50 minuten per week en één tot drie jaar in een mensenleven – is er nooit veel aandacht uitgegaan naar het design van een toilet. Daar komt nu eindelijk verandering in, dankzij het Franse merk Trone. Dat lanceert twee collecties die er zo fraai uitzien dat je je bijna zou willen opsluiten in het kleinste kamertje.
Lees verder

TikTok geeft toe dat het woorden als LGBTQ en porno blokkeerde in Duitsland
ByteDance, het Chinese moederbedrijf van video-app TikTok, heeft toegegeven dat het in Duitsland onschuldige woorden blokkeerde. Dat gebeurde per ongeluk, betoogt het bedrijf. Het woordfilter zou te strak afgesteld zijn geweest.
Lees verder

Politie voert zoekacties uit naar vermiste Natacha (28) in nieuwe zones in Peru
De zoekacties naar de Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe in Peru worden voortgezet in nieuwe zones in de Colcavallei, waar eerder nog niet gezocht werd. Een dertigtal agenten kamt de regio uit, meldt de Peruaanse nieuwswebsite Andina.
Lees verder

Marie test 3 supplementkuren: "Zelfs de meest treurige plukjes haar transformeren in weelderige lokken"
Supplementen om de kwaliteit van je huid, haar en nagels te verbeteren zijn een booming business. Zelfs 'The Bachelor' Fabrizio Tzinaridis verkoopt er. Maar werken ze ook echt? Redactrice Marie test drie kuren uit. "Hoewel ik dit product niet lang getest heb, begrijp ik de hype." Onderzoeksarts Jetske Ultee geeft haar ongezouten mening over elk supplement en licht toe of zulke pillen nut hebben.
Lees verder

LIVE. 'Fiere papa' Mignolet voor Ierland - België: "Mijn vrouw had graag dat ik thuis was geweest, maar ze sleurt er zich wel door"
De Rode Duivels verzamelden maandag voor de interlandbreak. Zaterdag spelen ze tegen Ierland (in Dublin), drie dagen later is er de friendly tegen Burkina Faso (in Anderlecht). Enkel Duivels met minder dan 50 caps werden geselecteerd. Vandaag spraken Simon Mignolet en Thorgan Hazard de pers toe.
Lees verder

LIVE. Simon Mignolet en Thorgan Hazard spreken de pers toe in Tubeke
De Rode Duivels verzamelden maandag voor de interlandbreak. Zaterdag spelen ze tegen Ierland (in Dublin), drie dagen later is er de friendly tegen Burkina Faso (in Anderlecht). Enkel Duivels met minder dan 50 caps werden geselecteerd. Vandaag spreken Simon Mignolet en Thorgan Hazard de pers toe.
Lees verder

Vlaamse overheid werkt aan persoonlijke "Leer- en loopbaanrekening" voor elke werknemer
Er komt een Vlaams platform met een persoonlijke "Leer- en loopbaanrekening" voor alle werknemers. Die zal naast alle beschikbare opleidingsmiddelen ook alle relevante leersuggesties op één punt centraliseren. De Vlaamse regering buigt zich morgen onder impuls van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) over de praktische uitwerking van de digitale opleidingsportefeuille die levenslang leren moet stimuleren.
Lees verder

LIVE (20u45). Italië zonder Chiellini en Bonucci tegen Noord-Macedonië
• Halve finales WK-barrages • Aftrap: 20u45 • Palermo (Ita) • Bij winst neemt Italië het op 29 maart op tegen Portugal/Turkije. De winnaar gaat naar het WK.
Lees verder

Nederlandse onderzoekers vinden microplastics in menselijk bloed: "Een doorbraak"
Voor de eerste keer ooit zijn er microplasticdeeltjes gevonden in het bloed van mensen. Een onverwachte ontdekking? Nee. Maar een wetenschappelijke doorbraak is het zeker, vertellen Nederlandse onderzoekers aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Lees verder

Stoltenberg bezorgd over gebruik van massavernietigingswapens: "We zien de Russische retoriek"
NAVO-baas Jens Stoltenberg maakt zich zorgen over het mogelijke gebruik van massavernietigingswapens in Oekraïne. "We zien natuurlijk de retoriek", aldus de Noor. "Door te beweren dat Kiev met westerse steun aan biologische wapens werkt, proberen de Russen voorwendselen te creëren om zelf zulke aanvallen te plegen. En we weten dat ze chemische wapens hebben gebruikt tegen hun eigen oppositie en dat ze het gebruik ervan in Syrië hebben gefaciliteerd."
Lees verder

Uniek dubbelgesprek tussen Eddy Planckaert en schoonzoon Christopher: "Het heeft ferm gebotst tussen ons"
"Toen Christopher voor 't eerst bij ons kwam, zei ik: 'Als je iets met m'n dochter begint, moet je zorg voor haar dragen.' Toen wist hij al: da's gene gemakkelijke", zegt Eddy Planckaert (63). De 'snotneus' die Christopher (36) toen nog was, begreep de hint. Ondanks een moeilijke start, zijn de mannen nu twee handen op één buik. In een dubbelgesprek vertellen ze over het moment waarop Stephanie kwam zeggen dat ze zwanger was en hoe ze hun band nu zouden omschrijven. En hoe is het nu écht om bij je schoonvader in te wonen?
Lees verder

"Nergens anders zijn er zoveel tornado's als in de VS": onze wetenschapsexpert legt uit hoe dat komt
Opnieuw zorgt een tornado voor heel wat verwoesting in de Verenigde Staten. Een land dat bekend staat om zijn indrukwekkende wervelwinden. Nergens anders ter wereld zie je er zoveel. Maar waarom zijn de Verenigde Staten het tornadoland bij uitstek? Weerexpert Martijn Peters zocht het uit.
Lees verder

Opnieuw fors meer sociale woonleningen uitgereikt in 2021
In 2021 heeft het Vlaams Woningfonds aan 3.452 gezinnen een sociaal woonkrediet toegekend voor een totaal bedrag van bijna 677 miljoen euro. Dat is bijna dubbel zoveel als in 2020, toen het nog om 1.743 leningen ging. Dat blijkt woensdag uit het activiteitenverslag van het Vlaams Woningsfonds. Gemiddeld leenden deze gezinnen ongeveer 196.000 euro, wat neerkomt op gemiddeld 817,4 euro per maand.
Lees verder