Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Duitsland trekt tot 2026 200 miljard euro uit voor bestrijding klimaatverandering

HLN
Duitsland trekt tot 2026 200 miljard euro uit voor bestrijding klimaatverandering
Duitsland gaat tegen 2026 ongeveer 200 miljard euro investeren in maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Christian Lindner maandag bekendgemaakt. "We zullen tot 2026 ongeveer 200 miljard euro inzetten", zei Lindner in Berlijn.
Lees verder

Gasprijzen blijven exploderen: gemiddeld gezin betaalt aan huidig niveau 8.000 (!) euro voor een jaar stroom en gas
De gasprijzen blijven de pan uit swingen. En dat zullen we geweten hebben. Als de huidige energieprijzen aanhouden, kost een jaar elektriciteit en gas al gauw 8.000 euro voor een gemiddeld verbruik. Dat is alweer 50 procent meer dan twee maanden geleden. Bovendien worden vaste contracten op deze manier definitief iets uit het verleden. Ook dreigen (nog) meer energieleveranciers over de kop te gaan.
Lees verder

BV 24/7. Hanne van K3 drukt haar dankbaarheid uit en Dorothee Dauwe heeft genoten van de krokusvakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Arbeider overleeft val van vijf meter op bouwwerf in Leuven, maar raakt zwaargewond
Op een bouwwerf in Leuven is een arbeider zwaargewond geraakt. De 27-jarige man viel vijf meter, nadat hij door een gipsplaat was gezakt.
Lees verder

KOERS KORT. Stan Dewulf verlengt voor 2 jaar bij AG2R-Citroën - Mohoric past voor Tirreno na val in Strade
Witte trui stevig om de schouders in Parijs-Nice, Stan Dewulf is in prima doen. En dat wordt beloond door AG2R-Citroën, want de Franse ploeg kondigde aan twee jaar langer door te gaan met onze landgenoot. Het contract van Dewulf liep normaal na dit seizoen af, maar wordt nu verlengd met twee jaar tot eind 2024. Dewulf begon zijn carrière bij Lotto-Soudal in. "Ik voel me thuis in de sfeer die bij AG2R heerst en het is voor mij de ideale plaats om me verder te ontplooien", laat de renner uit Stavele weten in een persbericht van de ploeg.
Lees verder

Russen ronselen Syriërs voor een stadsoorlog in Kiev
Rusland bereidt zich voor op een stadsoorlog in Kiev. Een gevecht van straat tot straat. Dat blijkt uit berichten dat Moskou strijders in Syrië ronselt. Huurlingen die ervaring hebben met dat soort van oorlogsvoering. "Maar als de Oekraïeners zich blijven verzetten, dan kan zelfs het volledige Russische leger die stadsoorlog niet winnen", zegt een Amerikaanse specialist in 'urban warfare'.
Lees verder

Geld is (maar) een deel van de puzzel: waarom Anderlecht afscheid moet nemen van toptalent Bounida, die naar Ajax trekt
Anderlecht is eind dit seizoen een diamant kwijt. Rastalent en YouTube-fenomeen Rayane Bounida, een kind van 48 kilogram, verlaat paars-wit en trekt naar Ajax. Hoe komt het dat paars-wit de 16-jarige niet kon houden? Geld is maar één deel van de puzzel.
Lees verder

Football Talk. Geen Vanheusden bij Rode Duivels - De Laet (Antwerp) voor onbepaalde tijd out: "Hij heeft nood aan rust"
Zoek niet naar de naam van Zinho Vanheusden (22) in de selectie van de Rode Duivels volgende week. De verdediger zal om risico's te vermijden niet worden opgeroepen door bondscoach Roberto Martínez. Vanheusden sukkelt al een paar weken met een hamstringblessure en miste daardoor al drie matchen bij zijn Italiaanse club Genoa. Martínez maakte al bekend de spelers met meer dan 50 caps thuis te laten voor het tweeluik oefeninterlands tegen Ierland (26 maart) en Burkina Faso (29 maart). Vanheusden, die daar ongetwijfeld op speelminuten had gehoopt, blijft dus voorlopig op één cap staan, tegen Ivoorkust in oktober 2020. Een nieuwe klap voor de 22-jarige verdediger.
Lees verder

Jong meisje zingt 'Let It Go' in Oekraïense schuilkelder
Deze ontroerende beelden gaan rond op sociale media. Een meisje zingt in een schuilkelder in Oekraïne de hit 'Let It Go' voor enkele andere mensen. Iedereen zet zijn zaken aan de kant en luistert aandachtig naar Amelia haar lied. In een andere schuilkelder zorgt een vrouw voor een mooi moment door op haar viool te spelen.
Lees verder

Anderhalf uur aanschuiven op Brusselse ring na ongeval in Huizingen
Op de Brusselse buitenring was het vanaf Huizingen deze namiddag anderhalf uur aanschuiven na een ongeval in Huizingen waarbij vier wagens bij betrokken waren. Eén voertuig vatte zelfs vuur.
Lees verder

Phaedra (23) ging over de kop in de grasberm, waarna haar wagen uitbrandde: "Ik werd gelukkig op tijd geholpen door twee koppels"
Afgelopen zondagnacht kwam de 23-jarige Phaedra in de grasberm langs de Beerveldse Baan terecht na een uitwijkmanoeuvre. De wagen botste tegen een paaltje en een boom en kwam uiteindelijk op zijn dak terecht. Het voertuig vatte vuur en brandde volledig uit. Phaedra werd te hulp geschoten door twee koppels die ze intussen uitvoerig kon bedanken.
Lees verder

Brand uitgebroken in Londense wolkenkrabber
Er is maandag een brand uitgebroken in een Londense wolkenkrabber, zo heeft Sky News bericht. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
Lees verder

Boodschap van Russische commandant gaat viraal: "Ik schaam me. We dachten dat we Oekraïne van de nazi's aan het bevrijden waren"
Een gevangengenomen Russische commandant heeft aan de Oekraïners gevraagd om genade te tonen voor de "gehersenspoelde" troepen van Poetin. "We dachten dat we Oekraïne van de nazi's aan het bevrijden waren", zegt hij. "Ik schaam me."
Lees verder

EXCLUSIEF. Nieuwe onthullingen over dodelijk drama in 't Sloeberhuisje: "Kind en Gezin kreeg 30 telefoontjes van bezorgde ouders, maar deed niks"
Heeft de overheid er werkelijk alles aan gedaan om het dodelijk drama in de Gentse kinderopvang 't Sloeberhuisje te voorkomen? 'Het Laatste Nieuws' sprak met ouders die dat zwaar in twijfel trekken. Ze hadden zelf een kindje in de crèche en onthullen dat er in de aanloop naar het drama tientallen telefoontjes van bezorgde ouders zijn geweest. Daarmee zou niks zijn gebeurd. "Wij kregen van Kind en Gezin zelfs te horen dat we beter géén klacht konden indienen."
Lees verder

Wetenschappers ontdekken dat brein van ex-coronapatiënten is gekrompen
Wie besmet raakte met het coronavirus, blijkt nadien meer tekenen van hersenveroudering te vertonen dan mensen die geen corona hebben gehad of die een andere luchtweginfectie doormaakten. Dat hebben onderzoekers aan de universiteit van Oxford ontdekt. Het brein van ex-coronapatiënten is een klein beetje gekrompen en toont vooral beschadigingen in hersengebieden die verbonden zijn met het reukcentrum.
Lees verder

Koningin Elizabeth ontvangt weer bezoek na coronabesmetting
Koningin Elizabeth heeft voor het eerst sinds ze hersteld is van corona weer officieel bezoek gehad. De Britse vorstin ontving maandag op Windsor Castle de Canadese premier Justin Trudeau, heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.
Lees verder

Liverpool na 2-0-winst al met één been in kwartfinale, maar Klopp tempert: "Inter komt niet als toerist naar hier"
"Gewoon blijven gaan. Tijd om te rusten is er toch niet." Zo verklaarde Liverpool-coach Jürgen Klopp het mindere spel van zaterdag tegen West Ham (1-0-overwinning). Ongelijk heeft hij niet. Het treffen met Inter wordt voor Liverpool de tiende match in 30 dagen tijd. Coach Klopp noemt het een "verschrikkelijk schema", maar verliezen deed Liverpool niet. Beter zelfs, anderhalve maand geleden lieten de Reds voor het laatst punten liggen. Die imposante reeks staat in schril contrast met wat Inter de laatste weken presteert. 5 op 15 in de Serie A... Klopp wil echter niet beweren dat de kwalificatie al binnen is. "Ze komen niet als toeristen naar hier. Het is en blijft een goed team."
Lees verder

Demir wijst beroep van 3M af en verstrengt lozingsnormen PFAS
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wijst het beroep af van multinational 3M tegen de beslissing van de deputatie van 21 oktober vorig jaar om de lozingsnormen van het bedrijf in Zwijndrecht te verstrengen.
Lees verder

30 jaar na seksueel misbruik dient Genkse klacht in tegen grootvader: "De hele familie wéét dat er meerdere slachtoffers zijn. Maar iedereen zwijgt"
"Kom maar mee naar de zolder, meisje. Daar mag je wat chocolade uitkiezen." Sylvia* is 6 jaar als ze voor het eerst wordt aangerand door haar grootvader. Steevast met hetzelfde trucje lokt de man haar mee naar de voorraad snoep, verzameld na zijn vaste cafébezoekjes. Pas wanneer Sylvia 11 jaar is en ongesteld wordt, stopt het misbruik. 30 jaar na de eerste feiten dient ze officieel klacht in. De feiten blijken echter verjaard, al laat de wet veel ruimte voor interpretatie. "De héle familie is samengekomen om te praten over het misbruik. Er stonden meerdere slachtoffers op. Maar iedereen zwijgt, voor de goede vrede."
Lees verder

Theo Francken (N-VA) trekt zelf naar Pools-Oekraïense grens met humanitair transport: "Als politicus heb je een voorbeeldfunctie"
Theo Francken gaat de daad bij het woord voegen. De N-VA-politicus vertrekt dinsdagavond zelf met een humanitair transport naar de Pools-Oekraïense grens om de vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Daarvoor lanceerde hij een oproep en zamelde hij op korte tijd meer dan 12.000 euro aan medisch materiaal in. "Dit conflict grijpt me enorm aan", vertelt Francken tijdens het inzamelmoment in Lubbeek.
Lees verder