Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Dries van Noten vindt legermode nu not done. Onze moderedacteur reageert: “Er zijn voor- en tegenstanders”

HLN
Dries van Noten vindt legermode nu not done. Onze moderedacteur reageert: "Er zijn voor- en tegenstanders"
Camouflageprint en militair geïnspireerde kleding zijn al decennia een vaste waarde in de mode. Maar is het in oorlogstijden nog wel oké om je favoriete legerjas te dragen? Voor ontwerper Dries van Noten is dat een duidelijke njet, maar niet iedereen denkt hetzelfde. Onze moderedacteur David Devriendt probeert een genuanceerd antwoord te formuleren.
Lees verder

Is het in oorlogstijden nog oké om militaire mode en camoprint te dragen?
Camouflageprint en militair geïnspireerde kleding zijn al decennia een vaste waarde in de mode. Maar is het in oorlogstijden nog wel oké om je favoriete legerjas te dragen? Onze moderedacteur David Devriendt probeert een antwoord te formuleren.
Lees verder

Wereldwijd dodental door Covid-19 gestegen tot boven de 6 miljoen
Het coronavirus heeft inmiddels aan meer dan 6 miljoen mensen het leven gekost. De teller staat op het moment van schrijven op 6.000.316 bevestigde en geregistreerde sterfgevallen, zo meldt de gerenommeerde Amerikaanse universiteit Johns Hopkins maandag. Die universiteit in Baltimore (Maryland) houdt statistieken bij sinds het begin van de pandemie.
Lees verder

"Het was waspoeder om mijn kledij te wassen": Verdachte (22) van moord op Christine Verbeiren (70) ontkent cocaïnebezit in zijn cel
De 22-jarige Edson T. uit Bonheiden heeft zich maandag moeten verantwoorden voor het bezit van cocaïne in zijn cel. De twintiger zit momenteel in voorarrest omdat hij verdacht wordt van de moord op Christine Verbeiren. Het parket eiste 4 maanden cel. Hijzelf betwistte dat: "Ik heb nog nooit in mijn ganse leven drugs gebruikt."
Lees verder

LIVE. Andriy Shevchenko: "Ik kan niet naar beelden kijken zonder een traan te laten" - Internationale judobond zet Poetin uit alle functies
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Candice en Marijn hebben 'Blind Getrouwd'-nieuws: "Ook mijn zus vond de liefde dankzij het programma"
Candice en Marijn zijn niet de enige van de familie die liefdesgeluk hebben gevonden via 'Blind Getrouwd'. Ook Candice haar zus heeft via het programma haar prins op het witte paard gevonden. De zus van Candice leerde haar vriend kennen dankzij Marijn.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Waaiers zorgen voor absolute chaos in het peloton, gevallen Van Aert draait lustig mee in eerste groep
In België spreken we sinds vandaag over code geel, maar in Parijs-Nice geeft het waaiergevaar code rood aan. Het peloton krijgt de wind zowat de hele dag in de zij en dus zijn de renners beter op hun hoede - zéker na de show die Wout van Aert gisteren met z'n Jumbo-Visma-ploegmaats Roglic en Laporte opvoerde. Doet Van Aert ook vandaag mee om de knikkers? Op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Ploegleider stelt de Van Aert-fans gerust na vroege val: "Wout is oké, niets om ons zorgen om te maken"
In België spreken we sinds vandaag over code geel, maar in Parijs-Nice geeft het waaiergevaar code rood aan. Het peloton krijgt de wind zowat de hele dag in de zij en dus zijn de renners beter op hun hoede - zéker na de show die Wout van Aert gisteren met z'n Jumbo-Visma-ploegmaats Roglic en Laporte opvoerde. Doet Van Aert ook vandaag mee om de knikkers? Op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

Aanleg nieuwe privézwembaden zal dit jaar met 15 procent dalen
In 2022 zullen bouwbedrijven ongeveer 5.225 nieuwe privézwembaden aanleggen in België. Dat is een daling met 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals (BFZ) vandaag bekendgemaakt op een digitale persconferentie.
Lees verder

Viktor en Marie verrassen vader Gert Verhulst met bijzonder verjaardagscadeau
Het is feest bij De Verhulstjes: Gert is jarig. Maar wat geef je als geschenk aan een man die al alles heeft? Marie en Viktor vonden een ideaal cadeau.
Lees verder

IN KAART. Boeken Russische troepen nog vooruitgang in Oekraïne?
Kiev zet zich schrap voor een Russische bestorming in de komende dagen. Vanuit het noorden, westen en oosten proberen Russische troepen de hoofdstad te bereiken, maar ze botsen op hevig verzet van de Oekraïense strijdkrachten. Volg hier de opmars van Rusland in Oekraïne.
Lees verder

Milde straf voor 'modelburger' die nieuwe vriend van ex neersteekt: "Slachtoffer lokte feiten uit"
Oostendenaar Jean-Jacques G. (50) stak de nieuwe vriend van z'n ex-vriendin twee jaar geleden tot vijf keer toe met een groot keukenmes. De brutale steekpartij was het triest hoogtepunt van een ruzie die aanvankelijk ontstond door bedreigingen van de Albanese maffia. Toch kwam G., die door iedereen werd omschreven als "een modelburger", maandag weg met een bijzonder milde straf. En daar zat het gedrag van het slachtoffer voor iets tussen.
Lees verder

Paul Gheysens verkoopt Poolse wolkenkrabber aan Google voor meer dan half miljard euro
Vastgoedmagnaat Paul Gheysens verkoopt een wolkenkrabber in de Poolse hoofdstad Warschau aan Google. Dat heeft zijn bedrijf Ghelamco maandag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de verkoopprijs 583 miljoen euro bedragen, wat van de transactie de grootste ooit in de kantorenmarkt in Centraal- en Oost-Europa maakt, aldus het bedrijf.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Basso trapt tijdrit op gang - Doet Remco Evenepoel een gooi naar de eerste leiderstrui?
Een dag later dan Parijs-Nice gaat in Italië vandaag Tirreno-Adriatico van start. De 'Koers van de Twee Zeeën' begint met een individuele tijdrit van 13,9 kilometer. Spek naar de bek van Remco Evenepoel, al is de concurrentie met onder meer Filippo Ganna en Tadej Pogacar niet min. Doet onze landgenoot een gooi naar de eerste leiderstrui? Op deze pagina volgt u de race tegen de klok op de voet.
Lees verder

Oprichter 'Steun Oekraïne' geschokt door vragen van alleenstaande mannen: "Graag leuke, mooie, intelligente en verzorgde Oekraïense vrouw"
Andy de Schipper uit Zelzate beheert de Facebookpagina 'Steun Oekraïne'. Hij is geschokt door verschillende privé-berichten die hij al kreeg. "Alleenstaande mannen stellen zich kandidaat om een mooie, intelligente en verzorgde Oekraïense vrouw op te vangen", zegt hij in een bericht op zijn Facebookpagina. "Het getuigt van hersenloze geilheid om ons als datingbureau te gebruiken."
Lees verder

Ook veel Oekraïense vrouwen strijden mee: militair expert over de grote meerwaarde van vrouwelijke soldaten
De oorlog in Oekraïne heeft een vrouwelijk gezicht: het land telt 2 miljoen meer vrouwen dan mannen, bovendien strijden er naar schatting 36.000 vrouwelijke militairen mee tegen Rusland. Prof. dr. Delphine Resteigne, hoofd sociologie aan de Koninklijke Militaire Academie van Brussel, legt uit waarom vrouwelijke militairen zo belangrijk zijn, en met welke uitdagingen ze te maken krijgen. "De schuilplaats van Osama Bin Laden werd destijds ontdekt door een doortastende CIA-agente."
Lees verder

Linda de Mol voelt nog veel schaamte over Jeroen Rietbergen: "Ze kreeg half Nederland op haar dak"
Linda de Mol (57) is nog steeds heel beschaamd over het schandaal rond The Voice of Holland. In een podcast vertelt haar neef Johnny de Mol (43) over het effect dat het schandaal op z'n familie heeft. "Linda is haar man kwijt, heeft half Nederland op haar dak gehad en werd gewantrouwd."
Lees verder

Alex Agnew speelt deze zomer comedyshow op Werchter
Alex Agnew (49) heeft bijzonder nieuws. De comedian maakte zonet bekend dat hij deze zomer op Werchter zal gaan optreden. Hij brengt er op 18 juni zijn nieuwe show, 'Wake Me Up When It's Over'.
Lees verder

Alex Agnew speelt deze zomer comedyshow op festivalterrein Werchter
Alex Agnew (49) heeft bijzonder nieuws. De comedian maakte zonet bekend dat hij deze zomer op het festivalterrein van Werchter zal gaan optreden. Hij brengt er op 18 juni zijn nieuwe show, 'Wake Me Up When It's Over'.
Lees verder

Oekraïense danser Maksim Chermkovskiy weer thuis in de VS: "Volgende week terug naar Polen om er te helpen"
De Oekraïense danser Maksim Chermkovskiy (42) is weer thuis in de Verenigde Staten. De danser, die te zien was in de Amerikaanse versie van 'Dancing With The Stars', bevond zich in Oekraïne tijdens de inval van Rusland. Via sociale media hield hij zijn volgers op de hoogte van de gebeurtenissen.
Lees verder