Doorgaan naar hoofdcontent

Deze twee Van Gogh-schilderijen gaan morgen onder de hamer in Sint-Martens-Latem: “Betaalbaar gezien de faam van de...

HLN
Deze twee Van Gogh-schilderijen gaan morgen onder de hamer in Sint-Martens-Latem: "Betaalbaar gezien de faam van de schilder"
In de Mercedesgarage in Sint-Martens-Latem hangen dit weekend twee bijzondere werken van de wereldberoemde schilder Vincent Van Gogh op. Zondag worden beide schilderijen geveild voor een 'betaalbare bedrag gezien de naam van de schilder', aldus de veilingmeester.
Lees verder

SMAAKTIP. Pittige smaakmakers voor even pittige gerechten: "Een snuf chilipoeder of een streepje sriracha is al voldoende"
Elk gerechtje kan op tijd en stond wel wat extra pit gebruiken. Of je nu fan bent van sriracha, sambal of chilipepers: deze 3 recepten met pittige smaakmakers van Sonja Peeters doen je smaakpapillen tintelen én geven je gerechten een hartverwarmende touch. Een broodje hete kip als lunch? Yes, please.
Lees verder

Yun beleeft een trance tijdens een vrijpartij met haar coup de foudre Stef: "Ik wilde hem bezitten"
"Zijn vingers duwden mijn slipje voorzichtig opzij en ik voelde zijn vochtige lippen. 'Ik weet dat je dit lekker vindt', fluisterde hij." Yun (40) is 29 wanneer ze de knappe maar onzekere Stef ontmoet op een datingsite. Ze wil hem vanaf moment één. Hun eerste date mondt uit in een extatische vrijpartij, waarvan de schokken meer dan tien jaar later nog steeds voelbaar zijn.
Lees verder

LIVE (20u45). Nederland oefent tegen Denemarken, waar Christian Eriksen opnieuw in selectie zit
• Oefenwedstrijd • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 20u45 • Eriksen voor het eerst in Deense selectie na hartstilstand op EK
Lees verder

Nu al de wielerfoto van het jaar? Het beeld van Wout van Aert waar iedereen het over heeft
Bovenstaand beeld uit de E3 Harelbeke van gisteren wordt momenteel gretig gedeeld op sociale media en u heeft ongetwijfeld zelf al kunnen opmerken waarom dat het geval is. In de hoofdrol: latere winnaar Wout van Aert en de slagers van slagerij Vande Walle.
Lees verder

Netflix-musical over prinses Diana is slechtste film van 2021
De Netflix-film 'Diana: The Musical' heeft zaterdag de meeste Razzie Awards, de prijzen voor slechtste filmprestaties, gewonnen. De registratie van de Broadwaymusical heeft vijf beeldjes in de wacht gesleept.
Lees verder

Supporterende slagers poseren voor wat nu al dé foto is van het wielervoorjaar: "Kom zeker ook ons Flandrienvarken eens proeven"
Soms vertelt één beeld meer dan 1.000 woorden. Arnout, Thijs, Louis-Victor, Tadel en Tamara. Op de achtergrond Gervaas. En helemaal vooraan: Wout Van Aert. De foto van het personeel van slagerij Vande Walle uit Berchem, genomen door wielerfotograaf Jered Gruber tijdens de E3, symboliseert de wielergekte in Vlaanderen. "En zeggen dat we eigenlijk supporteren voor Kluisbergenaar Dries Devenyns, maar die reed niet mee", zegt zaakvoerder Ruben Vande Walle (42).
Lees verder

LIVE F1. Race gaat ondanks raketaanval door, Ferrari-teambaas: "Mijn coureurs zijn niet helemaal gelukkig met de situatie"
De Grand Prix in Saoedi-Arabië gaat ondanks een raketaanval op zo'n 10 kilometer van het circuit gewoon door. Kunnen Max Verstappen en Red Bull zich herpakken na een openingsmanche om snel te vergeten? En kan Ferrari bevestigen? De antwoorden op die vragen krijgt u op deze pagina.
Lees verder

Kruip zelf in de huid van 007: Amazon maakt realityshow gebaseerd op James Bond
Amazon werkt aan een televisieprogramma gebaseerd op de verhalen van de beroemde spion James Bond. In de show strijden volgens Variety kandidaten in allerlei opdrachten - op locaties verspreid over de wereld - om een bedrag van een miljoen pond, omgerekend ruim 1,2 miljoen euro.
Lees verder

BINNENKIJKER. Wit-zwart van buiten, maar met een verrassende binnenkant: "Over elk detail is op voorhand nagedacht"
Dat de villa van Bart (46) in Grobbendonk geen doorsnee wit-zwarte woning is, zie je al vanop straat. Binnen schuilt een verrassend interieur waar de link met zijn favoriete vakantieland Indonesië nooit ver weg is. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht een bezoek aan dit bijzondere huis. "Als je hier rondwandelt, krijg je meteen het gevoel dat alles klopt."
Lees verder

KOERS KORT. Wout Alleman wint zesde etappe van Cape Epic - Van Wilder en Valverde stappen uit Ronde van Catalonië
Ilan Van Wilder is na zijn val in de vijfde rit uit de Ronde van Catalonië gestapt. Dat heeft zijn team Quick.Step-Alpha Vinyl bekendgemaakt. De 21-jarige Van Wilder kwam vrijdag in de vijfde etappe ten val in aanloop naar de sprint, die werd gewonnen door zijn ploegmaat Ethan Vernon. In de derde en vierde etappe was Van Wilder op respectievelijk de 14de en de 17de plaats geëindigd. Eerder dit seizoen was hij even buiten strijd met een coronabesmetting.
Lees verder

LIVE. Zonder debutanten en met Club-trio tegen Ierland? - Niet winnen betekent leider-af op FIFA-ranking
De Rode Duivels zijn in Ierland. Roberto Martínez en zijn spelers arriveerden gistermiddag in Dublin, waar ze vanavond een oefeninterland spelen (vanaf 17u30 live bij VTM en aansluitend bij VTM 2). Nadien sprak de bondscoach met Gilles De Bilde (zie video hierboven) en volgde een training. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de Rode Duivels in Ierland.
Lees verder

De Croo geeft knuffel aan familielid slachtoffer tijdens nationale herdenking voor slachtoffers Strépy
In La Louvière vindt een nationale herdenking plaats voor de slachtoffers van het drama in Strépy, vorige zondag. Een wagen reed toen met hoge snelheid in op een groep carnavalisten, van wie zes mensen overleden. Bij het incident vielen ook 39 gewonden.
Lees verder

Jesse (26) geeft marathon op handen en voeten op na 17 uur: "Zijn handen lagen volledig open"
Zot zijn doet wél zeer. Jesse Deschepper (26) begon vrijdagavond aan een helse opdracht: een marathon op handen in en voeten. Binnen de 20 uur dan nog. De Gentenaar heeft 17 uur volgehouden, maar moest net na de middag toch opgeven op medisch advies.
Lees verder

BV 24/7. Niels Destadsbader heeft een harige supporter en Nathalie Meskens viert de verjaardag van haar dochter
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Operaties opnieuw uitgesteld, ziekenhuizen overbelast door griep én corona: "Het gaat er heftig aan toe"
Een combinatie van corona en griep zorgt opnieuw voor een overbelasting van onze Vlaamse ziekenhuizen. "Er is ook heel veel uitval van personeel, dat zorgt er opnieuw voor dat reguliere zorg wordt uitgesteld", zegt Margot Cloet, van de ziekenhuiskoepel Zorgnet Icuro. Virologen Van Ranst (KU Leuven) en Van Gucht (Sciensano) leggen in onderstaande video's uit waarom we in code geel blijven en wat we nu moeten doen om het aantal ziekenhuisopnames te doen dalen.
Lees verder

De Ketelaere in gesprek met Degryse: "Ik speel graag als diepste man. Dat zou ik een jaar geleden nooit gezegd hebben"
De ene is 56, de andere net 21. En toch hebben ze veel gemeen. Allebei van Brugge, een product van Club en (ex-)Rode Duivel. Marc Degryse interviewt Charles De Ketelaere. Over zijn positie bij de nationale ploeg, maar ook over zijn nabije toekomst. Degryse: "Een jaartje langer in België zou toch geen straf zijn?" 'CDK': "Zeker niet. Maar als de Premier League nu al kan, waarom dan niet?"
Lees verder

Tiener (14) die doodsmak maakte in Amerikaans pretpark was "vriendelijke reus" van 154 kg: "Waarom mocht hij op deze attractie wél plaatsnemen?"
De tiener die donderdagavond uit een zogeheten 'freefall tower' is gevallen in de Verenigde Staten woog 154 kilogram en was bijna twee meter groot. Door zijn lichaamsbouw werd de toegang tot andere attracties hem eerder ontzegd. De vader van slachtoffer Tyre Sampson (14) vraagt zich dan ook af: "Waarom mocht hij op deze attractie wél plaatsnemen?". Een foto die op sociale media circuleert, doet ondertussen vragen rijzen of de jongen wel stevig genoeg ingesnoerd was.
Lees verder

Peter Sagan (32) blijft strijdvaardig en jaagt nog op records: "Ik denk dat Patrick Lefevere me nooit heeft gewild"
Sommigen zeggen dat zijn toekomst achter hem ligt. Maar zo is niet hoe Peter Sagan (32) het ziet. Hij blijft strijdvaardig, hij jaagt nog op die overwinning in Milaan-Sanremo. Hij jaagt nog op records. Dat zou zondag kunnen gebeuren, als hij voor de vierde keer Gent-Wevelgem wint. Hij is niet lief voor Patrick Lefevere en niet helemaal lief voor Remco Evenepoel. "Ik heb mezelf gemaakt, Evenepoel wordt gemaakt."
Lees verder

IN BEELD. Ex-'Familie'-acteurs Gunther Levi en Martine Jonckheere opnieuw herenigd op première Cavalluna-paardenshow
In het Antwerpse Sportpaleis vond zaterdagnamiddag de première plaats van 'Celebration', de nieuwste internationale paardenshow van Cavalluna. Enkele bekende paardenliefhebbers mochten samen met hun gezelschap een exclusief kijkje nemen in de stallen en genoten nadien van een spektakel vol acrobatische acts.
Lees verder