Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 maart 2022

Degryse ziet Club Brugge groeien: “Het soepje van Schreuder wordt een kreeftensoep. Héérlijk”

HLN
Degryse ziet Club Brugge groeien: "Het soepje van Schreuder wordt een kreeftensoep. Héérlijk"
Marc Degryse ziet hoe Club Brugge in februari een metamorfose onderging. "Van het balbezit óm balbezit te hebben was geen sprake meer", vertelt onze huisanalist na de overtuigende overwinning tegen Antwerp. Degryse heeft het in zijn analyse van speeldag 29 ook over AA Gent, dat play-off 1 in het vizier kan krijgen. "Ze hebben een betere kern dan Antwerp."
Lees verder

Van het zonnige Ibiza, naar de kille cel: Lil Kleine zit de komende veertien dagen weer vast
Amper geland uit Ibiza en hij mag zijn strandkledij inruilen voor gevangenisplunje. Lil Kleine (27) gaat in ieder geval voor 14 dagen terug achter slot en grendel na de vermeende mishandeling van zijn vriendin, Jaimie Vaes (32). Dat oordeelde de Nederlandse rechtbank gisteren in hoger beroep. "De raadkamer ziet voldoende ernstige bezwaren om hem langer vast te houden."
Lees verder

"Buffett zit op zijn berg van 144 miljard dollar geduldig te wachten op een betere aankoopgelegenheid": Paul D'Hoore leest de jaarlijkse brief van de superbelegger
Als Warren Buffett spreekt, dan luisteren de investeerders. De superbelegger brengt elk jaar een brief uit die door iedereen gretig gelezen wordt. Onze beursexpert Paul D'Hoore bespreekt de vier pijlers van zijn beleggingsstrategie. "Buffett heeft altijd minstens 80 procent van zijn vermogen in aandelen gestopt."
Lees verder

Oekraïense Svitolina wil in Monterrey niet tegen Russische Potapova spelen
De Oekraïense tennisster Elina Svitolina is deze week het eerste reekshoofd op het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey, maar ze weigert er in de eerste ronde tegen de Russin Anastasia Potapova te spelen. Dat maakte ze bekend in een bericht op haar sociale media.
Lees verder

Zalando verwacht zwakkere groei in 2022
Het onlinemodebedrijf Zalando verwacht dat de groei in het lopende jaar zwakker zal uitvallen. De omzet neemt naar verwachting 12 à 19 procent toe, tot 11,6 à 12,3 miljard euro, zegt het Duitse bedrijf dinsdag. In de vooruitzichten is geen rekening gehouden met de mogelijke effecten van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

3 procent van in EU verkochte bestelwagens is elektrisch aangedreven, in België 1 procent
In de hele Europese Unie was goed 3 procent van de in 2021 verkochte bestelwagens elektrisch aangedreven. Voor ons land gaat het om amper 1,1 procent van de verkoop. Tegenover 2020 werd er in die categorie in België wel een stijging opgetekend met 60 procent, maar in absolute aantallen ging het nog altijd om slechts 757 exemplaren. Ter vergelijking: er werden meer dan 66.500 op diesel aangedreven bestelwagens verkocht in België. Dat blijkt uit cijfers van de Europese sectorfederatie ACEA.
Lees verder

Reizen met een mobilhome steeds populairder: zoveel kost het om ervoor te lenen
De populariteit van mobilhomes neemt jaar na jaar toe. Volgens de European Caravan Federation steeg de verkoop na het recordjaar 2020 vorig jaar opnieuw met ruim dertig procent. In totaal ging het in ons land om maar liefst 7.086 nieuwe geregistreerde campers. Voor wie deze zomer droomt van de vrijheid van een mobilhome, vormt een lening misschien wel een duwtje in de rug. Spaargids.be zocht uit hoeveel intrest je betaalt en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Deze zomer op vakantie met een mobilhome? Zo kan je ervoor lenen
De populariteit van mobilhomes neemt jaar na jaar toe. Volgens de European Caravan Federation steeg de verkoop na het recordjaar 2020 vorig jaar opnieuw met ruim dertig procent. In totaal ging het in ons land om maar liefst 7.086 nieuwe geregistreerde campers. Voor wie deze zomer droomt van de vrijheid van een mobilhome, vormt een lening misschien wel een duwtje in de rug. Spaargids.be zocht uit hoeveel intrest je betaalt en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Geen 'The Batman' in Rusland: Warner Bros. en Disney brengen er voorlopig geen nieuwe films uit
De inval van Rusland in Oekraïne heeft serieuze gevolgen voor de filmindustrie. Zowel The Walt Disney Company als Warner Bros. lieten al weten dat hun films voorlopig niet te zien zullen zijn in de Russische bioscopen.
Lees verder

Vlaanderen publiceert vanaf vandaag inspectieverslagen woonzorgcentra
Vanaf 1 maart kunnen de verslagen van inspecties in de Vlaamse woonzorgcentra teruggevonden worden op de website van Zorginspectie. In die inspectieverslagen staat informatie over de kwaliteit van woonzorgcentra die voor veel mensen nuttig kan zijn. Door de verslagen online te publiceren, willen Zorginspectie en bevoegd minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) inzetten op transparantie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid in een persbericht.
Lees verder

Lefevere in onze podcast 'Wuyts & Boonen': "Met Jumbo-Visma hebben we er een 'compagnon de route' bij"
In de tweede aflevering van onze wielerpodcast 'Wuyts & Boonen' kwam ook Patrick Lefevere aan het woord. De baas van Quick.Step-Alpha Vinyl zag net als iedereen een ijzersterk Jumbo-Visma in het openingsweekend. Volgens onze chef wielrennen Marc Ghyselinck gaf de Nederlandse ploeg van Wout van Aert de Belgische grootmacht zelfs "een lesje in ploegenspel".
Lees verder

Trieste primeur in 'Andermans zaken': Kamal Kharmach kan voor het eerst een zaak niet redden
Kamal Kharmach (30) wil ook in het tweede seizoen van 'Andermans zaken' noodlijdende ondernemingen een hulplijn aanbieden. Alleen loopt dat niet altijd zoals verwacht. In de episode van maandag gaf hij Meryam en Leyla van Fruithofje ML de raad om hun groenten- en fruitzaak te sluiten.
Lees verder

Campagne op sociale media herenigt jongetje (5) met teddybeer die hij duizend kilometer van huis verloor
Dat de zoektocht naar zijn teddybeer viraal zou gaan op sociale media, had de 5-jarige Ezekiel Burnett uit de Amerikaanse staat Texas waarschijnlijk niet verwacht. Ezekiel verloor zijn knuffelvriend in een luchthaven nadat hij de beer zo hoog in de lucht had gegooid, dat die vast kwam te zitten in de daksparren. De jongen was er dan ook van overtuigd dat hij zijn pluchen beer, een cadeau dat hij bij zijn geboorte had gekregen, nooit meer zou terugzien.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe leraar leerling slaat op Amerikaanse middelbare school
Er zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe een leraar een leerling hardhandig aanpakt in de Verenigde Staten. Eerst gaat hij achter de jongen aan, die wegwandelt met een rugzak. Waarop het kind een slag in het gezicht krijgt en bij de arm wordt meegesleurd.
Lees verder

Vader van Jairon (14), die kort voor mysterieuze dood aan topsport deed, staat vandaag voor raadkamer: "In wanhoop doe je veel als je je kind hebt verloren"
De papa van de 14-jarige Jairon M. is een gebroken man sinds de dood van zijn zoon. Ook voor hem is het een raadsel waaraan de jongen precies gestorven is. "Kort voordien had hij nog een wedstrijd kickboksen gedaan en werd hij medisch gecontroleerd. Nadien is het heel snel achteruit gegaan", zegt advocaat Peter Janssens. Blijft wel de vraag waarom de man de dood van Jairon, die al begin januari overleed, nooit gemeld heeft. "Ze houden vast aan de bijbel."
Lees verder

Anonymous roept op: "Speel Russen info door via restaurantreviews"
Het hackerscollectief Anonymous roept iedereen op om informatie over de oorlog in Oekraïne door te spelen aan de Russische bevolking via reviews op Google Maps. Bedoeling is zo de censuur te omzeilen van de Russische overheid.
Lees verder

Met vier voor twee plaatsen in Champions' play-offs: Anderlecht wacht zwaarste programma
Op vijf speeldagen van het einde van de reguliere competitie strijden nog vier clubs voor twee plaatsen in de Champions' play-offs. Union en Club Brugge zijn vrijwel zeker van een plaats bij de top 4, maar Antwerp, Anderlecht, AA Gent en KV Mechelen — dat normaal gezien nog een wedstrijd te goed heeft — leveren nog strijd voor de twee overige tickets. Op papier heeft Anderlecht het zwaarste programma, met onder meer thuiswedstrijden tegen Antwerp en Charleroi én een trip naar AA Gent. Dat duel op 20 maart zou weleens cruciaal kunnen worden. Antwerp en AA Gent hebben op papier het makkelijkste programma van de vier. Voor de goede orde: bij gelijke punten telt eerst het aantal overwinningen en dan het doelsaldo door.
Lees verder

14 jaar na release vierde film: opnames 'Indiana Jones 5' zijn eindelijk afgerond
Frank Marshall (75), de producent van 'Indiana Jones 5', heeft op Twitter laten weten dat de opnames van de film eindelijk afgerond zijn. Het vijfde deel van de reeks werd eerder al in de bioscoopzalen verwacht, maar na verschillende problemen komt de prent er volgende zomer pas aan.
Lees verder

Wie is Sargis Adamyan? Bonkige spits met geluk in de liefde die maar beter niet uitgedaagd wordt voor... een potje tafeltennis
Aan z'n honger zal het niet liggen. Sargis Adamyan (28): roofdier op noppen. Gesymboliseerd met een getatoeëerde leeuwenkop op zijn linkerarm. Hapt hij ook tegen AA Gent?
Lees verder

Oekraïens stel trouwt tijdens oorlog: 'We gaan vechten voor ons land'
Terwijl het luchtalarm afging is het Oekraïense koppel Yaryna en Sviatoslav in het huwelijksbootje gestapt. Het stel wil nu gaan vechten voor hun land. "We kunnen misschien doodgaan, maar we zijn nu wel in ieder geval getrouwd."
Lees verder