Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

De ziekte die Jada Pinkett-Smith kaal maakt trof ook Mieke (44). "Een kaal hoofd heeft hetzelfde effect als een groen...

HLN
De ziekte die Jada Pinkett-Smith kaal maakt trof ook Mieke (44). "Een kaal hoofd heeft hetzelfde effect als een groene hanenkam"
"GI Jane." Zo noemde Chris Rock (57) actrice Jada Pinkett-Smith (50) op de Oscars, tot groot ongenoegen van haar man Will Smith (53). Rock verwees daarmee naar de bros die Jada noodgedwongen heeft omdat ze aan alopecia areata lijdt. Ook Mieke (44) leeft met de auto-immuunziekte waarbij je je haar verliest. "Ik heb al zo veel behandelingen geprobeerd. Eén haargroeimiddel gaf me wel een snor, maar had geen enkel effect op mijn hoofd." Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt uit wat alopecia areata veroorzaakt en welke tol de ziekte kan hebben op een persoon.
Lees verder

Limburgse 'opleggerdief' uit VTM-opsporingsprogramma Faroek ontmaskerd: Man stal zeecontainer, dumpte er 20 ton drugsafval in en parkeerde hem doodleuk weer
Een lege zeecontainer die verdwijnt en de volgende dag weer opduikt, maar wel volgestouwd is met tonnen drugsafval. Het was het plan van een 55-jarige man uit Zonhoven op 8 februari 2018. In het VTM-opsporingsprogramma Faroek werd getoond hoe de gestolen container toevallig werd ontdekt langs een parkeerstrook in Lummen, volgestouwd met 19.289 kilo restanten van een drugslabo. De Zonhovenaar bleek nog veel meer op zijn kerfstok te hebben en riskeert nu vijf jaar cel.
Lees verder

WhatsApp test delen van bestanden tot 2 GB
WhatsApp test momenteel manieren om gebruikers mediabestanden met een limiet van 2 GB te laten verzenden, dat schrijven Wabetainfo en Tweakers. Momenteel ligt de limiet van de grootte van bestanden die gebruikers kunnen delen nog op 100 MB.
Lees verder

Touring verwacht weinig problemen op Europese wegen bij start van paasvakantie
De mobiliteitsorganisatie Touring verwacht een rustige start op de weg voor vertrekkende vakantiegangers, aangezien de paasvakantie in ons land vroeger begint. Het paasweekend wordt overal in Europa een 'rood' weekend voor het vertrek op 14, 15 en 16 april en op paasmaandag 18 april voor de terugkeer.
Lees verder

Meer dan 1 miljoen Belgen gingen al in bioscoop naar nieuwe 'Spider-Man'-film kijken
'Spider-Man: No Way Home' is een enorm succes in ons land. De superheldenfilm overschreed maandag de kaap van 1.000.000 bezoekers.
Lees verder

Is Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins slachtoffer van een industrie die verslaving in de hand werkt?
Taylor Hawkins van Foo Fighters overleed dit weekend op 50-jarige leeftijd in Colombia. De charismatische drummer met de grootste parelmoeren glimlach in rock-'n-roll gaf helaas ook onderdak aan heel wat demonen onder zijn schedel. En de Amerikaanse farmaceutische industrie maakte daar onbeschroomd misbruik van.
Lees verder

Helden in alle vormen en maten: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Zoveel streamingdiensten, zo weinig tijd. Voor wie door het bos de bomen niet meer kan zien in de wondere wereld van online tv-kijken, selecteren wij elke week de beste pareltjes van de streamers. Dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Relatietherapeut Annette ging zelf vreemd: "Verstand zegt nee, maar lijf denkt: hoe kan ik nee zeggen?"
Annette Burgers ging vreemd. Op een zeker moment was de Nederlandse relatietherapeut klaar met haar eigen overspel en besloot ze zichzelf – en héél veel anderen – onder de loep te nemen in een podcast.
Lees verder

Jeugdleider van zomerkamp stuurt dickpics naar minderjarige meisjes op sociale media: "Dat hij opvoeder wil worden, is zorgwekkend"
Een 22-jarige man uit Gistel riskeert een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar, omdat hij vijf minderjarige meisjes zou hebben aangezet tot ontucht. Omdat Y.D. opvoeder wil worden, vorderde de procureur ook een verbod om aanwezig te zijn bij activiteiten met minderjarigen.
Lees verder

Bijna 700 personeelsleden ondertekenen open brief aan rector Sels na dossier grensoverschrijdend gedrag: "Enorm ontgoocheld in de reactie van KU Leuven"
Honderden medewerkers van de KU Leuven hebben door het ondertekenen van een open brief hun ongenoegen geuit over de aanpak van rector Luc Sels in een dossier van grensoverschrijdend gedrag aan de universiteit. In een reportage van Pano getuigden veertien doctoraatsstudenten aan de KU Leuven dat een professor aan de faculteit Revalidatie- en Bewegingswetenschappen zich jaren schuldig gemaakt zou hebben aan seksistische uitspraken, pesterijen en vernederingen.
Lees verder

Britse regering wil dat rederij P&O ontslagen personeelsleden opnieuw aanwerft
De Britse regering heeft aan rederij P&O Ferries per brief gevraagd om de ontslagen personeelsleden weer in dienst te nemen. Volgens de Britse minister van Transport, Grant Shapps, krijgt de directie "een laatste kans" om het vertrouwen weer te herstellen.
Lees verder

Nee, u krijgt geen compensatie van 125 euro door oorlog in Oekraïne: Fluvius waarschuwt voor valse e-mails
Fluvius, de netbeheerder voor elektriciteit en aardgas, waarschuwt voor phishing-mails. Achter de berichten gaan oplichters schuil. Fluvius roept mensen op om niet op de link te klikken en om de e-mails te verwijderen.
Lees verder

Ook voor Europa loert een bemande terugkeer naar de Maan om de hoek
De Amerikaanse NASA maakt zich op voor een eerste testvlucht van het Artemisprogramma of de bemande terugkeer naar de Maan, 50 jaar na de Apollovluchten. Ook Europa neemt hierin deel, in de vorm van een servicemodule.
Lees verder

Binnenkijken in de jarentachtigwoning van Siem "Na 40 jaar is ons huis nog altijd niet voorbijgestreefd"
Rode bakstenen, niveauverschillen en een open trap. Als Steven Van Herreweghe voor Eén-programma 'De jaren 80 voor tieners' wil tonen hoe de huizen er in die tijd uitzagen, moet hij een bezoek brengen aan de woning van Siem en Tim. Alles is er nog precies zoals in 1982: het koppel laat ons binnenkijken in hun authentieke woning. "Ik heb die periode niet eens meegemaakt, maar de stijl spreekt mij wel aan".
Lees verder

Binnenkijken in de jaren 80-woning van Siem: "Na 40 jaar is ons huis nog altijd niet voorbijgestreefd"
Rode bakstenen, niveauverschillen en een open trap. Als Steven Van Herreweghe voor het Eén-programma 'De jaren 80 voor tieners' wil tonen hoe de huizen er in die tijd uitzagen, moet hij een bezoek brengen aan de woning van Siem en Tim. Alles is er nog precies zoals in 1982: het koppel laat ons binnenkijken in hun authentieke woning. "Ik heb die periode niet eens meegemaakt, maar de stijl spreekt mij wel aan".
Lees verder

Remy Amkreutz nieuwe hoofdredacteur van De Morgen
De Morgen krijgt dinsdag een nieuw en compacter formaat, en daarbovenop een nieuwe hoofdredactie. Dat kondigt de krant maandag aan. Bart Eeckhout maakt plaats voor Remy Amkreutz. Die laatste zal bijgestaan worden door adjuncten Kim Van de Perre en Sam Feys. Van de Perre wordt daarbij verantwoordelijk voor de weekendkrant, Feys voor de digitale productie. Eeckhout blijft ook actief bij de krant, maar nu als senior writer en hoofdcommentator.
Lees verder

'Wuyts & Boonen' over Biniam Girmay: "Winnen zal alleen maar makkelijker worden voor hem"
De nieuwe 'Wuyts&Boonen' kon niet om het stukje wielergeschiedenis in Gent-Wevelgem heen. Het eerste gespreksonderwerp aan de tafel van Stijn Vlaeminck vandaag was uiteraard de zege van Biniam Girmay. Tom Boonen is onder de indruk. "In vergelijking met sommige jongens, die al jaren ervaring hebben, zat hij altijd waar hij moest zitten"
Lees verder

Alopecia: onze reporter heeft dezelfde aandoening als Jada Pinkett-Smith
Jada Pinkett-Smith heeft alopecia, een aandoening waar je kale plekken van krijgt. Daarom scheert de vrouw van acteur Will Smith haar haar kort, en daarom deed het pijn toen komiek Chris Rock op het Oscar-podium met haar kapsel lachte. Onze reporter Sander Van den Broecke heeft ook alopecia. "Het was niet veel meer dan jeuk voor mijn al redelijk afgebrokkeld ego. Maar dat het bij sommige mensen echt pijn doet, kan ik me goed voorstellen."
Lees verder

Heeft de maan een invloed op het weer?
Kring om de maan, dan komt er regen aan. In april heldere maneschijn, zal voor de bloesem kwalijk zijn. Nieuwe maan met helder licht, dan is er droogte in zicht. Al generaties lang kijken mensen naar de maan om te weten te komen wat voor weer ze mogen verwachten. Maar heeft onze maan ook effectief een invloed op het weer?
Lees verder

HET DEBAT. Moet je overal mee kunnen lachen, zelfs als het zeer gevoelig ligt? Dit is jullie mening
Gisteren, tijdens de uitreiking van de Oscars, deelde acteur Will Smith (53) een rake klap uit aan presentator Chris Rock (57). Dat gebeurde nadat Rock een grapje maakte over het "GI Jane-kapsel" van Jada Pinkett-Smith, de echtgenote van Will. Moet je overal mee kunnen lachen? Of is de uitbarsting van Smith enigszins te begrijpen? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Dit is hoe jullie erover denken.
Lees verder