Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 maart 2022

Dan toch klaar voor de Ronde van Vlaanderen: Mathieu van der Poel komt vanaf 22 maart weer in actie

HLN
Dan toch klaar voor de Ronde van Vlaanderen: Mathieu van der Poel komt vanaf 22 maart weer in actie
Mathieu van der Poel is klaar voor zijn comeback. De 27-jarige Nederlander komt tussen 22 en 26 maart in actie in de Settimana Ciclistica Internazionale Coppi-Bartali. Nadien plant hij dan deel te nemen aan Dwars door Vlaanderen (30 maart) en de Ronde van Vlaanderen (3 april). MVDP was de voorbije maanden out met rugproblemen.
Lees verder

Andrea (74), zoon Erwin (57) en haar vriend Jacques (76) komen om bij frontale aanrijding: "Andrea heeft altijd fulltime voor Erwin gezorgd. Alles deed ze voor hem"
Genieten van alles wat de kust te bieden heeft tijdens de eerste warme dagen van het jaar: dat was het plan van Jacques (76), zijn beste vriendin Andrea (74) en haar zoon Erwin (57). Tijdens de rit naar Middelkerke werd Jacques echter onwel en botste de wagen frontaal met een vrachtwagen. De drie Leuvenaars waren op slag dood. De zus van Andrea reageert aangeslagen: "Erwin had het syndroom van Down, maar genoot van het leven."
Lees verder

RECENSIE. 'Our Flag Means Death': "Piet Piraat met een HBO-budget"
In 'Our Flag Means Death' zoekt u op Streamz iedere vrijdag het ruime sop op. De HBO-piratenkomedie van David Jenkins met uitvoerend producent Taika Waititi in de rol van Zwartbaard, vertelt een ander soort piratenverhaal dan wat u normaal gesproken op uw bord krijgt. Of u meteen overstag zult gaan? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Tadej Pogacar is alweer een maat te groot, Remco Evenepoel beperkt schade en eindigt vierde: "Beste vogel was gaan vliegen"
Tadej Pogacar heeft alweer zijn klasse getoond. Op de pittige slotklim versnelde de Sloveen op 400 meter van de streep en sloeg hij een dubbelslag: de ritzege en de leiderstrui. Remco Evenepoel beperkte de schade en kwam als vierde over de finish, op twee seconden van de tweevoudige Tourwinnaar.
Lees verder

"Ik ondertekende petitie tegen de oorlog. Daarna werd ik tot ontslag gedwongen"
Toen Vladimir Poetin de natie op 24 februari toevertrouwde dat Rusland begonnen was met een "speciale operatie" in Oekraïne, besefte de Russische Yekaterina Dolinina dat ze iets moest doen. Dus ondertekende ze een petitie waarin werd opgeroepen tot vrede. Maar de reactie van haar werkgever in Moskou liet niet lang op zich wachten.
Lees verder

Minister Peeters wil geen controleproef voor autobestuurders na 10 jaar
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) wil geen controleproef voor autobestuurders 10 jaar na het behalen van hun rijbewijs. Dat zei de minister vandaag in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement. "Het up-to-date houden van de kennis van de wegcode en de toepassing ervan op de openbare weg is de eigen verantwoordelijkheid van elke weggebruiker", aldus minister Peeters.
Lees verder

Fossiel van voorouder vampierinktvis vernoemd naar Joe Biden
Wetenschappers hebben het fossiel van een 328 miljoen jaar oude voorouder van een vampierinktvis naar de Amerikaanse president Joe Biden vernoemd.
Lees verder

KRC Genk Esports is grote favoriet om Benelux te vertegenwoordigen in 'League of Legends'-competitie
De play-off van de Elite Series, de hoogste 'League of Legends'-competitie van de Benelux, start vrijdag 11 maart en heeft een duidelijke favoriet in de vorm van KRC Genk Esports. Twee teams mogen onze regio internationaal gaan vertegenwoordigen op de European Masters, maar vier teams strijden onderling ook voor de totale prijzenpot van 10.000 euro.
Lees verder

KRC Genk Esports is de grote favoriet om de Benelux internationaal te vertegenwoordigen
De play-off van de Elite Series, de hoogste League of Legends competitie van de Benelux, start vrijdag 11 maart en heeft een duidelijke favoriet in de vorm van KRC Genk Esports. Twee teams mogen onze regio internationaal gaan vertegenwoordigen op de European Masters, maar vier teams strijden onderling ook voor de totale prijzenpot van €10 000.
Lees verder

Oekraïens koppel in stad volledig afgesneden van de buitenwereld: "We vragen vrienden om ons elke dag sms te sturen dat ze nog leven"
Twee voormalige ingenieurs van de kerncentrale van Tsjernobyl, die tijdens de explosie van de kernreactor in 1986 werden geëvacueerd, vrezen een goeie 35 jaar later opnieuw voor een evacuatie. Halyna en Valery, beide zestigers, zitten in de val, nu Russische troepen steden en bruggen rond hun huis in de buurt van Tsjernihiv in Noord-Oekraïne beschieten.
Lees verder

BV 24/7. Lesley-Ann Poppe is trots op haar gewichtsverlies en Rani De Coninck deelt openhartig bericht
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Petroleumsector onderhandelt met overheid over maximumprijzen aan de pomp
De kabinetten van de federale ministers van Energie en Economie onderhandelen samen met de sectorfederatie Energia over de maximumprijzen aan de pomp. Momenteel dwingen die prijzen de handelaars ertoe te werken met verlies. De bedoeling is om tegen vrijdag een oplossing uit te tekenen "zonder dat de consument er de dupe van wordt", zo klinkt het vandaag op het kabinet van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne.
Lees verder

Dermagne houdt vast aan maximumprijs diesel en benzine
De kabinetten van de federale ministers van Energie en Economie onderhandelen samen met de sectorfederatie Energia over de maximumprijzen aan de pomp. Momenteel dwingen die prijzen de handelaars ertoe te werken met verlies. De bedoeling is om tegen vrijdag een oplossing uit te tekenen "zonder dat de consument er de dupe van wordt", zo klinkt het vandaag op het kabinet van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. Tissoudali begint op de bank, Hjulsager in steun van Depoitre
Daags voor de heenwedstrijd tegen PAOK bleek dat Michel Louwagie en Hein Vanhaezebrouck niet op dezelfde golflengte zitten over het belang van deze match.
Lees verder

Bart De Groote wordt de nieuwe CEO van Streamz
Op 14 maart 2022 wordt Bart De Groote de nieuwe CEO van Streamz. Hij volgt Peter Vindevogel op die in september 2020, samen met aandeelhouders Telenet en DPG Media België, aan de wieg stond van de streamingdienst.
Lees verder

Het Romanse rijk: hieruit bestaat het bevroren miljardenimperium van Chelsea-baas Abramovich
Slecht nieuws voor de voetbalkeizer van Londen, Roman Abramovich (55). Groot-Brittannië pakt Russen die banden met Vladimir Poetin hebben stevig aan: de vermogens van zeven oligarchen en politici - onder wie Abramovich - zijn bevroren. Het Verenigd Koninkrijk zal heel wat werk hebben aan de steenrijke eigenaar van Chelsea. Zijn imperium wordt geschat op bijna 9 miljard euro: van zijn eigen 'paleis' met 15 slaapkamers tot de Solaris-luxejacht met 8 verdiepingen, 60 personeelsleden en een helikopterplatform. Een overzicht van zijn rijkdom.
Lees verder

DPG Media, VRT, SBS en Mediahuis lanceren op 17 maart gezamenlijke benefietdag op tv, radio en online voor Oekraïne
Donderdag 17 maart zal in het teken staan van Oekraïne. DPG Media, VRT, SBS en Mediahuis slaan die dag de handen in elkaar voor een gezamenlijke dag op radio, online en televisie onder de noemer 'Oekraïne 12-12'.
Lees verder

DPG Media, VRT, SBS en Mediahuis lanceren op 17 maart gezamenlijke tv-show en radio-uitzending voor Oekraïne
Donderdag 17 maart zal in het teken staan van Oekraïne. DPG Media, VRT, SBS en Mediahuis slaan die dag de handen in elkaar voor een gezamenlijke tv-show en een dag vol radio over Oekraïne, onder de noemer 'Oekraïne 12-12'.
Lees verder

Islamitische Staat bevestigt dood van leider en kondigt opvolger aan
De jihadistische groepering Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe leider. Dat meldt de terreurbeweging vandaag in een mededeling. Tegelijkertijd werd ook de dood van de vorige leider, Aboe Ibrahim al-Hashimi al-Qoeraishi, erkend.
Lees verder

Oplossing in de maak voor bedreigde radiozender Minerva? Minister Dalle houdt nieuwe erkenningsronde voor frequentiepakket
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) wil een zogenaamde 'beauty contest' organiseren om radiopakket 11 opnieuw toe te wijzen. Dat zorgt ervoor dat de Antwerpse radiozender Minerva, die begin dit jaar haar erkenning vernietigd zag, opnieuw een dossier kan indienen en dus mogelijk niet hoeft te verdwijnen.
Lees verder