Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Colruyt mag zeeboerderij blijven bouwen voor Nieuwpoort: “Onbegrijpelijk, we kijken of verdere stappen kunnen”

HLN
Colruyt mag zeeboerderij blijven bouwen voor Nieuwpoort: "Onbegrijpelijk, we kijken of verdere stappen kunnen"
De rechter in kortgeding heeft de vraag van de stad Nieuwpoort ongegrond verklaard, wat betekent dat Colruyt de realisatie van zijn zeeboerderij in de Noordzee mag voortzetten. "Het is ongehoord dat ze de uitspraak van de Raad van State niet afwachten, maar we blijven strijdvaardig", klinkt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).
Lees verder

Overstromingen dwingen 50 Australiërs om bovenop brug te overnachten
Ongeveer vijftig mensen zaten een hele nacht vast op deze brug in Woodburn, Australië. De buurtbewoners probeerden het stijgende water te ontvluchten, maar geraakte ingesloten bovenop een brug. Een vrouw uit de stad nam zelfs haar paarden mee om zo de dieren te redden van een verdrinkingsdood. Grote delen van het Australië zijn de voorbije week geteisterd door overstromingen. Tienduizenden mensen werden geëvacueerd en velen van hen zijn nu dakloos. Bij de overstromingen kwamen minstens 10 mensen om het leven.
Lees verder

Overstromingen dwingen 50 Australiërs om te overnachten bovenop brug
Ongeveer vijftig mensen zaten een hele nacht vast op deze brug in Woodburn, Australië. De buurtbewoners probeerden het stijgende water te ontvluchten, maar geraakten ingesloten bovenop een brug. Een vrouw uit de stad nam zelfs haar paarden mee om zo de dieren te redden van een verdrinkingsdood. Grote delen van het Australië zijn de voorbije week geteisterd door overstromingen. Tienduizenden mensen werden geëvacueerd en velen van hen zijn nu dakloos. Bij de overstromingen kwamen minstens tien mensen om het leven.
Lees verder

OPROEP. Heb jij nog vragen over Russische invasie van Oekraïne?
De oorlog in Oekraïne is bijna een week bezig. Belangrijke steden zoals Charkiv en Cherson krijgen zware bombardementen te verduren. Russische troepen dringen Oekraïne van drie kanten binnen. Toch verloopt de opmars dankzij het hevige verzet niet overal even snel.
Lees verder

Hoe de Russen de oorlog op tv te zien krijgen: "Oekraïners bombarderen zichzelf"
Rusland is Oekraïne niet binnengevallen, maar voert er "een speciale militaire operatie uit om het land te bevrijden van neonazi's". Vooral dát krijgen de Russen via de staatsmedia te horen en te zien. Het lijkt erop dat ze daar een compleet alternatieve realiteit beleven. De Europese Unie maakte dinsdag bekend de Russische staatszender RT — Russia Today — en persbureau Sputnik te weren wegens het verspreiden van desinformatie. Zo beweren ze dat Oekraïne zijn eigen steden bombardeert.
Lees verder

Loekasjenko toont kaart met mogelijk aanvalsplan van Russen: is Moldavië volgende doelwit?
Tijdens een vergadering met zijn veiligheidsraad heeft de dictator van Wit-Rusland een gedetailleerde kaart besproken die blijkbaar de Russische strategie onthult om de belangrijkste steden van Oekraïne te veroveren. Daarbij lijkt Aleksandr Loekasjenko ook aan te geven dat de troepen van Vladimir Poetin de intentie hebben om Moldavië binnen te vallen.
Lees verder

EXPLAINER: Waar bevinden de Russische troepen zich op dit moment?
De Russische troepen blijven sterk aanwezig in Oekraïne, maar het is niet zo dat ze snel grote gebieden veroveren. Dat zegt onze Ruslandkenner Carolien van Nunen. Zo wordt er onder meer gestreden om Cherson. Het Russische ministerie van Defensie zegt dat ze die stad al in handen hebben. Daarnaast focust Rusland zich ook op Marioepol, die stad ligt ook in het zuiden van het land. De inname van de stad is het laatste stuk dat ontbreekt om de verbinding te kunnen maken tussen de Krim en de volksrepublieken Donetsk en Loehansk.
Lees verder

KOERS KORT. Geen Florian Vermeersch in Strade Bianche - Slecht nieuws voor Evenepoel: Ganna switcht naar Tirreno-Adriatico
Florian Vermeersch past voor de Strade Bianche van komende zaterdag. Dat bevestigt zijn team Lotto-Soudal. Onze landgenoot kwam dinsdag stevig ten val in Le Samyn. Er zijn geen breuken vastgesteld, maar zijn rug heeft wel een ferme klap gekregen. De 22-jarige renner kiest ervoor om dit weekend in België te blijven en verschijnt aan de start van de GP Monseré zondag.
Lees verder

LIVE. Na Julie Vanloo vertrekt ook Emma Meesseman uit Rusland - Verontwaardiging na besluit Paralympics: Russen mogen onder voorwaarden deelnemen
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Ongewild single vrouwen of 'femcels' wijten hun eenzaamheid aan hun looks. Seksuologe Rika Ponnet licht toe
'Femcels' noemen ze zichzelf online, de vrouwen die jarenlang ongewild single blijven. Ze geven hun 'lelijkheid' en het onrealistische schoonheidsideaal de schuld van hun eenzaamheid. Seksuologe Rika Ponnet licht toe waarom een eeuwige single zo kan worstelen met het vinden van een partner en hoe je als alleenstaande, ondanks een angst voor afwijzing, de liefde toch toelaat.
Lees verder

Hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken? Uw gids voor de Strade Bianche
De Strade Bianche staat nog maar sinds 2007 op de wielerkalender, maar wint jaar na jaar aan populariteit. Het parcours op de Toscaanse grindwegen spreekt dan ook tot de verbeelding. Sommigen spreken al van een zesde monument. De twee laatste winnaars - Mathieu van der Poel en Wout van Aert - verschijnen niet aan de start. Toch is spektakel gegarandeerd. Ontdek hier waarom.
Lees verder

Last van kalkaanslag op je douchekop-deur, of-kraan? Zo pak je dat goed aan
Een badkamer oogt al snel viezig wanneer de tegels ontsierd zijn door kalkaanslag. Poets je wekelijks, maar keert de aanslag telkens snel terug? Niet getreurd, want met deze handige én snelle tips van vtwonen.be verwijder je zelfs de hardnekkigste kalkaanslag.
Lees verder

Met deze tips verwijder je hardnekkige kalkaanslag in de badkamer
Een badkamer oogt al snel viezig wanneer de tegels ontsierd zijn door kalkaanslag. Poets je wekelijks, maar keert de aanslag telkens snel terug? Niet getreurd, want met deze handige én snelle tips van vtwonen.be verwijder je zelfs de hardnekkigste kalkaanslag.
Lees verder

Amerikaanse vrouwen komen er dankzij DNA-test na 57 jaar achter dat ze bij hun geboorte zijn verwisseld
De Amerikaanse vrouwen Tina Ennis en Jill Lopez ontdekten dat ze 57 jaar geleden als baby verwisseld zijn bij hun geboorte. Ze ontdekten dit nadat ze thuis een DNA-test hadden gedaan. Ze klagen nu het ziekenhuis in Oklahoma aan voor de fout.
Lees verder

Volgens het Pentagon kampen Russische soldaten met voedseltekort en saboteren ze hun eigen voertuigen
De Russische troepen die actief zijn bij de inval in Oekraïne hebben moeilijkheden om hun soldaten van voedsel te voorzien. Dat meldt een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Volgens de vertegenwoordiger zouden sommige Russische troepen in Oekraïne zich massaal hebben overgegeven of hun eigen voertuigen hebben gesaboteerd om gevechten te vermijden.
Lees verder

Kompany over rode kaart, Bounida en cruciale bekeravond: "Overemotioneel worden heeft geen zin"
• Aftrap: 20.45u • Halve finale Croky Cup • Lotto Park • De heenwedstrijd eindigde op 2-2
Lees verder

Medirect en Aion Bank verlagen hun spaarrente fors: bij welke bank krijg je nu het meeste voor je spaargeld?
Twee banken die de voorbije maanden nog hoge rentes boden op een spaarrekening trekken hun staart nu in. Bij MeDirect zakte de rente op het Maandsparen Max van 0,50 procent naar 0,30 procent. Op de rekening kan ook maar 500 euro per maand meer worden gespaard in plaats van 5.000 euro tot nog toe. En bij Aion Bank daalde de rente op de Extended-rekening tot 0,20 procent. In oktober vorig jaar bedroeg ze nog 1,00 procent. Spaargids.be licht toe.
Lees verder

Dance-evenement 'Sensation' na vijf jaar stilte weer helemaal terug
Het dance-evenement Sensation keert na vijf jaar terug. Op 2 juli kunnen zo'n 40.000 mensen weer losgaan in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In 2017 kwam er na zeventien jaar een einde aan de populaire feesten, waar ook steevast veel Belgen van de partij waren.
Lees verder

LIVE. Daniel Farke stapt op als coach bij Krasnodar - Na Julie Vanloo vertrekt ook Emma Meesseman uit Rusland - Verontwaardiging na besluit Paralympics: Russen mogen onder voorwaarden deelnemen
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Jordan Peele lanceert trailer van nieuwe horrorfilm 'Nope'
Oscarwinnend regisseur Jordan Peele, bekend van het herdefiniëren van horrorfilms dankzij 'Get Out' en 'Us', brengt ons deze zomer een nachtmerrie met grote proporties in 'Nope'.
Lees verder