Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 maart 2022

Club wint met forfaitcijfers in Seraing na demonstratie van Skov Olsen

HLN
Club wint met forfaitcijfers in Seraing na demonstratie van Skov Olsen
Mission accomplished voor Club Brugge, dat op bezoek bij Seraing vlotjes het doel vond. Skov Olsen was de gevierde man - de Deen lukte twee goals en een assist. (TTV/BDJ)
Lees verder

LIVE. Brugge blijft Seraing bij de keel grijpen
• Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE. Daar is nummer twee voor Skov Olsen!
• Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE UK OPEN. Na Wade lukt ook Smith een ninedarter! - Wright en Clayton eruit - Van den Bergh uitgeschakeld na verlies tegen Searle
Geen zesde ronde voor Dimitri Van den Bergh op de UK Open. Onze landgenoot moest het onderspit delven tegen de Engelsman Ryan Searle. Eindstand: 10-8. Daarmee is geen enkele Belg meer actief op de UK Open. Hoe dan ook gaat het toernooi verder. Volg alle ontwikkelingen hier live!
Lees verder

LIVE UK OPEN. Na Wade lukt ook Smith een ninedarter! - Dimitri Van den Bergh uitgeschakeld na verlies tegen Searle
Geen zesde ronde voor Dimitri Van den Bergh op de UK Open. Onze landgenoot moest het onderspit delven tegen de Engelsman Ryan Searle. Eindstand: 10-8. Daarmee is geen enkele Belg meer actief op de UK Open. Hoe dan ook gaat het toernooi verder. Volg alle ontwikkelingen hier live!
Lees verder

"Westen wil Zelensky helpen met opzetten regering in ballingschap"
Bondgenoten van Oekraïne plannen op de achtergrond hoe ze kunnen helpen bij het opzetten en ondersteunen van een Oekraïense regering in ballingschap, die vanuit Polen guerrilla-operaties tegen de Russische bezetters zou kunnen leiden. Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van interviews met verschillende Amerikaanse en Europese functionarissen.
Lees verder

LIVE. Camavinga en Modric draaien de rollen om tegen Sociedad met twee schitterende schoten
• La Liga • Aftrap: 21u • Bernabeu • Real is de leider, Sociedad staat zesde
Lees verder

Defecte boiler veroorzaakt gasontploffing: bewoner loopt gehoorschade op, woning onbewoonbaar
Een defecte boiler veroorzaakte zaterdagavond een gasontploffing in een woning aan de Mechelsesteenweg in Lier. De aanwezige bewoner liep hierbij gehoorschade op.
Lees verder

Real Madrid zet Sociedad vrij makkelijk opzij, Hazard weer 90 minuten op de bank
Real Madrid blijft onverstoorbaar op weg om een nieuwe Spaanse titel te pakken. Tegen het Real Sociedad van de afwezige Adnan Januzaj werd het 4-1. Eden Hazard kwam opnieuw niet van de bank.
Lees verder

Oekraïense autoriteiten: ongewapende burgers beschoten tijdens protest tegen Russisch leger
Een video op sociale media toont hoe op z'n minst één persoon beschoten wordt tijdens een protest tegen het Russisch leger. Dat gebeurde Novopskov, een klein dorp in het noordoosten van Oekraïne. De Amerikaanse nieuwszender CNN kon de plaats van het incident en de authenticiteit van de video bevestigen
Lees verder

Onze Union-watcher ziet cruciale rol voor topschutter: "Undav is 'back' en hij toont meteen hoe onmisbaar hij is in de titelstrijd bij Union"
Als de nood het hoogst is, is daar Undav: met een wereldgoal trok hij Union over de streep in Kortrijk. Undav bewijst zo eens te meer hoe onmisbaar hij is in de titelstrijd. Union zou op dit moment misschien niet de trotste leider geweest zijn zonder Undav, ziet ook onze Union-watcher. "Hij voorkomt weer dat de grote rivalen het bloed ruiken van een leider die door de schorsing van Vanzeir meer kwetsbaar leek. Met de nadruk op leek."
Lees verder

Twee ninedarters fleuren kwartfinales op, na Van den Bergh sneuvelen ook grote kanonnen als Wright en Clayton op UK Open
Geen zesde ronde voor Dimitri Van den Bergh op de UK Open. Onze landgenoot moest deze middag het onderspit delven tegen de Engelsman Ryan Searle. Eindstand: 10-8. Daarmee is geen enkele Belg meer actief op de UK Open. En ook in andere wedstrijden vielen verrassingen te noteren.
Lees verder

Ook Visa en Mastercard grijpen in: geen betalingen meer in Rusland of met Russische bankkaarten
Binnen de komende dagen wordt het onmogelijk voor Russen om binnen of buiten Rusland te betalen met kaarten van Visa of Mastercard. Beide bedrijven grijpen in na de Russische aanval op Oekraïne.
Lees verder

LIVE (21u). Blijft AA Gent meedoen in de strijd om de top vier tegen Zulte Waregem?
• Ghelamco Arena
Lees verder

LIVE (21u). OHL moet in de Oostkantons aan de bak tegen Eupen
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE (16u). Anderlecht ontvangt KV Oostende in het Lotto Park
• Aftrap: 16u
Lees verder

LIVE (18u30). Wie wint Waals treffen tussen Charleroi en Standard?
• Aftrap: 18u30
Lees verder

Slechte generale repetitie voor clash tegen Real Madrid: PSG verliest zonder Mbappé van eerste achtervolger Nice
Een slechte generale repetitie voor het duel tegen Real Madrid woensdag. Ligue 1-leider PSG verliest in het slot tegen OGC Nice, dat over Marseille naar de tweede plaats in de stand springt. In een wedstrijd die lang op een gelijkspel leek te eindigen, kon Nice-spits Andy Delort in de 88ste minuut toch de overwinning uit de brand slepen voor zijn ploeg.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Visa en Mastercard zetten diensten in Rusland stop - Oekraïens leger haalt Russische gevechtsvliegtuigen neer met westerse wapens
Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Russische troepen de controle overgenomen van een grote militaire basis in de buurt van de stad Cherson, in het zuiden van Oekraïne. Ondertussen winnen Russische troepen verontrustend snel terrein ten oosten van Kiev. Amerikaanse inlichtingendiensten verwachten voor maandag nog een aanval op de hoofdstad. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Franse staatssecretaris neemt ontslag na beschuldigingen van pestgedrag
De Franse staatssecretaris Nathalie Elimas neemt ontslag uit de regering. Dat kondigt het Elysée zaterdag aan. Tegen Elimas loopt een intern onderzoek wegens pestgedrag. De 48-jarige Nathalie Elimas was sinds juli 2020 staatssecretaris toegevoegd aan het kabinet van de minister van Onderwijs, Jeugd en Sport. Ze was er bevoegd voor Prioritair Onderwijs.
Lees verder