Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 maart 2022

Christophe Laporte wint openingsetappe Parijs-Nice na indrukwekkend nummer Jumbo-Visma - Van Aert: “Deze overwinnin...

HLN
Christophe Laporte wint openingsetappe Parijs-Nice na indrukwekkend nummer Jumbo-Visma - Van Aert: "Deze overwinning zal ik me nog lang herinneren"
Christophe Laporte heeft de openingsetappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven en is uiteraard ook de eerste leider in de Koers naar de Zon. Van Aert, Roglic en Laporte reden weg op de slotklim en niemand zag hen nog terug. Wat een demonstratie!
Lees verder

Harde beelden tonen hoe projectiel vlak bij gezin ontploft: moeder en kinderen overleven het niet
In het Oekraïense Irpin slaat een projectiel in op straat op 150 meter van de vernielde brug waarlangs inwoners vluchten naar hoofdstad Kiev. Op beelden is te zien hoe een man die vlakbij staat, wegkruipt. Aan de overkant van de straat liggen getroffen burgers languit op de grond. Het gaat om een koppel en hun twee kinderen, melden The Kyiv Independent en The New York Times.
Lees verder

Waarom de minirok een comeback maakt: "We hebben behoefte aan vrolijkheid"
Nu we de lente bijna kunnen ruiken en de pandemie stilaan van ons af schudden, mogen onze benen zich van een pak textiel ontdoen. In de mode gaan betere tijden hand in hand met kort, korter, kortst, en dus mag de minirok deze lente en zomer in ieders garderobe. Codewoorden voor blote knieën en dijen: zelfvertrouwen en balans.
Lees verder

Extreem toeval: Papie (87), dochter (53) en kleinzoon (24) zijn op dezelfde dag jarig: "We konden niet anders dan hem dan ook maar Simon te noemen"
Grootvader 'papie' Simon (87): jarig op 4 maart. Dochterlief Griet (53): jarig op 4 maart. Kleinzoon Simon (24): jarig op 4 maart. Of hoe de grillen van het lot ervoor zorgden dat drie generaties op dezelfde dag geboren werden. "We waren het niet van plan maar door dit toeval konden we niet anders dan onze zoon ook Simon te noemen, naar z'n papie."
Lees verder

Poetin zei aan Macron "doelen te zullen halen, of door onderhandelen of door oorlog"
Tijdens zijn telefoongesprek met zijn Franse collega Emmanuel Macron heeft de Russische president Vladimir Poetin zondag gezegd dat hij zijn "doelen" in Oekraïne zal bereiken, "ofwel door onderhandelen ofwel door oorlog", zo heeft het Elysée bekendgemaakt.
Lees verder

KOERS KORT. Arnaud de Lie wint de GP Jean-Pierre Monseré - Mohoric past voor Tirreno na val in Strade
Na zijn val in Strade Bianche, waarbij hij zijn knie bezeerde, geeft Matej Mohoric verstek voor Tirreno-Adriatico. Een domper voor de Sloveen van Bahrain-Victorious, een belangrijke outsider in het voorjaar.
Lees verder

Jongeman rijdt met boomsleper in op feesttent in Gouvy
Een jongeman uit de buurt van Gouvy, in de provincie Luxemburg, is met een boomsleper ingereden op een feesttent. Bij het voorval in de nacht van vrijdag op zaterdag vielen geen gewonden. Het parket van Luxemburg voert een onderzoek voor poging doodslag.
Lees verder

IN BEELD. Daverend applaus en veel lieve woorden: fans van Arno vormen prachtige erehaag
Een erehaag, vol mensen die hem graag zien. Rijendik stonden de fans en Oostendenaars aan de rode loper van de Kinepolis van Oostende om Arno toe te juichen. "Dit moment mochten we onmogelijk missen." Hun muziekicoon, dat aan kanker lijdt, werd tijdens de derde dag van het Filmfestival bekroond met een Lifetime Achievement Award.
Lees verder

LIVE. 0-0: Doelgevaar blijft voorlopig uit in potige Waalse derby
• Aftrap: 18u30
Lees verder

Twee goals, één assist: geweldige Kevin De Bruyne grote held bij City in stadsderby tegen United
Een demonstratie van Kevin De Bruyne. Aan de hand van zijn aanvoerder walste Manchester City over Man United. Manchester kleurt nog blauwer. Zijn koning is een Belg.
Lees verder

Dienst Vreemdelingenzaken registreerde op 3 dagen tijd bijna 700 Oekraïense vluchtelingen in ons land
De Dienst Vreemdelingenzaken heeft op drie dagen tijd al 699 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd, van wie 247 opvang via Fedasil vroegen en kregen. Dat melden Fedasil en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.
Lees verder

IN KAART. Hier zitten de Russen na elf dagen oorlog
Op de elfde dag van de Russische invasie vanOekraïne concentreren de gevechten zich nu al enkele dagen rond de Marioepol, Charkiv en Tsjernihiv. Voorlopig blijven die belangrijke steden in handen van Oekraïne. Nabij Charkiv zouden Oekraïense troepen zelfs grond hebben herwonnen. Nu tracht Rusland twee gewonnen gebieden te verbinden: het Oosten van Charkiv en Loehansk. Het doel van Rusland is om cruciale infrastructuur in handen te krijgen of te vernielen.
Lees verder

IN KAART. Deze gebieden hebben Russische troepen veroverd na elf dagen oorlog
Op de elfde dag van de Russische invasie van Oekraïne concentreren de gevechten zich nu al enkele dagen rond de Marioepol, Charkiv en Tsjernihiv. Voorlopig blijven die belangrijke steden in handen van Oekraïne. Nabij Charkiv zouden Oekraïense troepen zelfs grond hebben herwonnen. Nu tracht Rusland twee gewonnen gebieden te verbinden: het Oosten van Charkiv en Loehansk. Het doel van Rusland is om cruciale infrastructuur in handen te krijgen of te vernielen.
Lees verder

LIVE. 0-0: Krijgen we beterschap in tweede helft van de Waalse derby?
• Aftrap: 18u30
Lees verder

Wakker geschud Europa beseft: we moeten onszelf kunnen verdedigen
Europa gaat herbewapenen, maar de grootste impact van Poetins frontale aanval op Oekraïne is misschien wel mentaal. De EU beseft nu pas echt dat een defensiepoot nodig is om zichzelf te kunnen verdedigen, maakt De Volkskrant op.
Lees verder

Beerschot stelt integriteit ref Verboomen in vraag na bewogen derby: "Hij heeft directe link met Antwerp"
Bij Beerschot voelt men zich niet enkel bekocht na enkele scheidsrechterlijke beslissingen in de Antwerpse derby, de club stelt zelfs de integriteit van ref Nathan Verboomen in vraag. Het feit dat Verboomen - in het dagelijks leven een sportvoedingsadviseur - voor een bedrijf werkt dat een partnership heeft met de 'Great Old', valt op het Kiel in slechte aarde.
Lees verder

Pogacar maakt zich na demonstratie op voor duel met Evenepoel: "Remco zal sterk zijn"
Twee koersen gereden, twee keer gewonnen. De UAE Tour kan Tadej Pogacar afvinken. Hoe hij zaterdag de Strade Bianche won is nu al historisch. Staat verder op de lijst: de Tirreno-Adriatico, waar hij titelverdediger is. Én Remco Evenepoel tegenkomt. "Remco rijdt goed."
Lees verder

LIVE. 0-0: Charleroi neemt de wedstrijd in handen, Standard krijgt het moeilijk maar kraakt voorlopig niet
• Aftrap: 18u30
Lees verder

Evenepoel blikt vooruit naar duels met Ganna en Pogacar in Tirreno: "De tegenstand is zó sterk dat ik niet wil uitspreken dat eindwinst een doel is"
Met de eindwinst in de Ronde van de Algarve op zak begint Remco Evenepoel vol zelfvertrouwen aan de Tirreno-Adriatico. De tegenstand is echter van een andere orde dan in Portugal. Morgen wacht wereldkampioen Filippo Ganna in de tijdrit. Voor de eindzege moet hij Tadej Pogacar bekampen. "Je moet altijd in jezelf geloven, ook al is er iemand anders veel beter dan de rest."
Lees verder

Standard snoept Charleroi belangrijke punten af in explosieve, maar teleurstellende, Waalse derby
De Waalse derby begon - zoals wel vaker - vuriger in de tribunes dan op het veld. De supporters van Charleroi hadden een indrukwekkend spandoek mee én hadden nog maar eens de lokale vuurwerkboer kaalgeplukt. Op het veld zelf konden de Carolo's het enthousiasme van het publiek niet meteen in druk of kansen omzetten.
Lees verder