Doorgaan naar hoofdcontent

Chris Rock krijgt staande ovatie bij eerste optreden sinds Oscars: “Ik ben alles nog aan het verwerken”

HLN
Chris Rock krijgt staande ovatie bij eerste optreden sinds Oscars: "Ik ben alles nog aan het verwerken"
Chris Rock trad woensdag voor het eerst sinds de Oscaruitreiking van afgelopen zondag op, waar hij een klap kreeg van acteur Will Smith. De komiek kreeg in Boston een staande ovatie van de bezoekers van zijn comedyshow. Veel wilde hij echter niet kwijt over het incident.
Lees verder

Streamingtip: Oscarwinnaar 'CODA'
De recente uitreiking van de Oscars was er één van weinig woorden. Eens te meer omdat Will Smith z'n hand non-verbaal op de tronie van presentator Chris Rock wist te parkeren. Maar ook omdat 'CODA' — een film over een dove familie — er onverwachts met de hoofdprijs ging lopen.
Lees verder

Sneeuw in aantocht, KMI waarschuwt voor gladheid: morgenvroeg mogelijk sneeuwtapijt tot 5 centimeter
Vandaag blijft het overwegend bewolkt met soms lichte regen en over de hogere gebieden wat (smeltende) sneeuw. In het westen kunnen er 's namiddags tijdelijk wat opklaringen verschijnen, maar tegen de avond vallen daar opnieuw de eerste winterse buien. De maxima liggen tussen +2 graden in de Hoge Venen en +7 graden in het westen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Phara de Aguirre neemt kijkers mee naar 'De notaris'
Benieuwd hoe het is om notaris te zijn? In het gelijknamige Eén-programma komen we er alles over te weten. In de aflevering van vanavond leren we Annelies Wylleman kennen.
Lees verder

Football Talk. Clasico in vrouwenvoetbal zorgt voor recordaantal toeschouwers - Nieuwe regels voor uitleenbeurten
De Wereldvoetbalbond FIFA heeft tijdens de FIFA-raad in de Qatarese hoofdstad Doha, waar morgen de WK-loting gehouden wordt, de regels met betrekking tot uitleenbeurten vanaf komend seizoen verstrengd.
Lees verder

Facebook-moederbedrijf Meta betaalde bedrijf om TikTok in slecht daglicht te brengen
Facebooks moederbedrijf Meta zou een bedrijf hebben betaald voor een campagne die TikTok in diskrediet moest brengen. Het bedrijf moest dubieuze berichten over het socialemediaplatform promoten en mensen waarschuwen voor de "gevaren" van TikTok.
Lees verder

OVERZICHT. Rusland kondigt staakt-het-vuren aan bij Marioepol, onderhandelingen morgen virtueel voortgezet
De vredesgesprekken tussen Oekraïne en Rusland worden op vrijdag virtueel voortgezet. Het moreel van de Russische troepen is volgens de Britse inlichtingendiensten laag, terwijl president Poetin zich misleid zou voelen door zijn generaals. De Amerikaanse president Biden overweegt intussen om de komende maanden elke dag één miljoen vaten olie uit de strategische reserve van de VS vrij te geven om de benzineprijzen omlaag te brengen. Rusland heeft voor vandaag een staakt-het-vuren aangekondigd bij de belegerde Oekraïense stad Marioepol, om de evacuatie van burgers mogelijk te maken. Het bestand moet om 10 uur (plaatselijke tijd) ingaan.
Lees verder

Fedasil zoekt 200 nieuwe medewerkers
Fedasil, het federale agentschap bevoegd voor de opvang van asielzoekers, zoekt 200 nieuwe medewerkers. Dat schrijft L'Echo. Het extra personeel moet er komen om het hoofd te kunnen bieden aan de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook omdat het agentschap zijn opvangcapaciteit vergroot heeft.
Lees verder

Gerwyn Price won zaterdag toernooi met gebroken bot in werphand én speelt vanavond 'gewoon' in Premier League
Gerwyn Price (37) heeft een botje in zijn rechterhand gebroken. Toch zal de Welshman vanavond 'gewoon' darten op de Premier League-avond in Birmingham. "Rusten is geen optie", luidt het.
Lees verder

Over iconische Strip en langs beroemde casino's: Formule 1 keert terug naar Las Vegas voor nachtrace
De grote wens van Formule 1 gaat in vervulling. De koningsklasse van de autosport keert eind volgend jaar na ruim 40 jaar afwezigheid terug naar Las Vegas. Na Texas en Miami krijgt Amerika ook een nachtrace in het gokwalhalla. "Het perfecte huwelijk van snelheid en glamour."
Lees verder

Beckhams verliezen duizenden euro's tijdens inbraak die plaatsvond terwijl ze gewoon thuis waren
Een gemaskerde inbreker heeft eind februari ingebroken in het Londense huis van David (46) en Victoria Beckham (47) en voor duizenden euro's aan bezittingen gestolen, zo meldt 'The Sun'. De inbreker drong binnen via een slaapkamer op de bovenverdieping terwijl het koppel en hun 10-jarige dochter Harper nietsvermoedend beneden in hun living zaten. Het was pas toen hun zoon Cruz thuiskwam, en gebroken glas in zijn kamer zag liggen, dat het koppel besefte wat er aan de hand was.
Lees verder

Minstens vijf gevallen van zwartwerk aangetroffen tijdens inval bij PostNL deze week
Tijdens de inval van de federale gerechtelijke politie en de sociale inspectie in drie vestigingen van PostNL eerder deze week werden minstens vijf gevallen van zwartwerk vastgesteld. Eén inbreuk was al voldoende om het depot te verzegelen. Dat meldt een goedgeplaatste bron aan onze redactie.
Lees verder

Hoe groot is de kans dat je 80 jaar wordt? En welke impact heeft jouw karakter op jouw pensioen? Neem deel aan UGent-onderzoek
Bent u gepassioneerd, kunstzinnig of eerder verlegen? En hoe belangrijk zijn geslacht en gezondheid voor uw pensioen? Om meer inzicht te krijgen in de invloed van deze factoren op jouw financiële beslissingen, lanceert de UGent een grootschalig pensioenonderzoek.
Lees verder

Populariteit padel laat zich voelen: startende spelers krijgen vaker last van 'padelleboog'
Osteopaten en kinesisten krijgen steeds vaker sporters met een tenniselleboog over de vloer, al hebben ze het intussen over de 'padelleboog', want het zijn vooral fanatieke padelspelers die komen aankloppen voor hulp. Specialisten leggen uit wat er aan de hand is en topspeelster Elke Clijsters, momenteel aan de slag op het WK in Las Vegas, legt uit hoe je beter kan voorkomen dan genezen.
Lees verder

Olie goedkoper na plannen VS om miljoen vaten olie per dag uit reserves vrij te geven
Olie wordt vandaag goedkoper nadat plannen van de Amerikaanse regering uitlekten om massaal de oliereserves aan te spreken. De regering-Biden hoopt de benzineprijzen zo omlaag te brengen.
Lees verder

Poetsen we onze tanden al ons hele leven verkeerd? "Met de hand moet je vijf keer zo lang poetsen als elektrisch", adviseert parodontoloog
Uit onderzoek blijkt dat Belgen erg slecht scoren op kennis rond mondhygiëne, en dat slechts de helft van ons twee keer per dag zijn of haar tanden poetst. We vroegen aan parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly, lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Vlaamse Tandartsen hoe vaak (en lang) je nu eigenlijk moet poetsen. Is een gewone tandenborstel voldoende? En wat als je een beurt overslaat?
Lees verder

God in Argentinië: Lionel Messi geniet van theater waarna hij het podium opmoet en luidkeels bezongen wordt
"Meeessiiiii, Meeeessiiii." In het Parijse Prinsenpark wordt Lionel Messi de jongste tijd nog zelden toegezongen, in Zuid-Amerika en thuisland Argentinië is Leo wel de definitie van God. Niet alleen in La Bombonera afgelopen zaterdag of eergisterennacht in Ecuador, waar een reeds voor het WK geplaatst Argentinië twee kwalificatieduels speelde, maar ook in een theaterzaal in Buenos Aires.
Lees verder

Vervolgserie 'Game of Thrones' gaat eind van de zomer in première
De nieuwe fantasyreeks 'House of the dragon' heeft een premièredatum. HBO Max heeft vandaag bekendgemaakt dat het langverwachte vervolg op 'Game of thrones' vanaf 22 augustus wereldwijd te zien is bij de streamingsdienst.
Lees verder

WhatsApp verbetert eindelijk opnemen en afspelen van audioberichten
Dagelijks sturen alle gebruikers van WhatsApp samen gemiddeld zeven miljard audioberichten. Het werd dus hoog tijd om het afspelen en opnemen ervan te verbeteren. De nieuwe functies kan je de komende weken verwachten in de chatapp, melden WhatsApp en moederbedrijf Meta.
Lees verder

'Bridgerton'-ster bevestigt terugkeer in seizoen drie: "Nog maar net begonnen"
Goed nieuws voor de fans van 'Bridgerton'. Acteurs Jonathan Bailey (33), die Anthony Bridgerton speelt, en Simone Ashley (27), die Kate Sharma vertolkt, zullen terugkeren in het derde seizoen van de populaire serie. Dat bevestigde Ashley zelf aan 'Deadline': "We komen terug! Kate en Anthony zijn nog maar net begonnen", zei ze.
Lees verder