Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 maart 2022

Chelsea in crisis na zware sancties tegen Abramovich: waarom het einde dreigt van een grootmacht zoals we ze kennen

HLN
Chelsea in crisis na zware sancties tegen Abramovich: waarom het einde dreigt van een grootmacht zoals we ze kennen
Gezocht: Sugar Daddy. Zich aanmelden te: Fulham Road, SW6 1HS, Londen, Verenigd Koninkrijk. Nu Chelsea FC onder tijdelijk bewind van de Britse overheid staat en zijn eigenaar niet meer bij kan passen, zoekt een Premier Leagueclub naar een nieuwe geldschieter. Een crisis in cijfers: waarom het einde dreigt van een grootmacht zoals we ze kennen. Roman zonder happy end?
Lees verder

Vier Vlamingen over hoe zij de hoge prijzen aan de pomp al voelen: "We doen niet meer wat leuk, wel wat dichtbij is"
Het mogen dan maar cijfertjes aan de pomp zijn, elke sprong van de diesel- of benzineprijs komt aan bij de gewone man in de straat. Hoe groot de impact echt is en hoe ze nog energie tanken in sombere tijden, vertellen vier Vlaamse burgers en ondernemers. "Zodra ik voor een korte verplaatsing nog maar overweeg de auto te nemen, roep ik mezelf meteen tot de orde."
Lees verder

Vlaamse regering stampt 15 nooddorpen uit de grond
Terwijl duizenden Oekraïners toestromen in Brussel, staan de regio's voor de ongeziene opdracht om hen zo snel mogelijk onderdak te bieden. De Vlaamse regering wil daarom 15 'nooddorpen' bouwen die honderden vluchtelingen kunnen opvangen. Een inspanning die de lokale besturen wel zien zitten. "We hebben in een jaar tijd de zaak-Jürgen Conings, de coronacrisis en de watersnoodramp aangepakt. Dit kan er nog wel bij."
Lees verder

De hel van het belegerde Marioepol: "Overal liggen lijken op straat"
De Oekraïense havenstad Marioepol wordt letterlijk aan flarden geschoten. Inwoners kunnen onmogelijk nog veilig vluchten. Bovendien zitten ze al dagen zonder water, medicijnen, elektriciteit en verwarming, terwijl het er vriest. "Jonge kinderen en ouderen beginnen nu ook te sterven van uitdroging, honger en kou", vertelt een gevluchte inwoonster.
Lees verder

COLUMN. Oorlog is fout, baby Jules. Altijd en overal fout, Jules. Onthou dat, een leven lang
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jules.
Lees verder

ANALYSE. Waarom Wouter Beke 'als gewond politiek dier' toch niet wil wijken
Wouter Beke (CD&V) wankelt. Opnieuw. Aan aftreden denkt hij niet. Slechts één andere man kan hem daartoe dwingen: zijn voorzitter Joachim Coens. Maar die is nergens te bespeuren. "Een minister in woelig water mag nooit alleen door de storm trekken, anders verzwakt de hele partij. Maar Coens doet niéts."
Lees verder

Eén schamel lichtpuntje: Russen willen "blijven praten"
Het eerste topoverleg tussen Oekraïne en Rusland, gisteren in het Turkse Antalya, is op een sisser afgelopen. Het door Oekraïne voorgestelde tijdelijke staakt-het-vuren botste op een 'njet' van Rusland, dat ook geen beloftes wou doen over humanitaire corridors. "Laten we blijven praten", zei Russisch buitenlandminister Sergej Lavrov - het enige kleine lichtpuntje.
Lees verder

GEZIEN? 'De Notaris': "Notarissen zijn helaas geen topdokters met heroïeke patiënten"
Is er een beroepsgroep waarover nog geen diepgaand televisieprogramma werd gemaakt? De notaris, zo blijkt. Enter rasinterviewster Phara de Aguirre, die voor Eén het krakkemikkige imago van de notarissen een fikse opknapbeurt geeft. Kloppen de vooroordelen of ontdekt de Aguirre toch een onverwachte sprankel? "Grijs bleek gelukkig allesbehalve synoniem voor saai en loom, want zelden vertelden individuen met zoveel passie over hun beroep."
Lees verder

Zingende doelman Jérémie Makiese zet hoog in voor Songfestival: "Met minder dan de winst ben ik niet tevreden"
De verwachtingen van Jérémie Makiese (21) en zijn 'Miss You' liggen torenhoog. En terecht. De perfect Nederlands sprekende Waal won vorig jaar 'The Voice Belgique' komt met een krachtige ballade met soul. Midden mei mag hij dat in Turijn bewijzen. Tot dan staat zijn job als keeper bij Excelsior Virton on hold.
Lees verder

Luchtvaartsector wil af van mondmasker op het vliegtuig
Exact twee jaar nadat het coronavirus werd uitgeroepen tot een pandemie, vraagt de luchtvaartsector dat alle coronareisbeperkingen binnen de Europese Unie en de Schengenzone opgeheven worden. Ook de mondmaskerplicht op het vliegtuig mag voor de bijl, vinden de vereniging van luchthavens (ACI Europe) en die van luchtvaartmaatschappijen (IATA).
Lees verder

Netflix onthult alle details over F1-wereldtitel van Max Verstappen in 'Drive to Survive'
Het was een van de spannendste ontknopingen aller tijden in de Formule 1. Max Verstappen die op het allerlaatste moment wereldkampioen werd in de Grote Prijs van Abu Dabi na een discutabele tussenkomst van de safetycar. Weken na de titel gonsde de woede na in het kamp van grote concurrent Hamilton, maar ook officiële klachten kon niet baten.
Lees verder

Breed socialistisch front tegen strenge begrotingsdiscipline
"Wanneer de relance echt ingezet is, zou teruggrijpen naar de normen van het stabiliteitspact uit de periode voor de crisis een zware misstap zijn". Dat zegt een handvol socialistische ministers in een opiniestuk in De Tijd, waarin ze ervoor pleiten niet terug te keren naar een strenge Europese begrotingsdiscipline.
Lees verder

Onze correspondent bij de exodus uit Irpin, zwaar belegerde voorstad van Kiev. Op de vlucht met een looprek: "Zodra ik kan, keer ik terug"
Met een looprekje, schuifelend tussen de brokstukken, op een brancard of zelfs in een kruiwagen. Zo vluchten de oudste inwoners uit Irpin, een zwaar belegerde voorstad van Kiev. Omdat het écht niet meer anders kan. "Maar zodra ik kan, keer ik terug." Van onze correspondent in Irpin Jan Hunin.
Lees verder

EuroMillions-winnaar heeft zich eindelijk gemeld: vrouw krijgt 1 miljoen dankzij lotje van 2,5 euro
Eén van de Belgen die in januari een miljoen euro won met 'Shower of Millionaires' en zich nog niet gemeld had, is terecht. Dat meldt de Nationale Loterij. Het gaat om een vrouw uit de provincie Waals-Brabant. Ze speelde voor het minimumbedrag van 2,5 euro.
Lees verder

Football Talk. Overname Standard zo goed als rond - Luc Nilis gaat als spitsentrainer in de Genkse jeugdacademie aan de slag
De overname van Standard is zo goed als rond. De Amerikaanse investeringsgroep JKC Capital verwerft 75 procent van de aandelen. Voorzitter Bruno Venanzi behoudt een blokkeringsminderheid van 25 procent. Met de deal zou volgens De Tijd iets minder dan 50 miljoen euro gemoeid zijn. Het merendeel van dat bedrag zou dienen voor de overname, met daarbovenop een cashinjectie van enkele miljoenen.
Lees verder

Caffee Cognac moet na 20 jaar van naam veranderen na brief uit Frankrijk: "Cognac is beschermde merknaam"
Al 20 jaar is Caffee Cognac een vaste waarde op de Grote Markt in Aalst, maar binnenkort verandert de zaak van naam. Van moetens, want cafébazen Kristof en Nicolas kregen een brief uit Frankrijk. Cognac is een beschermde merknaam.
Lees verder

De Europese coëfficiënt: Gent staat voor een 'mission impossible' om Belgische eer hoog genoeg te houden
Een nieuwe nederlaag, een nieuwe dreun voor de Europese coëfficiënt. Wil België op het einde van het seizoen de felbegeerde elfde plaats op de UEFA-ranking - en quasi zeker rechtstreeks CL-ticket in 2023-2024 - alsnog afsnoepen van Servië, dan moet AA Gent de komende weken boven zichzelf uitstijgen.
Lees verder

Quincy Promes ook verdacht van drugshandel en deelname criminele organisatie
Voetballer Quincy Promes (30) wordt naast poging tot moord ook verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Het zou de reden zijn dat de vijftigvoudig Oranje-international door de politie werd afgeluisterd.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt weer met 15 procent, aantal overlijdens blijft dalen
De coronacijfers laten een gemengd beeld zien. Het aantal besmettingen stijgt voor de tweede dag op rij en ook het aantal ziekenhuisopnames blijft toenemen. Maar er overlijden nog altijd minder coronapatiënten, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. En het aantal patiënten op intensieve zorgen is gedaald tot 185, wat al van eind augustus geleden is.
Lees verder

Beroemd door 'Zo man zo vrouw', maar na 60 jaar stopt Jeannine met boetiek: "Ik ben eigenlijk al meer dan 20 jaar met pensioen"
Eind dit jaar valt het doek over 'Kleding Jeanine' in Burst (Erpe-Mere): de boetiek gaat tegen de vlakte en in de plaats komt een supermarkt. Jeannine Lammens (82) en haar vriend Filip (56) werden in 2017 'wereldberoemd in Vlaanderen' na hun passage in het programma 'Zo man zo vrouw' waarin ze zich presenteerden in kanariegele 'matching outfits'. Na het programma kwamen zelfs klanten uit Antwerpen afgezakt om de bijzondere collectie te bekijken, maar nu volgt de totale uitverkoop.
Lees verder