Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Britt Das, dochter van ‘Thuis’-actrice Marleen Merckx, debuteert in ‘Lisa’: “Ik was ooit nog baby Franky”

HLN
Britt Das, dochter van 'Thuis'-actrice Marleen Merckx, debuteert in 'Lisa': "Ik was ooit nog baby Franky"
Ze delen dezelfde rosse haardos, maar innerlijk zijn Britt Das (23) en haar mama Marleen Merckx (63), Simonne uit 'Thuis', elkaars tegenpolen. "Mijn moeder is een vat vol emotie, terwijl ik meer een aanhanger van de ratio ben", vertelt Britt. Zij maakt deze week haar opwachting in 'Lisa' als de zelfverzekerde Celine. Daarmee volgt ze in de voetsporen van haar bekende moeder. Een gesprek over samenwerken met de mama en knokken om je droom waar te maken. "Er is geen plan B."
Lees verder

'Blind gekocht' is terug (met spin-off) en Eén zoekt kandidaten voor 'Ons huis nieuw huis'
Goed nieuws voor fans van 'Blind Gekocht", want het nieuwe seizoen is binnenkort te zien op Play4. Dit jaar trakteert de zender ons ook op een spin-off van het programma: 'Blind gekocht: jaren later'. Daarnaast zoeken ze bij Eén kandidaten voor het nieuwe programma 'Ons huis nieuw huis'.
Lees verder

Acteur Sean Penn verlaat Oekraïne te voet via Poolse grens
Sean Penn heeft Oekraïne lopend verlaten, nadat hij met twee collega's en een paar koffers richting de grens met Polen was gelopen. De 61-jarige acteur was in Oekraïne om een documentaire te maken over de gespannen situatie met Rusland, die uiteindelijk uitmondde in een oorlog vanuit het Russische kamp.
Lees verder

Football talk. Tweedeklasser knikkert Tottenham uit FA Cup, City wel door- Storm in preselectie Rode Duivels
Manchester City heeft in de vijfde ronde van de FA Cup Peterborough United, de rode lantaarn in de Engelse tweede klasse, uitgeschakeld met 0-2. Kevin De Bruyne bleef bij City 90 minuten op de bank. Door de zege zit City bij de laatste acht in de FA Cup, Peterborough is uitgeschakeld.
Lees verder

'Angstpsycholoog' stelt gerust: "Dat wij nu ook bang zijn, is normaal. Het is zelfs goed"
Beelden van bommen in Kiev laten niemand onberoerd. Foto's van kinderen in oorlogsgebied bezorgen ons kippenvel. En verhalen van vluchtelingen uit Oekraïne sluipen onze woonkamer binnen. Angst neemt het over, nu oorlog dichter dan ooit woedt. Maar hoe zorg je ervoor dat die bezorgdheden niet de bovenhand nemen? Psycholoog Jaak Beckers, gespecialiseerd in angst en depressie, legt het uit.
Lees verder

Kan je baas je verplichten opnieuw voltijds op de werkvloer te verschijnen? Onze werkexpert vertelt wat je rechten en plichten zijn
Sinds 18 februari is telewerk niet langer verplicht. Wanneer we binnenkort naar code geel van de coronabarometer gaan, is het zelfs niet meer aanbevolen. Betekent dat het definitieve afscheid van het thuiskantoor? Of is telewerk ondertussen een verworven recht geworden? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, licht toe.
Lees verder

Jaimie Vaes reageert op beschuldigingen bodyguard Lil Kleine: "Hij weet heel goed hoe onze relatie in elkaar stak"
Sinds de beelden uitlekten waarop Lil Kleine (echte naam Jorik Scholten, 27) zijn verloofde Jaimie Vaes (32) lijkt te mishandelen, houdt de vrouw zich vooral op de vlakte. Nu heeft ze via het zogenaamde 'juice channel' Reality FBI toch van zich laten horen. "Intens treurig dat dit soort leugens worden verspreid."
Lees verder

Extreme overstromingen in Australië eisten al 13 doden, wijken in Sydney geëvacueerd
In Sydney worden de inwoners van verschillende wijken geëvacueerd als gevolg van de hevige overstromingen die momenteel de Australische kustplaatsen in de staten New South Wales en Queensland teisteren. Met de vondst van nog eens vier lichamen vandaag in de ondergelopen stad Lismore heeft het noodweer in Australië nu al aan zeker dertien mensen het leven gekost. Daarnaast worden nog duizenden mensen vermist.
Lees verder

Benjamin uit 'Alloo In De Buitenlandse Gevangenis' over zijn ergste ervaring: "Ik heb ooit iemand zijn rug genaaid"
Luk Alloo gaat langs bij Benjamin uit 'Alloo In De Buitenlandse Gevangenis'. Benjamin is ondertussen vrij en terug in België en Luk vraagt zich af hoe het met hem gaat. Benjamin vertelt in het programma onder meer over één van zijn ergste ervaringen.
Lees verder

Bestelwagen knalt in gevel woning, automobilist kritiek in Roeselare
Bij een verkeersongeval langs de Beversesteenweg in Roeselare is woensdagochtend een bestelwagen in de gevel van een woning beland. De man achter het stuur liep levensgevaarlijke verwondingen op.
Lees verder

Surprise! Angèle duikt plots op tijdens optreden van Dua Lipa in Madison Square Garden
Angèle (26) heeft het - tot nu toe - grootste optreden uit haar carrière achter de rug. Onze landgenote stond op dinsdagavond namelijk samen met Dua Lipa (26) op het podium in Madison Square Garden in New York.
Lees verder

Scouten bij Belgisch toptalent Bounida (15), straks allicht Ajacied: "Rayane, iedereen in Europa kent hem al vijf jaar"
Toptalent Rayane Bounida (15) vertrekt bij Anderlecht en tekent wellicht voor vijf jaar bij Ajax. Maar is hij de hype waard? Uw krant ging scouten bij de Belgische U16. En zag naast een goal en een assist vooral een jongen, twee koppen kleiner dan zijn vrienden, die geniet. Van het voetbal en zijn familie.
Lees verder

Rebels nieuw personage maakt opwachting in 'Familie': maak kennis met Jools Jatta Janssens aka Naima
Fans van de VTM-soap 'Familie' mogen vanaf donderdag 3 maart een nieuw personage verwelkomen: Naima, gespeeld door de 17-jarige actrice Jools Jatta Janssens.
Lees verder

Bij welk ziekenfonds betaal je geen lidgeld? En welke mutualiteit betaalt het meeste terug?
Sommige ziekenfondsen betalen een groter deel van je gemaakte kosten terug. Andere vragen dan weer minder of helemaal geen lidgeld. Wie wil besparen op zijn of haar ziektekosten, doet er goed aan om het aanbod van verschillende mutualiteiten te vergelijken. Spaargids.be legt uit waar je op moet letten.
Lees verder

Deal is rond: Max Verstappen blijft langer bij Red Bull
Max Verstappen (24) blijft nog jaren bij Red Bull. De wereldkampioen in de Formule 1 tekent volgens 'De Telegraaf' eerstdaags een megadeal voor vier of vijf jaar.
Lees verder

300 Belgische militairen vertrekken naar Roemenië om NAVO-grens te beschermen
Ons land stuurt 300 militairen naar Roemenië, om de NAVO-grens te beschermen en de Russen af te schrikken. Een deel is al vertrokken naar Frankrijk, want ze komen onder Frans commando. De militairen maken deel uit van de NATO Response Force, de snelle reactie-eenheid van de NAVO. Die rukt voor het eerst in de geschiedenis uit om de NAVO-grenzen te verdedigen. Minister van Defensie, Ludivine Dedonder (PS), spreekt de militairen een laatste keer toe voor ze vertrekken: "Ik wens jullie veel moed."
Lees verder

Rijke Russen vluchten met hun luxejachten naar plekken waar ze geen inbeslagname vrezen
Sommige superjachten die eigendom zijn van Russische miljardairs, hebben hun gebruikelijke havens verlaten en zijn op weg naar staten waar ze geen inbeslagname vrezen.
Lees verder

Pastacrisis dreigt in Italië: "Ik heb nog voor een maand voorraad, dan is het op"
De Russische invasie in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de Italiaanse pasta-industrie. Door gebrek aan graan en stijgende energieprijzen stoppen sommige fabrikanten de productie.
Lees verder

Strengere regels rond gsm-gebruik in de wagen: check hier wat er verandert
Vanaf morgen 3 maart worden de regels rond gsm-gebruik in de wagen strenger. Voortaan mag je enkel bezig zijn met je toestel als het in een geschikte houder zit. Ook handenvrij bellen met de gsm op de schoot is strafbaar. Check hier wat er precies verandert.
Lees verder

Hoe gewelddadige overval op goudtransport in Amsterdam leidt naar flat in Borgerhout: "Dit zijn criminelen uit de bovenkant van het criminele circuit"
Het lijkt een Hollywoodfilm: overvallers met bivakmutsen en machinegeweren die een Amsterdams bedrijf openbeuken met een Porsche Cayenne. Waarna ze goudstaven en andere edelmetalen in hun luxeauto's laadden om aan hoge snelheid weg te vluchten. Tijdens een wilde achtervolging met de politie werden talloze schoten gelost, meerdere daders konden opgepakt worden. Maar de zaak blijft een mysterie: 4 verdachten, een buit van 4 miljoen euro en hun vluchtauto blijven spoorloos. En wat blijkt: ons land speelde een cruciale rol in dit verhaal. Voor het eerst worden in het VTM-programma 'Faroek' exclusieve beelden getoond van de overval en de vier verdachten - waaronder al zeker één Belg.
Lees verder