Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 maart 2022

"Blijf zeker weg van kant-en-klare broodmixen": twee experts lichten toe hoe je het beste brood bakt met een broodbak...

HLN
"Blijf zeker weg van kant-en-klare broodmixen": twee experts lichten toe hoe je het beste brood bakt met een broodbakmachine
Nu het brood duurder wordt, gaat niet alleen bloem momenteel vlotjes over de toonbank. Ook de broodbakmachines vliegen de deur uit: bol.com meldde deze maand een verkoop van dubbel zoveel toestellen tegenover vorige maand. "Maar als het bakresultaat tegenvalt, geraken mensen snel ontgoocheld en belandt die machine snel terug achteraan in de kast", waarschuwt broodbakexpert Nico Lespoix. Hij en Eva De Voeght van Domo geven daarom handige tips én een basisrecept voor zowel beginnende als ervaren thuisbakkers.
Lees verder

"Wij, gezonde viriele mannen, hebben genoeg van dat LGBTQ-gedoe": Vlaams Belanger onder vuur wegens uitlatingen over regenboogzebrapad
"Komen er binnenkort ook zebrapaden met zweepjes, of met ezeltjes en schaapjes?" Het is maar een van de polariserende uitspraken van Mark Schampaert (Vlaams Belang) over de mogelijke aanleg van een regenboogzebrapad in de stad Mortsel. De andere partijen van de gemeenteraad reageerden gechoqueerd en keurden het punt goed met 26 stemmen tegen de twee Vlaams Belangers.
Lees verder

GETEST. Opel Astra: "Misschien wel de beste Astra ooit, maar de gewone benzinemotor is leuker dan de hybride"
Onze auto-expert Joost Bolle kroop achter het stuur van de nieuwe Opel Astra en geeft zijn ongezouten mening. "Eigenlijk is dit de Opel-versie van de vorig jaar op de markt gekomen Peugeot 308. En daar hoeft Opel zich niet voor te schamen." Is de wagen zijn geld waard? En wat zijn de pro's en contra's ervan?
Lees verder

Harry Styles kondigt release van derde soloalbum aan
Goed nieuws voor de fans van Harry Styles (28). De zanger kondigde woensdag op zijn Instagram- en Twitterprofiel aan dat hij binnenkort een nieuw album uitbrengt. 'Harry's House', het derde soloalbum van Styles, komt uit op 20 mei. Fans zijn alvast laaiend enthousiast.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt ouders die zich bedacht hebben over de naam van hun kind
Niks zo moeilijk als een naam kiezen voor je baby. Je wil namelijk iets dat mooi blijft en dat past bij het karakter van je kind. Soms zijn er zelfs ouders die een naam gekozen hebben, maar zich alsnog bedenken als ze hun spruit in hun armen hebben. Klinkt dat herkenbaar?
Lees verder

Europees verbod op roamingfactuur met tien jaar verlengd
Nog zeker tot 30 juni 2032 zal wie in de Europese Unie belt, surft of sms't in een ander dan zijn eigen land, daar geen extra kosten voor aangerekend krijgen. Het Europees Parlement heeft donderdag de verlenging van het verbod op het doorrekenen van die roamingkosten quasi unaniem goedgekeurd.
Lees verder

Nederlandse boete in zaak rond datingapps staat op 45 miljoen euro, Apple geeft geen krimp
Al negen weken achter elkaar legt de Autoriteit Consument & Markt een boete van 5 miljoen euro op aan Apple om de techgigant te dwingen de betaalvoorwaarden in datingapps aan te passen. De teller staat al op 45 miljoen euro, maar Apple geeft geen krimp.
Lees verder

Dimitri Vegas openhartig over het overlijden van zijn vader en zijn eigen vaderschap: "Voor je het zelf bent, weet je niet hoe diep vaderliefde snijdt"
"Soms dacht ik: 'Vroeger wàs ik een dj." Dimitri Vegas (39) zegt het met een grijns die op een grimas lijkt - hij weet dat hij een beetje overdrijft, maar je ziet tegelijk de smart in zijn ogen. Want het is wat geweest, de voorbije twee jaar voor de helft van 's lands - en misschien wel 's werelds - populairste dj-duo. "Mijn vader overleed, kort nadat mijn broer zijn dochtertje had verloren en een maand later was ik ineens zelf vader. Mijn hart juichte en brak tegelijkertijd toen ik mijn zoon voor het eerst in mijn armen hield."
Lees verder

Hij had 170 miljoen euro, nu riskeert hij zeven jaar celstraf: waar is het fortuin van Boris Becker gebleven?
In Londen is deze week het proces tegen oud-tennisser Boris Becker (54) van start gegaan. 'Boem Boem Becker' - zoals hij wordt genoemd - moet er zich verantwoorden voor verschillende inbreuken bij z'n faillissementsprocedure. Zo zou de Duitse ex-topsporter bekers, medailles en verschillende eigendommen verborgen hebben gehouden voor schuldeisers. Hij riskeert hiervoor een celstraf van zeven jaar. Maar is Becker wel echt failliet? En waar is z'n fortuin dan naartoe?
Lees verder

Legervakbonden tevreden over 1 miljard euro extra: "Maar hoe zal dat budget nuttig worden besteed?"
De legervakbonden reageren verheugd op de 1 miljard euro extra die minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) eerder had beloofd om te investeren in het Belgische leger. Toch stellen ze zich de vraag hoe dat budget nuttig zal worden aangewend. "Het is sympathiek om uit het niets 1 miljard euro op tafel te toveren", reageert Yves Huwart van de militaire vakbond ACMP. "Maar hoe dat geld op korte termijn nuttig zal worden besteed? Dat is een ander paar mouwen", klinkt het.
Lees verder

Tweede sponsor haakt af na aanstelling Marc Overmars: "Duidelijk signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur"
Select Group, een humanresourcesonderneming, is volgend seizoen niet langer sponsor van voetbalclub Antwerp. Het bedrijf kan zich niet vinden in de aanstelling van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en de bijhorende communicatie. Later op de dag maakte ook ongediertebestrijdingsspecialist Descroes bekend dat het niet langer met Antwerp in zee wil.
Lees verder

Ex-winnares Jolien D'Hoore blikt vooruit naar Gent-Wevelgem: "Koers is lastiger geworden bij de vrouwen door De Moeren"
Tijdens het komende wielervoorjaar blikt HLN.be bij elke wedstrijd terug en vooruit met een ex-winnaar van de koers. Deze week vertelt ex-renster Jolien D'Hoore honderduit over Gent-Wevelgem, de koers die ze won in 2020. "Gent-Wevelgem is nu iets lastiger geworden bij de vrouwen, de Kemmelberg wordt langs de steile kant beklommen en ze doen De Moeren. Ik denk vooral aan Lorena Wiebes, de snelste vrouw op twee wielen."
Lees verder

Meteen de perfecte BH-maat zonder te passen: Antwerpse start-up wil 'Netflix voor lingerie' zijn
Wat als je online lingerie kan bestellen zonder je zorgen te moeten maken of het wel zal passen? Het is het doel van de Antwerpse Startup CurveCatch. Aan de hand van artificiële intelligentie willen ze lingerie leveren aan huis die zonder passen perfect zou moeten zitten. "Net als de aanbevelingen op Netflix, maar dan voor lingerie."
Lees verder

Weyts werkt aan onafhankelijk meldpunt voor misbruik in hoger onderwijs
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts belooft om een centraal, onafhankelijk en neutraal meldpunt op te richten voor misbruik in het hoger onderwijs. Dat heeft hij donderdag verklaard in de commissie Onderwijs op vraag van onder meer Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V).
Lees verder

PORTRET. Defensieminister Sergej Sjojgoe, het kampeervriendje van Poetin dat nu spoorloos is
Als een land in oorlog verkeert en de minister van Defensie zich niet meer laat zien, dan is er meestal iets aan de hand. Dat geldt momenteel voor Rusland, waar geruchten willen dat Sergej Sjojgoe (66) met hartproblemen kampt. Dat kan waar zijn, of niet. Feit is dat het beste maatje van Poetin sowieso al weinig kans had om die ooit op te volgen, zoals vaak geschreven wordt. Een portret van een man die simpelweg op de foute plek geboren is.
Lees verder

BINNENKIJKEN. 'Twilight'-acteur Taylor Lautner vindt koper voor villa van 4,6 miljoen euro
Taylor Lautner (30) heeft een koper gevonden voor zijn huis ter waarde van 5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro), schrijft entertainmentsite TMZ. De villa van de 'Twilight'-acteur ligt in de plaats Agoura Hills in Californië.
Lees verder

We zijn machteloos tegen een Russische kernbom (maar kans op aanval tegen België bijzonder klein)
Is België met zijn NAVO-hoofdkwartier gewapend tegen Russische kernbommen? Heeft ons land een wapenschild om zich tegen een aanval te beschermen? "Het is een complete illusie dat een rakettenschild een kernbom kan tegenhouden", zegt Tom Sauer, professor Internationale Veiligheid (UAntwerpen). Oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen is het daarmee eens, al plaatst hij een belangrijke kanttekening die voor enige gemoedsrust zorgt.
Lees verder

COLD CASE. 20 jaar na moord op Freddy (42) doet dochter ultieme oproep naar dader: "Kennen wij elkaar?"
Een wanhoopsdaad, denken speurders in eerste instantie wanneer ze op 17 oktober 2002 het lichaam van Freddy Putseys (42) zien. Maar niets is wat het lijkt. Blijft de perfecte moord ook na 20 jaar onopgelost? De nabestaanden doen vandaag een ultieme oproep. Want zij hebben redenen om te denken dat de dader en Freddy elkaar kenden. "Soms krijg ik te horen: 'Ach kind, dat is al zo lang geleden... Laat het los'. Hoe kan je potverdorie zoiets loslaten?", zucht dochter Shari.
Lees verder

5 feiten en fabels over honing doorprikt door voedingsexperts: is het echt zoveel gezonder dan kristalsuiker?
Met honing zijn we wel een tijdje zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die de ronde doen over het voedingsmiddel. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker én krijgt het soms geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, maar wat is daarvan waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en voedingsexperte Karolien Olaerts scheiden 5 feiten van de fabels. "Honing bestaat voor een kwart uit water, suiker maar voor 1 procent."
Lees verder

Prins William en Kate Middelton nemen duik tussen de haaien in Caribische Zee: "Het was fantastisch"
Prins William (39) en zijn vrouw Kate Middleton (40) hebben de afgelopen dagen niet alleen het vasteland gezien. De hertog en hertogin van Cambridge namen ook een kijkje in de onderwaterwereld van Belize, zo is te zien in een video die de twee online hebben gedeeld.
Lees verder