Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 maart 2022

Bezoekers Disneyland Paris mogen Disney-personages weer knuffelen

HLN
Bezoekers Disneyland Paris mogen Disney-personages weer knuffelen
In Disneyland Paris werden heel wat coronamaatregelen geschrapt, zo is het dragen van een mondmasker sinds 2 maart niet meer nodig. Ook kunnen bezoekers na bijna twee jaar weer knuffelen met de Disney-figuren en delen de personages opnieuw handtekeningen uit.
Lees verder

Viroloog Marc Van Ranst: "Hopelijk het laatste Overlegcomité"
"Het einde van een fase", aldus viroloog Marc Van Ranst na de persconferentie van het Overlegcomité, dat aankondigde dat vanaf maandag code geel geldt. "Je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je niet te vroeg victorie kraait, maar bon, dat is iets waar virologen zich zorgen over moeten maken", aldus de viroloog op televisiezender Eén.
Lees verder

Ook Microsoft stopt met verkoop in Rusland
Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft schort de verkoop van goederen en diensten in Rusland op. Dat maakte Microsoft zelf bekend. Oorzaak zijn de sancties die westerse landen hebben opgelegd na de inval in Oekraïne.
Lees verder

"Russia, Russia, Russia": supporters Rode Ster Belgrado steunen Rusland, club behoudt ook sponsoring Gazprom
Opvallende beelden uit Servië. De supporters van Rode Ster Belgrado lieten zich opmerken door tijdens de uitwedstrijd op Vozdovac uit te pakken met pro-Russische gezangen. Eerder maakten ze al een tifo met de Oekraïense kleuren en enkele grafstenen. Bovendien houdt de club vast aan hun sponsorovereenkomst met Gazprom. "Supporters van Rode Ster zullen nooit vergeten wat Gazprom heeft gedaan voor onze club", vertelt algemeen directeur Zvezdan Terzic.
Lees verder

INTERVIEW. Fabian Cancellara belicht tijdritduel Evenepoel-Ganna in Tirreno-Adriatico: "Túurlijk maakt Remco kans!"
Remco Evenepoel versus Filippo Ganna. Tirreno-Adriatico opent maandag met een tijdritduel van formaat. Niemand die dat beter kan wikken en wegen dan viervoudig wereld- en tweevoudig olympisch kampioen in de discipline Fabian Cancellara (40). Maar eerst, noblesse oblige (omdat hij ook dáár recordhouder is met drie zeges)…
Lees verder

Russische staatszender toont wrak van grootste vliegtuig ter wereld en noemt het "schuld van Oekraïners"
Een Russische zender filmt de overblijfselen van het grootste vliegtuig ter wereld, het vrachtvliegtuig Antonov An-225. In Oekraïne wordt dat ook 'Mriya' ('droom') genoemd. Het werd vernield tijdens de gevechten om het vliegveld Hostomel, in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten we de dienstplicht terug invoeren nu het oorlog is in Europa? Dit is jullie mening
Het debat over de herinvoering van de dienstplicht in het leger laait opnieuw op in onze buurlanden sinds de Russische inval in Oekraïne. Wat denk jij? Moeten we de dienstplicht terug invoeren nu het oorlog is in Oekraïne? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Corona-experts krijgen eindelijk tijd voor tangolessen, fietsen, lopen en bureaus opruimen: "Een hobby samen met mijn partner, dát heb ik gemist"
Code geel vanaf maandag luidt het Rijk der Vrijheid in. Voor u, want het is afgelopen met mondmaskers en CST's. Maar ook voor de corona-experts die de afgelopen twee jaar in de vuurlinie stonden. Eindelijk hebben ze opnieuw tijd voor alles wat ze hebben moeten missen - vrienden en familie, hobby's en de onderzoeksdossiers die sinds het begin van de pandemie stof hebben liggen vergaren. "Voortaan mogen jullie mij enkel nog bellen over vier Russen."
Lees verder

Corona-experts krijgen eindelijk tijd voor tangolessen, fietsen, lopen en bureau's opruimen: "Een hobby samen met mijn partner, dát heb ik gemist"
Code geel vanaf maandag luidt het Rijk der Vrijheid in. Voor u, want het is afgelopen met mondmaskers en CST's. Maar ook voor de corona-experts die de afgelopen twee jaar in de vuurlinie stonden. Eindelijk hebben ze opnieuw tijd voor alles wat ze hebben moeten missen - vrienden en familie, hobby's en de onderzoeksdossiers die sinds het begin van de pandemie stof hebben liggen vergaren. "Voortaan mogen jullie mij enkel nog bellen over vier Russen."
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Pidcock komt niet aan de start door maagvirus, ook Dumoulin afwezig - Campenaerts in dienst van Wellens
Zaterdag is het zover, dan wordt in en rond Siena de Strade Bianche verreden. Wie wordt, na een tocht van 184 kilometer met onder meer elf grindstroken, de opvolger van Mathieu van der Poel? Volg alles hier live!
Lees verder

"Pestende ambtenaren" kwamen vorig jaar al in opspraak door vaccinatiefraude in Diest
De twee ambtenaren van de stad Diest naar wie een tuchtonderzoek loopt nadat ze door hun collega's beschuldigd werden van grensoverschrijdend gedrag, waren vorig jaar óók al eens het onderwerp van een tuchtonderzoek. Toen kwamen ze in opspraak omdat ze waren voorgekropen voor hun coronaprik, maar dat leidde toen niet tot hun ontslag. Nadat enkele collega's in deze krant getuigden over verregaand pestgedrag van de twee, loopt er opniéuw een onderzoek. Gisteren besliste de stad dat het duo voor de duur ervan preventief geschorst blijft.
Lees verder

Van liefdestunnel tot Grand Canyon: de pracht van Oekraïne mag niet verloren gaan
Bommen, raketten, dood en verderf. Oekraïne ligt nu al negen dagen onder vuur, de vrees bestaat dat het ergste nog moet komen. Een mens zou er haast door vergeten wat voor een pracht schuilgaat in dit land. Van de liefdestunnel tot fascinerende kerken en zelfs een Grand Canyon: deze tien wondermooie plaatjes maken pijnlijk duidelijk wat er op het spel staat.
Lees verder

NOS en BBC roepen journalisten terug uit Rusland omdat nieuwe wet "onafhankelijke journalistiek lijkt te criminaliseren"
De publieke omroepen van Nederland en Groot-Brittannië trekken hun journalisten terug uit Rusland. Die beslissing komt na nieuwe wetgeving die het verbied om 'nepnieuws' te brengen over de Russische invasie in Oekraïne. Daarop staan celstraffen tot vijftien jaar.
Lees verder

NOS en BBC weg uit Rusland omdat nieuwe wet "onafhankelijke journalistiek lijkt te criminaliseren", krant Nobelprijswinnaar haalt oorlogsreportages offline
De publieke omroepen van Nederland en Groot-Brittannië trekken hun journalisten terug uit Rusland. Die beslissing komt na nieuwe wetgeving die het verbied om 'nepnieuws' te brengen over de Russische invasie in Oekraïne. Daarop staan celstraffen tot vijftien jaar. Ook moest de Kremlin-kritische 'Novaya Gazeta' ingrijpen omwille van censuur.
Lees verder

Oekraïner lacht Russen uit die in panne staan met tank: "Ik sleep je wel terug naar Rusland"
Op sociale media gaan beelden rond van een Oekraïense man die enkele Russische soldaten probeert te jennen. Die staan in panne met hun tank en hebben geen brandstof meer. "Ik zal jullie terug naar Rusland slepen", zegt de man al lachend. Ook de soldaten zelf zien er nog de humor van in.
Lees verder

Kinky, melig en hysterisch: ook deze gekke acts gaan naar het Songfestival
Elk jaar proberen we het beste liedje naar het Songfestival te sturen, maar niet alle landen geven prioriteit aan de muziek. Sommigen gaan volledig over the top. Uit het nu bekende aanbod selecteren we deze drie nummers die het begrip over de top naar nieuwe hoogten stuwen.
Lees verder

Zelenski overleeft drie moordpogingen in een week
De afgelopen week alleen al zijn minstens drie moordpogingen op de Oekraïense president Zelenski verijdeld. Dat bericht de Britse krant 'The Times'.
Lees verder

POLL. Nu Robert Pattinson het overneemt: wie was de beste Batman-acteur tot nu toe?
Robert Pattinson verovert momenteel de cinemazalen als superheld in 'The Batman'. Hij is al de twaalfde acteur die het vleermuizenpak aan mag trekken. Wij vragen ons af: wie was de beste Batman-acteur tot nu toe?
Lees verder

Geliefde visser Frank (56) sterft bij tragisch verkeersongeval in Zeebrugge: "Hij was een man van de visserij. Je kon hem alles vragen"
Een tragisch verkeersongeval met een vrachtwagen heeft vrijdagochtend het leven gekost aan Frank Vlietinck (56) uit Knokke-Heist. De beroepsvisser reed met zijn fiets langs de Isabellalaan in Zeebrugge, toen hij werd gegrepen door een vrachtwagen. Frank overleed ter plaatse. Enkele uren later zou hij normaal opnieuw vertrokken zijn voor een tocht op zee. De verslagenheid bij vrienden en familie is groot. "Mijn broer was een man van de zee. Altijd geweest."
Lees verder

Ed Sheeran voor rechtbank wegens beschuldigingen van plagiaat in 'Shape Of You'
Popster Ed Sheeran (31) is vrijdag voor de Londense High Court moeten verschijnen. De Brit wordt namelijk door twee andere singer-songwriters ervan beschuldigd plagiaat te hebben gepleegd in het populaire nummer 'Shape Of You'.
Lees verder