Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 maart 2022

Bevatten groenten en fruit minder vitaminen dan 50 jaar geleden? Expert licht toe

HLN
Bevatten groenten en fruit minder vitaminen dan 50 jaar geleden? Expert licht toe
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? "Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger?
Lees verder

Gespannen sfeer in reünie van 'De Verraders': werd Walter te duidelijk of wou Jamie-Lee gewoon van hem af?
Hoe blikken de deelnemers terug op 'De Verraders'? Dat komen kijkers te weten in een reünieaflevering donderdagavond. Het gaat er heftig aan toe en de sfeer is erg gespannen tussen de verraders onderling. Liep Walter te veel in de kijker en moest hij daarom uit het spel? Of speelde er iets anders bij Jamie-Lee?
Lees verder

Gespannen sfeer in reünie van 'De verraders': werd Walter te duidelijk of wou Jamie-Lee gewoon van hem af?
Hoe blikken de deelnemers terug op 'De verraders'? Dat komen kijkers te weten in een reünieaflevering donderdagavond. Het gaat er heftig aan toe en de sfeer is erg gespannen tussen de verraders onderling. Liep Walter te veel in de kijker en moest hij daarom uit het spel? Of speelde er iets anders bij Jamie-Lee?
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Onheilspellend nieuws: deelname Van Aert 'zeer twijfelachtig', meldt zijn ploeg
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert verkeerde in supervorm, maar achter naam van de Belgische kampioen staan intussen vraagtekens en áls hij al start, zal hij moeten afrekenen met andere toppers als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

Wat een vrouw eet, beïnvloedt de kwaliteit van haar eicellen. "Vet- en suikerrijk dieet geeft problemen"
Veel vet en suiker eten verlaagt de kwaliteit van vrouwelijke eicellen. Dat wijst een onderzoek van de Universiteit Antwerpen uit. Wat een moeder eet, heeft zo zelfs invloed op gezondheid van haar baby. "Een vetrijk dieet zorgt voor celschade en dat heeft ernstige gevolgen."
Lees verder

Lekkende stookolietank? Zo pak je het aan: "Het is wettelijk niet verplicht om je tank te herstellen bij een verkoop"
Een lekkende stookolietank kan erg vervelend zijn, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar welke stappen moet je precies ondernemen als je tank de bodem vervuilt? En hoeveel gaat je dat ongeveer kosten? Het goede nieuws alvast: "Voor alle kosten van onderzoeken en bodemsaneringswerken kan je vanaf morgen aankloppen bij het Promaz-fonds."
Lees verder

Stookoliefonds Promaz treedt morgen in werking: hoe pak je een lek aan en wat kost het?
Een lekkende stookolietank kan erg vervelend zijn, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar welke stappen moet je precies ondernemen als je tank de bodem vervuilt? En hoeveel gaat je dat ongeveer kosten? Het goede nieuws alvast: "Voor alle kosten van onderzoeken en bodemsaneringswerken kan je vanaf morgen aankloppen bij het Promaz-fonds."
Lees verder

Vlaanderen mikt op 30.000 opvangplaatsen tegen midden juni
De Vlaamse regering wil samen met de lokale besturen de capaciteit voor de duurzame huisvesting van Oekraïense vluchtelingen opschalen naar 30.000 plaatsen tegen midden juni. Dat heeft Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Remco Evenepoel plaatst letterlijk 'kroon' op hoogtestage: ruim een minuut sneller dan Kwiatkowski en Van Aert op Spaanse klim
Remco Evenepoel sloot zijn hoogtestage op Tenerife af 'in stijl'. Op een 4 kilometer lange klim naar een klein bergdorpje verpulverde hij de vorige besttijden van onder meer Michal Kwiatkowski en Wout van Aert met ruim een minuut.
Lees verder

LinkedIn voegt "dyslectisch denken" toe aan talenten
LinkedIn, de sociaalnetwerksite gericht op professionele contacten, heeft "dyslectisch denken" toegevoegd als een officieel talent dat men aan zijn profiel kan toevoegen. De Britse zakenman Richard Branson prees het bedrijf hiervoor. Volgens hem is het net goed dat mensen fier zijn op hun neurodiversiteit.
Lees verder

Nachtvorst voorspeld: zo vermijd je schade aan de waterleiding en buitenkraan
Waar maart een uitzonderlijk warme en zonnige maand is gebleken, worden we vanaf vandaag getrakteerd voorjaarsbuien en nachtvorst. Een bevroren kraan of waterleiding kan voor heel wat miserie zorgen. Bouwsite Livios legt uit welke voorzorgsmaatregelen je best neemt.
Lees verder

Oscars-host Wanda Sykes voelde zich ziek na incident Will Smith: "Onbegrijpelijk dat hij mocht blijven"
Comedian Wanda Sykes (58), die met Amy Schumer en Regina Hall de Oscar-uitreiking presenteerde, vindt het onbegrijpelijk dat Will Smith niet meteen de zaal uit is gezet nadat hij Chris Rock had geslagen. Als gastvrouw wil ook zij excuses van Smith, die ook nog een beeldje in ontvangst mocht nemen. "Ik had het podium op willen rennen om te zeggen: 'Will Smith kon er vanavond helaas niet bij zijn'.''
Lees verder

"Wel in Monaco, maar níet bij Albert in het paleis": dit is het toevluchtsoord waar prinses Charlene écht verblijft
Oost west, thuis best, maar dat geldt blijkbaar niet voor Charlene (44) van Monaco. Het paleis maakte onlangs bekend dat de prinses zich na 14 maanden afwezigheid weer bij haar gezin heeft gevoegd, maar foto's bleven uit en sindsdien is er alweer niets van haar vernomen. Afgaande op de officiële verklaring van prins Albert revalideert Charlene samen met haar echtgenoot en hun twee kinderen in het Monegaskische paleis. Maar de realiteit zou helemaal anders in elkaar zitten.
Lees verder

Grote terugroepactie wegens brandgevaar: meer dan 100.000 wagens wereldwijd getroffen
VW, Audi, Seat en Skoda moeten wereldwijd meer dan 100.000 voertuigen terugroepen wegens mogelijk brandgevaar in de motorruimte, zo meldt 'Bild'. In Duitsland worden ongeveer 40.000 voertuigen getroffen door deze terugroepactie. Het is nog niet duidelijk of en hoeveel wagens in ons land opnieuw naar de garage moeten.
Lees verder

'Niet fitte' Wout van Aert erg twijfelachtig voor Ronde: "Waarschijnlijk weten we morgen meer"
Onheilspellend nieuws vanuit het kamp van Jumbo-Visma. De ploeg meldt immers dat er serieuze vraagtekens staan achter de deelname van Wout van Aert. De winnaar van de Strade en E3 voelt zich niet rotslecht en heeft geen koorts, maar de situatie is wel voldoende ernstig opdat er momenteel onderzoeken plaatsvinden.
Lees verder

An Lemmens opnieuw mama geworden
Goed nieuws van An Lemmens (41): het tv-gezicht is opnieuw mama geworden. Op een foto op Instagram is te zien hoe ze samen met haar gezinnetje op pad is. Ze toont daarbij een kinderwagen.
Lees verder

Crevits: "PostNL deze maand nog op verantwoordelijkheid gewezen"
"Mijn kabinet heeft PostNL begin deze maand nog aangesproken op haar verantwoordelijkheid om te zorgen voor correcte arbeidsomstandigheden bij de onderaannemers. Het bedrijf gaf aan hierop in te zetten, bijvoorbeeld door extra controles bij de onderaannemers." Dat zei Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Caroline Gennez (Vooruit).
Lees verder

POLL. Burenduel tegen Oranje? Of liever clash met Duitsland? Stel jouw favoriete WK-poule van Rode Duivels samen
29 van de 32 WK-deelnemers zijn inmiddels bekend. Morgenavond gaan de Rode Duivels in de trommel voor de loting van de groepsfase. België is reekshoofd, groepswedstrijden tegen Nederland of Duitsland behoren tot de mogelijkheden. Ontdek hieronder de verschillende potten en stel meteen jóuw droompoule samen. Pittige tegenstanders? Of toch liever haalbare kaarten?
Lees verder

NMBS past treinaanbod aan tijdens paasvakantie
Tijdens de paasvakantie van zaterdag 2 tot en met zondag 17 april past de NMBS zoals elk jaar haar treinaanbod aan om rekening te houden met de daling van het aantal pendelaars tijdens de piekuren. Op maandag 18 april is de zondagdienstregeling van kracht. Dat meldt de spoorwegmaatschappij donderdag in een persbericht.
Lees verder

Transgender personen over de gaten in onze wetgeving: "Is het echt nodig om dat geslacht te registreren?"
Hoewel transgender personen in theorie dezelfde rechten hebben als elk van ons, botsen ze in de praktijk nog vaak op problemen, stereotypes en zelfs geweld. Nora (25), Flor (24) en Yesha (31) getuigen op deze Internationale Dag van Transgendervisibiliteit over hun leven als trans persoon in België. "Als student had ik niet altijd de financiële ruimte en moest ik soms een hormonale behandeling stopzetten. Dat was echt verschrikkelijk."
Lees verder