Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 maart 2022

“Benen waren niet goed genoeg”: Van Aert en Philipsen stuiten op Pedersen in derde rit Parijs-Nice

HLN
"Benen waren niet goed genoeg": Van Aert en Philipsen stuiten op Pedersen in derde rit Parijs-Nice
Mads Pedersen (Trek-Segafredo) heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De 26-jarige Deen toonde zich de sterkste op een hellende finish. Wout van Aert werd derde, Jasper Philipsen vierde. "Tot de sprint liep alles perfect, maar ik had de benen niet om Pedersen pijn te doen", vertelde Van Aert - die wel het groen heeft. Christophe Laporte kwam in het slot ten val, maar blijft leider.
Lees verder

Taxiverkrachter krijgt bijkomende straf van 1 jaar na nieuw bewijs: "En vrees bestaat dat hij nog meer op zijn kerfstok heeft"
De beruchte 'taxiverkrachter' Y.B. heeft een bijkomende straf van 1 jaar gekregen voor de verkrachting van een studente in de nacht van 28 op 29 september 2017. Eerder kreeg hij al 12 jaar cel voor verschillende verkrachtingen van studentes. Hij deed zich voor als een Collecto-chauffeur en slaagde er zo in zich aan hen te vergrijpen.
Lees verder

Van Quickenborne 8 jaar geleden op Maidanplein in Kiev: "Het heroïsch verzet van de Oekraïners zal blijven duren"
Herinnert u zich de Maidanrevolutie nog, een kantelpunt waardoor er een einde kwam aan een periode van rust in Europa? Vicepremier Vincent Van Quickenborne (48) was er bij in Kiev eind 2013. "Hoe langer de Oekraïners volhouden en hoe langer de sancties duren, hoe meer Rusland zal uitgeput raken", zegt de Kortrijkzaan, nu Russische troepen de Oekraïense hoofdstad willen bestormen.
Lees verder

Vlaamse Ombudsdienst wil eenheidstarief voor gas en elektriciteit
De Vlaamse Ombudsdienst pleit voor een eenheidstarief voor de distributie van gas en elektriciteit. Dat zou volgens de Ombudsman, die vandaag het jaarverslag voorstelde in het Vlaams Parlement, een flinke stap vooruit zijn in de dienstverlening in Vlaanderen. Vlaanderen telt op dit moment tien distributienetbeheerders voor elektriciteit en gas. Die worden gefinancierd via de distributienettarieven op de energiefactuur. De tarieven verschillen nu sterk tussen de netbeheerders onderling. "Eén tarief zou al een stap in de goede richting zijn", klinkt het.
Lees verder

Meer dan 4.000 mensen willen Ketnet-wrapper worden (en dat is een pák meer dan vorige keer)
Maar liefst 4.087 mensen willen Sien Wynants en Thomas Van Achteren opvolgen als Ketnet-wrapper. Dat schrijft De Morgen. Het aantal gegadigden ligt daarmee een pak hoger dan vorige keer.
Lees verder

Celstraffen voor oud-leden verboden Nederlandse pedovereniging Martijn
Twee oud-leden van de verboden Nederlandse pedofielenvereniging Martijn zijn vandaag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot celstraffen van vier en zes maanden. Het duo zette jarenlang de pedoclub voort, terwijl de Hoge Raad die al in 2014 als illegaal had bestempeld.
Lees verder

Russische families bellen Oekraïense hulplijn: "Mijn echtgenoot is soldaat, weet u of hij nog leeft?"
Russische burgers zijn wanhopig op zoek naar antwoorden. Ze bellen een Oekraïense hulplijn op in de hoop om iets te weten te komen over familieleden die in Oekraïne zijn gaan vechten en waarmee ze het contact verloren zijn. Dat blijkt uit audiobestanden die de CNN maandag uitgezonden heeft.
Lees verder

Rustige jaren bruusk doorprikt: man wordt twee keer op korte tijd dronken gesnapt achter het stuur
Tussen 2005 en 2021 zag hij de binnenkant van de politierechtbank niet, maar in de lente van vorig jaar liep het voor David D. plots weer grondig mis. In twee maanden tijd werd hij gesnapt voor dronken rijden, de tweede keer gebeurde dat zelfs na een helse achtervolging. Ook zijn partner moest zich verantwoorden.
Lees verder

KOERS KORT. Sergio Henao stopt met wielrennen - Stan Dewulf verlengt voor 2 jaar bij AG2R-Citroën
Sergio Henao heeft in de Colombiaanse pers laten weten dat hij stopt met wielrennen. De 34-jarige Colombiaan won in 2017 Parijs-Nice. Henao vond geen team meer nadat Qhubeka NextHash eind 2021 werd opgedoekt.
Lees verder

Russische influencers steunen invasie Oekraïne op TikTok met exact dezelfde tekst
Het lijkt er op dat Rusland nu ook influencers inzet in zijn propagandamachine. Op TikTok spreken verschillende influencers hun steun uit voor de invasie van Oekraïne. Ze zeggen allemaal dezelfde tekst op, woord voor woord. Kijk hierboven naar de gelijkenissen in de posts. Ondertussen heeft het videoplatform al aangekondigd dat Russen niet meer kunnen posten op TikTok.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Soler demarreert naar leiding, peloton heeft alles onder controle - Massasprint lijkt onvermijdelijk
Daags na de openingstijdrit staat in Tirreno-Adriatico meteen de langste onderneming (219 kilometer) van de week op het menu. Onderweg liggen enkele bultjes, maar een massasprint lijkt onvermijdelijk. Op naar een koninklijke clash tussen Caleb Ewan, Mark Cavendish en onze landgenoot Tim Merlier? Volg alle ontwikkelingen hier live.
Lees verder

RECENSIE. 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty': "Een afmattend uurtje spelplezier zonder dat u uw zetel uit moet"
Een HBO-dramareeks over de explosieve groei van de Los Angeles Lakers begin jaren '80, overgoten met de eclectische, komische en satirische stijl van 'Don't Look Up'-regisseur Adam McKay. Wat prestigeprojecten aangaat, zit u de komende tien maandagen goed bij Streamz. Of dit bonte basketbalgebeuren genoeg balletjes in de lucht houdt om u van de ene 'oeh' in de andere 'aah' te doen vallen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Jamie-Lee Six beheerst 'De Verraders': "Wendy heeft mij op iets persoonlijks gepakt. Daarom moest ze eruit"
Ze speelt met gemak het onschuldige schaapje in 'De Verraders', maar deinst er ook niet voor terug haar meest sneaky kant te tonen. Dat levert Jamie-Lee Six (23), die je gerust de spilfiguur van het programma mag noemen, al wekenlang commentaar op. "Maar dat deert me niet, ik heb altijd al moeten opboksen tegen vooroordelen", relativeert ze in dit gesprek over het beruchte 'zweer'-moment, de aanval op Wendy Van Wanten, haar borstvergroting en haar carrière als influencer. "Ja, ik verdien er fijn geld mee."
Lees verder

Oekraïense TikTokster maakt video's vanuit schuilkelder
Valeria brengt dagelijks verslag uit over de oorlog in Oekraïne via haar TikTokkanaal. Valeria woont in de Oekraïense stad Chernihiv, waar zwaar geleden wordt onder de raketaanvallen van Rusland. Ze leeft samen met haar ouders in een schuilkelder in de stad en filmt overdag de schade die aangericht werd. Ook toont ze in haar video's hoe de supermarkten volledig uitverkocht zijn en hoe ze er in slaagt om te koken in haar schuilkelder. De Oekraïense tiener heeft ondertussen meer dan 400.000 volgers en brengt dagelijks updates over haar leven in het oorlogsgebied.
Lees verder

Football Talk. Beerschot tegen Gent en Club Brugge voor gesloten deuren - Geen Vanheusden bij Rode Duivels
Beerschot speelt zijn laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen, tegen AA Gent en Club Brugge, achter gesloten deuren. De club werd eerder al veroordeeld tot twee matchen zonder publiek, wegens wangedrag van de Kielse supporters in de derby van 5 december jongstleden tegen Antwerp. Beerschot ging aanvankelijk tegen die sanctie in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar die procedure wordt nu stopgezet. De hekkensluiter in 1A wil "het risico op een zwaardere strafmaat vermijden en zonder beperkingen aan het nieuwe seizoen kunnen starten". Door de beroepsprocedure kon Beerschot eerder wel de belangrijke thuismatchen tegen Zulte Waregem, Kortrijk en Charleroi met publiek betwisten. (KDC)
Lees verder

Europese transportsector vreest uitval van 100.000 Oekraïense vrachtwagenchauffeurs
De logistieksector in Europa kan door de oorlog in Oekraïne meer dan 100.000 Oekraïense vrachtwagenchauffeurs zien uitvallen in het internationale transportverkeer. Dat schat de Duitse logistiekfederatie BGL.
Lees verder

CO2-uitstoot van energiesector op recordniveau in 2021
De energiesector stootte nog nooit zoveel CO2 uit als in 2021. Dat heeft het Internationale Energieagentschap (IEA) dinsdag gezegd.
Lees verder

Poolse burgemeester zet extreemrechtse Matteo Salvini in zijn hemd: "Laat ons eens gaan kijken naar wat je vriend Poetin heeft gedaan"
De burgemeester van het Poolse stadje Przemysl heeft de extreemrechtse Italiaanse politicus Matteo Salvini belachelijk gemaakt bij zijn bezoek aan de Oekraïense grens. Salvini kwam kijken hoe hij de Oekraïense vluchtelingen kon helpen, maar Wojciech Bakun was niet vergeten dat Salvini zich in het verleden profileerde als groot fan van de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder

CELEB 24/7. Dwayne Johnson trakteert zichzelf op een cheat meal en herken jij deze wereldberoemde zanger?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

OVERZICHT. Zo fel verschillen de brandstofprijzen in Europa
De brandstofprijzen swingen de pan uit. In verschillende landen is zowel de prijs van diesel (B7) als benzine (E10) hoger dan 2 euro per liter. Uit cijfers blijkt dat de brandstofprijzen in Europa sterk verschillen. In welke landen betaal je het meeste? Hoe groot is het verschil met het goedkoopste land? En waar staat België in het rijtje? Wij maakten een overzicht.
Lees verder