Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 maart 2022

Belg Bavo Van Broeck wint Nektapijtenfestival in Australië. Kapper legt uit hoe je zo’n iconische coupe knipt

HLN
Belg Bavo Van Broeck wint Nektapijtenfestival in Australië. Kapper legt uit hoe je zo'n iconische coupe knipt
Je hebt voor- en tegenstanders van het nektapijt, ook wel gekend als de 'shag' of 'mullet'. Al zijn er tegenwoordig vooral voorstanders. De seventiescoupe is opnieuw populair, ook aan de andere kant van de wereld. Daar kan Bavo Van Broeck uit Vilvoorde over meespreken: hij won afgelopen week het Nektapijtenfestival in Australië. Kapper Nils D'Joos kadert de populariteit van de coupe. "Zo'n mullet staat goed bij mensen waar een hoek van af is."
Lees verder

China vroeg Rusland invasie uit te stellen tot na Winterspelen volgens inlichtingenrapport, maar China ontkent
Volgens een westers inlichtingenrapport hebben hoge Chinese functionarissen begin februari Rusland verzocht om Oekraïne niet binnen te vallen voor het einde van de Olympische Winterspelen in Peking. Dat berichten verschillende Amerikaanse media, waaronder The New York Times. Het rapport citeert onder anderen Amerikaanse regeringsfunctionarissen en een Europese functionaris.
Lees verder

"Je betaalt al snel 20 tot 40 euro per gram. Bijna evenveel als goud": Waarom zijn potvisuitwerpselen zo duur?
In de darmen van sommige potvissen ontstaat er iets werkelijk unieks. Een speciaal goedje genaamd 'ambergris'. Dat doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar in de parfumindustrie zijn deze zeldzame 'potvisuitwerpselen' een fortuin waard. Men noemt het niet voor niets drijvend goud. Ontdek hier waarom ambergris zo duur is.
Lees verder

Russische topvoetballer bijt van zich af nadat Oekraïense collega's hem viseren en verwijzen naar uitgelekte sekstape: "Jullie zitten op jullie konten"
Artem Dzyuba, de kapitein van de Russische nationale voetbalploeg, heeft zich voor het eerst uitgesproken over de inval van zijn land in Oekraïne. Dzyuba veroordeelt die aanval niet, spreekt zijn trots over zijn nationaliteit uit en bijt van zich af nadat enkele Oekraïense collega's hem hadden gevraagd om zijn stilzwijgen te doorbreken.
Lees verder

Spotify sluit kantoor in Rusland en beperkt podcasts staatsmedia
Spotify gaat zijn kantoor in Rusland sluiten en beperkt ook de podcasts van Russische staatsmedia. Dat heeft de muziekdienst zelf aangekondigd via Reuters.
Lees verder

Miss Poes gaat voor een nieuwe look in 'The Masked Singer': "Dit is duidelijk niet Camille"
Vrijdag komt Miss Poes in 'The Masked Singer' in een iets andere outfit het podium op. De lange rok die normaal gezien bij het kostuum hoort, is nergens meer te bespeuren. Als gevolg krijgen de speurders meteen een beter zicht op haar figuur. "Nu zien we voor het eerst haar heupen."
Lees verder

Miss Poes gaat vrijdag voor een nieuwe look in 'The Masked Singer': "Dit is duidelijk niet Camille"
Vrijdag komt Miss Poes in 'The Masked Singer' in een iets andere outfit het podium op. De lange rok die normaal gezien bij het kostuum hoort, is nergens meer te bespeuren. Als gevolg krijgen de speurders meteen een beter zicht op haar figuur. "Nu zien we voor het eerst haar heupen."
Lees verder

Chatberichten verdachten van moord Peter R. de Vries geven "blijk van bloeddorst"
Tijdens een nieuwe inleidende zitting tegen de verdachten van de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft het Openbaar Ministerie van Nederland een toelichting gegeven op berichten die de twee verdachten hebben verstuurd met een versleutelde telefoon. "Het berichtenverkeer geeft inzicht in de werkwijze van de verdachten. Het gemak en de koelbloedige wijze waarop ze spraken en beschikten over leven en dood levert een macaber beeld op."
Lees verder

Psycholoog legt uit hoe je actua-angst en doemscrollen vermijdt in deze tijden
Lig je wakker van de bommen in Kiev of vrees je een Russische invasie op eigen bodem? Logisch. Onvoorspelbare tijden triggeren gepieker en bij uitbreiding 'doemscrollen': de neiging om eindeloos op slechtnieuwsverhalen te blijven klikken, zegt psychologieprofessor Filip Raes. "Je denkt zo een oplossing te kunnen vinden, maar dat werkt averechts: hoe meer je opzoekt of overdenkt, hoe ongeruster je wordt." Hij legt uit hoe je jezelf afsluit van je angst, maar niet van de actualiteit.
Lees verder

Dieter Coppens en acht mensen met jongdementie openen op 16 maart de deuren van 'Restaurant Misverstand'
Dieter Coppens (44) opent vanaf 16 maart de deuren van het nieuwe 'Restaurant Misverstand' op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen deze mensen regelmatig te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil 'Restaurant Misverstand' verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen.
Lees verder

Russische zakenman looft premie van 1 miljoen dollar uit om Poetin te arresteren als oorlogsmisdadiger
Wie erin slaagt de Russische president Vladimir Poetin aan te houden, die kan rekenen op een premie van 1 miljoen dollar (900.000 euro). Het is tv-persoonlijkheid en zakenman Alex Konanykhin die dat bedrag op het hoofd van Poetin heeft gezet.
Lees verder

ITV zet miljoenen opzij voor misbruikkwestie 'The Voice of Holland'
Het Britse televisiebedrijf ITV heeft 9 miljoen pond, omgerekend krap 11 miljoen euro, opzij gezet voor de schade als gevolg van de stopzetting van 'The Voice of Holland'. De verwachting is dat de kosten voor het bedrijf nog hoger zullen uitvallen als gevolg van de juridische nasleep. De uitzendingen van de talentenjacht werden gestopt na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder

Geen verlies meer, extra vliegtuigen en nieuw logo: Brussels Airlines is "klaar voor groei"
Er is tijdens de coronapandemie een nieuw Brussels Airlines opgebouwd, dat klaar is voor rendabele groei. Dit jaar al zou de luchtvaartmaatschappij geen verlies meer mogen maken. Dat hebben de CEO van Brussels Airlines, Peter Gerber, en financieel directeur Nina Öwerdieck gezegd tijdens een persconferentie over de jaarresultaten van 2021.
Lees verder

IKEA sluit winkels in Rusland en Wit-Rusland: 15.000 werknemers getroffen
Meubelgigant IKEA pauzeert de meeste van zijn activiteiten in Rusland en Wit-Rusland wegens de oorlog in Oekraïne. Drie fabrieken en zeventien winkels gaan dicht. Dat treft 15.000 werknemers, zegt het van oorsprong Zweedse bedrijf.
Lees verder

Zangeres en presentatrice Yasmine zou vandaag 50 jaar oud geworden zijn
Zo'n twaalf jaar geleden zorgde het overlijden van Yasmine voor een schokgolf in Vlaanderen. Hilde Rens, zoals ze echt heette, was niet alleen een geliefde zangeres en presentatrice, maar ook een van de eerste holebi-iconen in Vlaanderen. Vandaag zou ze vijftig jaar geworden zijn.
Lees verder

Twitter-account Jan Jambon nog steeds gehackt, kabinet heeft geen toegang tot account: "Het CST is afgeschaft. Zie, zo moeilijk is dat toch niet"
De hacker die inbrak op het Twitter-account van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft er nog steeds controle over. Volgens de woordvoerder van de regeringsleider was dat niet meer het geval, maar donderdagmiddag deelde het profiel van Jambon opnieuw tweets en worden kritische berichten aan het adres van N-VA geliket.
Lees verder

Nieuw parfum, eigen chef en elke dag verse lakens: zo'n luxeleventje leiden de royal corgi's van de Queen
'Een hondenleven hebben', dat betekent in Buckingham Palace toch wat anders. De koninklijke corgi's zijn de grootste constante aan de zijde van Queen Elizabeth sinds ze 70 jaar geleden de troon besteeg, en worden elke dag verwend met de grootste luxe en de lekkerste hapjes. "Ze krijgen hun maaltijd van een ober, die alles serveerde op mooie zilveren en porseleinen schotels", klinkt het bij ingewijden. Dit is de geschiedenis van de koninklijke honden, en zo ziet hun luxeleventje eruit.
Lees verder

Waarom voelt de schil van een appel soms zo vettig aan na een paar dagen in de fruitmand en wat kun je daaraan doen?
Waar de ene een mooie blinkende appel verkiest, is de andere eerder wantrouwig tegenover een fel blinkend exemplaar waarvan de schil vettig aanvoelt. Na een paar dagen in de fruitmand voelt die schil alleen nog vettiger aan. Zegt dat iets over hoe lekker of gezond de appel is? Bart Nicolai, professor binnen de faculteit bio-ingenieur aan de KU Leuven, legt uit hoe het laagje ontstaat en wat je er tegen kunt doen: "Het is een beschermingslaagje dat alle fruitsoorten hebben."
Lees verder

Vlaams begrotingstekort 2021 bijna 1,8 miljard euro kleiner dan verwacht
De Vlaamse begroting is in 2021 voor 2,4 miljard in het rood gegaan. Dat is bijna 1,8 miljard euro minder dan het eerder verwachte tekort van 4,2 miljard euro. Dat blijkt uit het uitvoeringsrapport van de begroting 2021 dat Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) heeft bekendgemaakt.
Lees verder

Een Kepa'tje doen: ex-speler Club valt als 'penaltyspecialist' in in minuut 120, maar faalt
De Nederlander Ricardo van Rhijn, in het seizoen 2016-2017 nog actief bij Club Brugge, eiste gisteravond een hoofdrol op in de penaltyreeks in het Duitse bekerduel tussen tweedeklassers Hamburg en Karlsruher. Van Rhijn, speler van Karlsruher, werd als 'penaltyspecialist' ingebracht in minuut 120, maar miste zijn elfmeter. Een cruciale misser zo bleek, want Hamburg trok finaal aan het langste eind.
Lees verder