Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 maart 2022

Azzurri tonen zich als slechte verliezers: Italiaanse kleedkamer vol met afval en sigarettenpeuken na uitschakeling v...

HLN
Azzurri tonen zich als slechte verliezers: Italiaanse kleedkamer vol met afval en sigarettenpeuken na uitschakeling voor WK
De nederlaag tegen Noord-Macedonië heeft sporen nagelaten bij de Azzurri. Ook letterlijk. De Italiaanse klasse werd even aan de kant gezet: de kleedkamer na de wedstrijd tegen Noord-Macedonië was een echte vuilnisbelt. Overal lag er afval op de grond en in de lavabo's waren sigarettenpeuken te vinden.
Lees verder

Ruim 2.500 mensen lopen in Brussel mee in nationale betoging voor vrede en solidariteit
Enkele duizenden mensen hebben zondagmiddag in Brussel meegelopen in de nationale betoging "Europa voor Vrede en Solidariteit". De betogers riepen op tot het einde van de oorlog in Oekraïne. De manifestatie was een initiatief van tal van organisaties, waaronder 11.11.11, enkele vakbonden en de Belgische Coalitie tegen Kernwapens.
Lees verder

Nino F., passagier die in auto zat op moment van carnavalsdrama in Strépy, wil weg uit La Louvière
Nino F., de 32-jarige passagier die in de auto zat bij zijn neef Paolo F. op het moment van de tragedie in het Waalse Strépy-Bracquegnies, wil weg uit La Louvière. "Hij zit in een ondraaglijke situatie", zegt zijn advocaat Nasredine Benzerfa in het programma 'C'est pas tous les jours dimanche' op RTL.
Lees verder

Ontploffing en zware brand bij voetbalclub in Sint-Lievens-Houtem: drie mensen gewond
Omstreeks 15.30 uur is een gasfles ontploft in de kantine van voetbalclub Sint-Lievens-Houtem. In de keuken raakten drie personen gewond. Er ontstond meteen brand.
Lees verder

SOS Jason Denayer. Situatie rond verdediger baart Roberto Martínez zorgen: "Het is moeilijk bij Lyon"
Roberto Martínez is ongerust over de situatie van Jason Denayer (26). Geen speelminuten bij Lyon, op zoek naar ritme bij de nationale ploeg. "Ik hoop dat hij veel kan spelen bij ons zodat hij klaar is voor de wedstrijden in de Nations League." De Rode Duivels als reddingboei.
Lees verder

Vrouw betaalt in hartje Amsterdam maandelijks 181,50 (!) euro huur, inclusief kosten, tot grote ergernis van eigenaar
Wonen in hartje Amsterdam voor 181,50 euro per maand, inclusief elektriciteit, gas en water. Voor veel Nederlanders is dit onmogelijk, maar niet voor een vrouw die al bijna haar hele leven bij het Victoria Hotel werkt. In 1987 huurde ze voor een vaste prijs een woning van haar werkgever. Nu woont ze er nog steeds. Tot ergernis van de nieuwe pandeigenaar, die wil dat ze een normale huurprijs betaalt. Of desnoods vertrekt.
Lees verder

Oekraïne voert eerste graan met trein naar Europa uit
Voor de eerste keer is Oekraïens graan via het spoor naar Europa geëxporteerd, nu de zeehavens geblokkeerd blijven vanwege de Russische invasie in het land. Dat heeft het Oekraïense landbouwonderzoeksbureau APK-Inform zondag laten weten, zo bericht persbureau Reuters.
Lees verder

Michel Van den Brande helpt 'The Sky is the Limit'-collega Dave om terug te keren uit Oekraïne: "Z'n leven was in gevaar"
Matrassenkoning Dave Wauwermans (53) en z'n gezin zijn veilig op weg naar België. De ondernemer zat de voorbije weken met z'n vrouw Kristina (40) en dochtertje Arnella vast in Oekraïne, en schakelde de hulp in van Kontrimo-bedrijfsleider en 'The Sky is the Limit'-collega Michel Van den Brande (61) om weer thuis te raken. Die laatste reed van z'n thuishaven Blankenberge naar het Poolse Krakau - ruim 1.300 kilometer - om het gezin op te wachten en weer naar België te brengen. "We hebben doodsangsten uitgestaan."
Lees verder

Michel Van den Brande haalt zelf 'The Sky is the Limit'-collega Dave weg uit Oekraïne: "Z'n leven was in gevaar"
Matrassenkoning Dave Wauwermans (53) en z'n gezin zijn veilig op weg naar België. De ondernemer zat de voorbije weken met z'n vrouw Kristina (40) en dochtertje Arnella vast in Oekraïne, en schakelde de hulp in van Kontrimo-bedrijfsleider en 'The Sky is the Limit'-collega Michel Van den Brande (61) om weer thuis te raken. Die laatste reed van z'n thuishaven Blankenberge naar het Poolse Krakau - ruim 1.300 kilometer - om het gezin op te wachten en weer naar België te brengen. "We hebben doodsangsten uitgestaan."
Lees verder

Tesla-topman Musk denkt aan opzetten eigen socialemediaplatform: "Twitter ondermijnt de democratie"
Topman Elon Musk van de elektrische autobouwer Tesla denkt er "serieus" over om een eigen socialemediaplatform op te zetten, want Twitter houdt zich volgens hem niet aan "de principes van vrijheid van meningsuiting". Dat schreef Musk dit weekend op Twitter.
Lees verder

Kleding die je niet kan dragen maar wel miljoenen waard is: NFT's zijn ook een hype in de modewereld
Hoewel velen dachten dat om een tijdelijke rage ging, nemen NFT's nu ook de modewereld over. Steeds meer modemerken bieden zulke virtuele items aan en die kunnen bakken geld waard zijn. Investeer jij binnenkort in een luxesneaker die je niet kan dragen?
Lees verder

Voetbalwedstrijd loopt uit de hand na opmerking spits aan vriendin van tegenstander: speler SK Vinderhoute in elkaar geslagen
Een 26-jarige voetballer heeft vrijdagavond rake klappen gekregen na een wedstrijd tussen de reserveploegen van SK Vinderhoute en FC Anatolia Gent. "Ge hebt gewonnen en toch kijkt ge zo vies", riep een speler van Vinderhoute naar de vriendin van een tegenstander. In het tumult kreeg een speler na de wedstrijd al rood, maar een half uur later escaleerde de situatie. "Ze wilden zich wellicht revancheren, maar kozen mij en dus de verkeerde speler uit", vertelt het slachtoffer.
Lees verder

"Ge kijkt zo vies". Opmerking van spits aan vriendin van tegenstander valt niet in goed aarde, speler SK Vinderhoute in elkaar geslagen
Een 26-jarige voetballer heeft vrijdagavond rake klappen gekregen na een wedstrijd tussen de reserveploegen van SK Vinderhoute en FC Anatolia Gent. "Ge hebt gewonnen en toch kijkt ge zo vies", riep een speler van Vinderhoute naar de vriendin van een tegenstander. De situatie escaleerde. "Ze wilden wraak nemen en kozen mij er lukraak uit", vertelt slachtoffer S.C dat bij SK Vinderhoute speelt.
Lees verder

Macron waarschuwt voor "verbale escalatie" nadat Biden Poetin een "slachter" heeft genoemd
De Franse president Emmanuel Macron heeft zondag gewaarschuwd voor een "verbale escalatie" met Rusland, nadat de Amerikaanse president Joe Biden zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin onder andere een "slachter" had genoemd.
Lees verder

De scalp van Evenepoel en een jonge vader op afstand: wie is Biniam Girmay, de man die vandaag wielergeschiedenis schrijft?
De eerste Afrikaanse winnaar van Gent-Wevelgem: Biniam Girmay (21). In 2018 versloeg hij verrassend Remco Evenepoel, al snapte hij de gekte eerst zelf niet goed. En zijn favoriete sport was eerst voetbal, met dank aan Ronaldo en Rooney. Maar wat moet u nog weten over de Eritreeër? "Als kind was ik onverslaanbaar tijdens sprintjes. Zowel al lopend als al fietsend."
Lees verder

2.500 mensen komen op straat in Brussel voor vrede en solidariteit: "Extra wapens sturen naar Oekraïne verkleint diplomatieke marge"
In Brussel hebben zondag zo'n 2.500 mensen deelgenomen aan een vredesmanifestatie. De betogers riepen op tot het einde van de oorlog in Oekraïne. Meer dan 90 organisaties hadden de manifestatie op touw gezet, waaronder 11.11.11, enkele vakbonden, vrouwenorganisaties en de Belgische Coalitie tegen Kernwapens.
Lees verder

Gerecht zoekt wagen van slachtoffer dubbele moord in Kraainem
Bij de dubbele moord in Kraainem op de 46-jarige Magali W. en haar 17-jarige dochter Coline is ook de wagen van Magali W. verdwenen, een grijze Škoda Roomster met kentekenplaat 1-APT-043. Het parket Halle-Vilvoorde heeft een opsporingsbericht verspreid voor die wagen.
Lees verder

Onderzoekcommissie PFAS-PFOS van Vlaams Parlement heeft eindconclusies klaar
De onderzoekscommissie PFAS-PFOS van het Vlaams Parlement is klaar met haar eindverslag met conclusies en aanbevelingen. De stemming over dat eindverslag staat voor morgen geprogrammeerd. Nadien volgt een persconferentie waarop de conclusies en aanbevelingen worden voorgesteld.
Lees verder

LIVE F1. Mick Schumacher was klaar om te racen na harde crash, maar Haas wil auto niet in allerijl opbouwen
De tweede GP van het seizoen heeft al voor flink wat ruchtbaarheid gezorgd. Sergio Pérez sleepte verrassend de pole in de wacht, verder was er een zware crash voor Mick Schumacher in de kwalificaties en ging Lewis Hamilton er voor het eerst in jaren uit in Q1. En hoe vergaat het wereldkampioen Max Verstappen in de race? U volgt het allemaal op deze pagina.
Lees verder

PORTRET. Drummer Taylor Hawkins (50) overlijdt op hotelkamer in Bogota: "Toen hij tien was, zag hij Queen en wist hij dat hij drummer zou worden"
Nog voor elk optreden was hij bloednerveus, maar als hij speelde, ging het dak eraf. Muziek was zijn léven, dat wist hij al toen hij zes was en op de autoradio Queen hoorde. Afgelopen vrijdag overleed hij: Taylor Hawkins, eeuwige surfboy uit Californië, breedste glimlach van de frontstage, drummer van de Foo Fighters.
Lees verder