Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 maart 2022

“Als je gemanipuleerd wordt, besef je dat meestal pas achteraf”: expert legt uit hoe de Verraders er zo goed in s...

HLN
"Als je gemanipuleerd wordt, besef je dat meestal pas achteraf": expert legt uit hoe de Verraders er zo goed in slagen anderen te misleiden
Weergaloos, zoals 'De verraders' er elke aflevering weer in slagen om telkens twee bondgenoten uit te schakelen. Maar hoe komt het dat ze de anderen zo efficiënt kunnen manipuleren? Konden de bondgenoten zich daar niet tegen wapenen? "Als je weet hoe manipulatoren te werk gaan, zullen jouw alarmbellen sneller afgaan zodra iemand dat probeert", zegt prof. Arne Roets (UGent).
Lees verder

'Batman' gespot tijdens spannende stunt op beroemde London Eye
Een man verkleed als Batman is maandag gespot tijdens een spannende stunt op het beroemde reuzenrad London Eye. Fotografen konden de superheld kieken met onder meer de pas gerenoveerde Big Ben en de skyline van Londen als prachtige toemaatjes op de achtergrond.
Lees verder

Een 'duistere Super Mario Bros.' en nog 9 toppers op de Xbox Game Pass
25 miljoen abonnees op Xbox Game Pass: ze kunnen het niet allemáál mis hebben. We duiken in het aanbod van het meest succesvolle videogamebuffet van het moment, en lichten daar deze tien absolute toppers uit.
Lees verder

Dit zijn de 10 beste videogames die je vindt op Xbox Game Pass
Vijfentwintig miljoen abonnees op Xbox Game Pass: ze kunnen het niet allemààl mis hebben. We duiken in het aanbod van het meest succesvolle videogamebuffet van het moment, en lichten daar deze tien absolute toppers uit.
Lees verder

Videobeelden tonen raketaanvallen in centrum van Oost-Oekraïense stad Charkov
In de Oost-Oekraïense stad Charkov hebben Russische raketten vanmorgen het centrum getroffen, zo meldt het hoofd van de regio, Oleg Sinegoebov. De raketten zouden gevallen zijn in woonwijken en op het gebouw van het stadsbestuur. Het is nog onduidelijk of er doden of gewonden zijn door de raketaanvallen.
Lees verder

ACHTERGROND. Russische staat wist zich handig in de UEFA te manoeuvreren, Gazprom bracht per jaar liefst 40 miljoen euro in het laatje
De FIFA sluit Rusland uit van het WK en UEFA doet hetzelfde met alle Russische clubs, nadat een eerste eerder lauwe reactie op forse kritiek gestuit was. Voorzitter Gianni Infantino leek Ruslandleider Vladimir Poetin door hun nauwe band niet zomaar te laten vallen. Net zoals de Russische staat zich handig in de UEFA wist te manoeuvreren: een verwevenheid die de voetbalbonden nu met schaamrood opzadelt.
Lees verder

Open brief van zangeressen na misstanden 'The Voice' heeft effect: taskforce opgericht
NVPI, de Nederlandse organisatie waarbij onder meer muzieklabels, uitgeverijen en producenten aangesloten zijn, heeft een taskforce in het leven geroepen. Die gaat zich bezighouden met het tegengaan van grensoverschrijdend gedrag in de entertainmentindustrie. Aanleiding is de open brief van een dertigtal zangeressen waarin ze misstanden aan de kaak stelden.
Lees verder

Formule 1-bonzen houden vandaag spoedvergadering over eventuele uitsluiting Russische coureur Nikita Mazepin
Niet enkel in het voetbal wordt Rusland, en bij uitbreiding de Russische atleten, van allerlei evenementen uitgesloten. Ook in de Formule 1 denkt men na over een uitsluiting van de Russische coureur Nikita Mazepin. Nikita is de zoon van Dmitry Mazepin, een steenrijke oligarch die nauwe banden onderhoudt met Vladimir Poetin.
Lees verder

Julio en Tobias moeten het 'Big Brother'-huis heel even verlaten: "Niet leuk om afscheid te nemen"
'Big Brother' vroeg aan de resterende bewoners om twee mensen selecteren die in staat zijn om moeilijke beslissingen te nemen. De groep koos uiteindelijk voor Julio en Tobias. Zij moeten het 'Big Brother'-huis als gevolg tijdelijk verlaten voor een missie buiten de deur.
Lees verder

Kraamafdeling met tientallen baby's verhuist naar schuilkelder wegens aanvallen op Charkov
Deze Oekraïense kraamafdeling voelt zich genoodzaakt om het werk verder te zetten in een bunker. Door de recente aanvallen op Charkiv was het niet meer veilig vertoeven in het ziekenhuis. Daarom liggen hier nu tientallen baby's tussen de kabels en de betonnen muren. Rusland blijft intussen ontkennen dat ze ook woongebieden en ziekenhuizen aanvallen.
Lees verder

Opa riskeert vier jaar cel voor verkrachting 11-jarige kleindochter: "Het meisje lokte het misbruik zelf uit"
Een 69-jarige grootvader uit Erpe-Mere riskeert vier jaar voor de verkrachting en aanranding van zijn 11-jarige kleindochter. Het meisje moest volgens haar familie door de feiten opgenomen worden in een psychiatrisch centrum.
Lees verder

"Het meisje lokte het misbruik zelf uit": opa riskeert vier jaar cel voor verkrachting 11-jarige kleindochter
Een 69-jarige grootvader uit Erpe-Mere hangt vier jaar cel boven het hoofd voor de verkrachting en aanranding van zijn 11-jarige kleindochter. Het meisje moest volgens haar familie door de feiten opgenomen worden in een psychiatrisch centrum. "Het is choquerend dat hij tot op vandaag de schuld bij onze dochter legt", stellen haar ouders.
Lees verder

Bitcoin flink gestegen ondanks oorlog in Oekraïne
De waarde van de bitcoin is dinsdag flink gestegen. De belangrijkste digitale munt was rond 10.15 uur zo'n 43.500 dollar (bijna 39.000 euro) waard. De oorlog in Oekraïne en de sancties op Rusland lijken de vraag naar cryptomunten te stimuleren.
Lees verder

LIVE. Formule 1-bonzen houden vandaag spoedvergadering over eventuele uitsluiting Russische coureur Nikita Mazepin - Shakhtar-speler Moraes schenkt bijna 50.000 euro aan Oekraïne
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het ongetwijfeld niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Klimatologisch overzicht: Winter was, jawel... warm en nat
De winter was eerder warm en nat. Vooral de relatief warme periode rond de jaarwisseling viel daarbij op en in december en februari viel er meer neerslag dan gemiddeld. Dat meldt het KMI in het klimatologisch overzicht van de winter.
Lees verder

Bockie De Repper verklapt waar hij zijn lief leerde kennen: "We denken zelfs na over kinderen"
Bockie De Repper (36), bekend van het VTM2-programma 'Dat Eet Dan Gelukkig Zijn', is gelukkig in de liefde. In HUMO vertelt hij hoe hij zijn vriendin Julie leerde kennen en heeft hij het over de nadelen die aan zijn programma verbonden zijn.
Lees verder

Bockie De Repper kwam door tv-programma zes kilo bij: "Drie keer per draaidag bij mensen gaan eten: dat merk je"
Een tv-programma over eten maken, dat houdt soms ook risico's in. Vraag maar aan Bockie De Repper (36), die tijdens de opnames van het VTM2-programma 'Dat Eet Dan Gelukkig Zijn' op vijf maanden tijd zes kilo bijkwam. "Mijn probleem is dat het altijd fout gaat wanneer ik in de zetel lig tv te kijken."
Lees verder

Oud maar nog niet out? Deze Monumentenwinnaars willen vooralsnog niet wijken
Van Avermaet, Gilbert, Sagan, Kristoff, Degenkolb, Terpstra. Samen 211 jaar oud. En het voorbije decennium goed voor elf Monumenten. De mot sluipt erin, voelden enkelen in de Omloop en Kuurne. Maar wijken doen ze vooralsnog niet. 'No country for old men', dat klassieke voorjaar? Van Avermaet ontkrachtte alvast de stelling.
Lees verder

Een internetabonnement heb je al vanaf 24,95 euro per maand: wanneer stap je best over?
Nu we weer meer op kantoor werken, daalt ons internetverbruik thuis, door het wegvallen van thuiswerk. Is dat een reden om je internetbundel aan te passen? Waar moet je op letten? En hoeveel kan je besparen? Mijntelco.be legt uit.
Lees verder

Wanneer stap je beter over naar een goedkopere internetbundel?
Nu we weer meer op kantoor werken, daalt ons internetverbruik thuis, door het wegvallen van thuiswerk. Is dat een reden om je internetbundel aan te passen? Waar moet je op letten? En hoeveel kan je besparen? Mijntelco.be legt uit.
Lees verder