Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 maart 2022

Aileen (29) en Zeger (29) openen uniek hotel voor kinderen: “Voor alle ouders die moeten werken, of graag eens op s...

HLN
Aileen (29) en Zeger (29) openen uniek hotel voor kinderen: "Voor alle ouders die moeten werken, of graag eens op stap gaan zonder hun kroost"
Aileen Tirez (29) en Zeger Tirry (29) uit Lebbeke openen morgen de deuren van kinderhotel Kamaan. Daar biedt het koppel een moderne vorm van babysitting, die in België vrij uniek is, aan. Kinderen tot 12 jaar zijn er welkom. "We zijn zelf ouders en weten hoe belangrijk het is om soms eens te kunnen ontspannen zonder kinderen", zegt Aileen.
Lees verder

Nieuw record voor stookolie door oorlog in Oekraïne, ook gasprijs stijgt eerst naar recordhoogte, maar daalt dan fors
De gasprijs in Europa is donderdag naar een nieuw record gestegen, om nadien fors te dalen. Ook de prijs voor een liter huisbrandolie (gasolie verwarming 50 S) zal morgen een nieuw record bereiken. De hoge energieprijzen zijn een gevolg van de Russische oorlog in Oekraïne.
Lees verder

"Dit mag niet": Provocerende Tissoudali gaat op de bal staan en krijgt het aan de stok met Club-spelers
Alsof de vernedering voor Club Brugge nog niet erg genoeg was. Bij een 0-3-stand tegen AA Gent ging Tarik Tissoudali wat provoceren door op de bal te gaan staan. Vervolgens zette hij Mechele in de wind met een simpele beweging. De Club Brugge-spelers konden de actie van de Marokkaan niet echt smaken. Mignolet ging Tissoudali even op zijn plaats zetten, Ricca verkocht de dribbelkont een duwtje. De Club-supporters trakteerden de AA Gent-speler op een fluitconcert. Tissoudali heeft gisteravond geen vrienden gemaakt op Jan Breydel.
Lees verder

Provocerende Tissoudali gaat op de bal staan en krijgt het aan de stok met Club-spelers
Alsof de vernedering voor Club Brugge nog niet erg genoeg was. Bij een 0-3-stand ging Tarik Tissoudali wat provoceren door op de bal te gaan staan. Vervolgens zette hij Mechele in de wind met een simpele beweging. De Club Brugge-spelers konden de actie van de Marrokaan niet echt smaken. Mignolet ging Tissoudali even op zijn plaats zetten, Ricca verkocht de dribbelkont een duwtje. De Club-supporters trakteerden de Marrokaan op een fluitconcert. Tissoudali heeft gisteravond geen vrienden gemaakt op Jan Breydel.
Lees verder

Kandidaten 'Boer zkt Vrouw' werpen zondag eerste blik op boerin Elien: "Je weet niet wat je te wachten staat"
Hoe de vier boeren en de boerin uit het veertiende seizoen van 'Boer zkt Vrouw' eruitzien, is nog een groot vraagteken. Voorlopig kreeg Vlaanderen hun gezicht nog niet te zien. Ook de vrijgezellen weten niet wat (of wie) hen te wachten staat. Voor de mannelijke kandidaten die zich ingeschreven hebben voor boerin Elien is het moment van de waarheid wel bijna aangebroken.
Lees verder

Kandidaten uit 'Boer zkt Vrouw' zetten zich schrap voor hun ontmoeting met boerin Elien: "Je weet niet wat je te wachten staat"
Hoe de vier boeren en de boerin uit het veertiende seizoen van 'Boer zkt Vrouw' eruitzien, is nog een groot vraagteken. Voorlopig kreeg Vlaanderen hun gezicht nog niet te zien. Ook de vrijgezellen weten niet wat (of wie) hen te wachten staat. Voor de mannelijke kandidaten die zich ingeschreven hebben voor boerin Elien is het moment van de waarheid wel bijna aangebroken.
Lees verder

Dit zijn de tien beste games op PlayStation Now
In de strijd der game-abonnementen heeft PlayStation Now het grootste aanbod, maar hinkt het platform van de grootste der gameconsoles niettemin flink achterop in vergelijking met Xbox Game Pass: Sony wist er tot nu toe drie tot vier miljoen spelers mee te lokken. Wat vreemd is gezien de prima collectie. Dit zijn de tien games die het – los van de honderden andere – op zich al de moeite waard maken.
Lees verder

Kanye West choqueert z'n fans: rapper begraaft rivaal Pete Davidson 'levend' in nieuwe clip
Kanye West (44) heeft weer uitgehaald naar Pete Davidson (28), de nieuwe liefde van zijn ex-vrouw Kim Kardashian (41). In de animatievideo van z'n nieuwe single 'Eazy' is te zien hoe de comedian - voorgesteld door een kleipoppetje - 'levend' wordt begraven. De clip is online gegooid enkele uren nadat een rechter Kim en Kanye officieel als gescheiden verklaarde. Tijdens de rechtszaak stelde West zich trouwens erg inschikkelijk op, tegen alle verwachtingen in.
Lees verder

NMBS-aanbod vanaf 7 maart weer bijna volledig
Vanaf maandag 7 maart zal het aanbod van spoorwegmaatschappij NMBS weer bijna volledig zijn. De 116 treinen die sinds eind januari waren opgeschort, zullen dan opnieuw rijden, meldt de NMBS vandaag. Nog 41 treinen op een totaal van 3.800 blijven voorlopig opgeschort.
Lees verder

Football talk. Anderlecht veilt shirts van wedstrijd tegen Eupen voor SOS Kinderdorpen in Oekraïne, Club start met fanclub voor doven
De oorlog in Oekraïne laat ook de sportwereld niet onberoerd. Anderlecht wil de eerste thuiswedstrijd sinds de escalatie van het geweld aangrijpen om, samen met de supporters, het Oekraïense volk een hart onder de riem te steken.
Lees verder

Oekraïners geven thee en eten aan Russische soldaat. Wanneer hij zijn moeder aan de lijn krijgt, breekt hij
Op sociale media zijn pakkende beelden viraal gegaan van een jonge Russische soldaat die liefdevol wordt opgevangen door een groep Oekraïners nadat hij zich heeft overgegeven. Wanneer hij zijn moeder aan de lijn krijgt, breekt hij.
Lees verder

Tiener die vliegroutes van multimiljardairs Musk en Bezos deelt op Twitter richt zijn pijlen op Russische oligarchen
Jack Sweeney, de tiener die in het verleden de privévliegtuigen van onder meer Tesla-eigenaar Elon Musk, Amazon-baas Jeff Bezos en Microsoft-oprichter Bill Gates in de gaten hield, heeft zijn pijlen gericht op Russische oligarchen en Russische "VIP-jets die Poetin mogelijk kan gebruiken".
Lees verder

Belg Bavo Van Broeck wint 'Nektapijtenfestival' in Australië. Waarom de retro coupe weer zo populair is
Je hebt voor- en tegenstanders van het nektapijt, ook wel gekend als de 'shag' of 'mullet'. Al zijn er tegenwoordig vooral voorstanders. De seventiescoupe is opnieuw populair, ook aan de andere kant van de wereld. Daar kan Bavo Van Broeck uit Vilvoorde over meespreken: hij won afgelopen week het Nektapijtenfestival in Australië. Kapper Nils dD'Joos kadert de populariteit van de coupe. "Zo'n mullet staat goed bij mensen waar een hoek van af is."
Lees verder

Ex-Barça-coach Koeman: "Waarom moest Messi weg als ze daarna iemand voor 55 miljoen aantrekken?'
Na ruim vier maanden van radiostilte kijkt Ronald Koeman in de laatste reeks van zijn 'eigen' documentaireserie 'Força Koeman', vanaf vandaag te zien bij Videoland, terug op zijn laatste maanden en ontslag bij FC Barcelona. "Het is mijn zwaarste tijd ooit als trainer geweest", zegt hij in een interview met deze site.
Lees verder

De Wever: "Opvang bij burgers is mooi, maar zou pas allerlaatste optie mogen zijn"
Dat veel mensen zich bereid tonen Oekraïense vluchtelingen thuis op te vangen, is mooi, maar zou eigenlijk pas de allerlaatste optie mogen zijn. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. Als Antwerps burgemeester is De Wever intussen zelf "volop aan het zoeken naar collectieve opvang, waar we de vluchtelingen ook kunnen begeleiden zoals het hoort".
Lees verder

REVIEW. 'Gran Turismo 7', speciaal geschreven voor kenners: "Ik krijg hier kippenvel van"
Ook een fan van 'Gran Turismo'? Ook al maanden aan het wachten op de zevende game in deze reeks? Dan moet ik jou niet uitleggen hoe blij ik was dat ik deze week - enkele dagen voor de echte release van vrijdag 4 maart - het nieuwe 'Gran Turismo 7' mocht uittesten. En ik kan kort zijn: kopen die handel! Maar lees misschien toch eerst deze review, speciaal geschreven voor de kenners.
Lees verder

"Je betaalt al snel 20 en 40 euro per gram. Bijna evenveel als goud": Waarom zijn potvisuitwerpselen zo duur?
In de darmen van sommige potvissen ontstaat er iets werkelijk uniek. Een speciaal goedje genaamd 'ambergris'. Dat doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar in de parfumindustrie zijn deze zeldzame 'potvisuitwerpselen' een fortuin waard. Men noemt het niet voor niets drijvend goud. Ontdek hier waarom ambergris zo duur is.
Lees verder

Justitie stopt onderzoek naar financiën Juan Carlos
Spaanse aanklagers hebben alle onderzoeken naar de financiële activiteiten van koning-emeritus Juan Carlos (84) stopgezet. Hierdoor zou de voormalige vorst mogelijk kunnen terugkeren uit de Verenigde Arabische Emiraten.
Lees verder

Russische topvoetballer bijt van zich af nadat Oekraïense collega's hem viseren en refereren naar uitgelekte sekstape: "Jullie zitten op jullie konten"
Artem Dzyuba, de kapitein van de Russische nationale voetbalploeg, heeft zich voor het eerst uitgesproken over de inval van zijn land in Oekraïne. Dzyuba veroordeelt die aanval niet, spreekt zijn trots over zijn nationaliteit uit en bijt van zich af nadat enkele Oekraïense collega's hem hadden gevraagd om zijn stilzwijgen te doorbreken.
Lees verder

Werkloosheid eurozone was nooit eerder zo laag
De werkloosheidsgraad in de eurozone is in januari verder gedaald tot 6,8 procent, het laagste niveau sinds de oprichting van de muntunie in 1999. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Eurostat.
Lees verder