Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 maart 2022

A12 intussen weer vrijgemaakt na persoonsongeval ter hoogte afrit Boom, file lost stilaan op

HLN
A12 intussen weer vrijgemaakt na persoonsongeval ter hoogte afrit Boom, file lost stilaan op
De A12 is in de richting van Brussel ter hoogte van de oprit Boom was rond 18 uur volledig afgesloten, wat voor heel wat verkeershinder zorgde. Net voor de Rupeltunnel deed er zich een persoonsongeval voor. Dat bevestigt de federale wegpolitie. De rijbaan is intussen wel weer vrijgemaakt.
Lees verder

Extreemrechtse kandidaten Le Pen en Zemmour halen voldoende handtekeningen binnen om deel te nemen aan Franse presidentsverkiezingen
De extreemrechtse kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen Marine Le Pen en Éric Zemmour hebben de nodige 500 handtekeningen verzameld om deel te nemen aan de presidentsverkiezingen. Dat blijkt uit de tellingen die de Grondwettelijke Raad heeft gepubliceerd.
Lees verder

Miljoenenroof in Amsterdam beraamd in appartement in Antwerpen
Een bende van professionele criminelen maakte vorig jaar miljoenen buit bij de overval op een goudtransport in Amsterdam. De meesten van hen zijn na een wilde achtervolging opgepakt, maar vier bendeleden konden ontkomen - samen met een deel van de buit. Het spoor leidt naar appartementen in Antwerpen en Zaventem. De Nederlandse politie toont ook voor het eerst beelden van de overval, en van vier verdachten via ons programma 'Faroek'. Eén van de verdachten is een Belg, mogelijk komen de drie anderen ook uit België of uit Frankrijk.
Lees verder

Dave De Kock vanuit Nederland overgeleverd aan België: verdachte moord op Dean (4) verschijnt morgen voor onderzoeksrechter
Dave De Kock (35), de hoofdverdachte in de zaak van de moord op en ontvoering van de 4-jarige Dean Verberckmoes, is vandaag overgeleverd aan ons land. Dat bevestigt zijn Belgische advocaat Peter Verpoorten. Morgen wordt hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Intussen blijft hij bij politie van Beveren in de cel.
Lees verder

Hackers geven luxejacht van Poetin andere naam en veranderen bestemming in 'hel'
Een groep hackers is erin geslaagd om een luxejacht dat eigendom zou zijn van de Russische president Vladimir Poetin om te dopen tot 'FCKPTN' en de bestemming te veranderen in 'hel'.
Lees verder

"Legends Game" voor Deschacht en De fauw op paasmaandag in Waregem
Door corona kregen zowel Davy De fauw in 2020 als Olivier Deschacht in 2021 niet het afscheid waar ze van hadden gedroomd, maar daar komt met wat vertraging straks verandering in. Op paasmaandag 18 april wordt om 15.00 uur in de Elindus Arena van Zulte Waregem een "Legends Game" georganiseerd, waarin beiden met een aantal vrienden en (ex-)collega's het tegen elkaar zullen opnemen.
Lees verder

Rechtbank Namen wijst verlenging CST tot 15 april in Wallonië af
De verlenging van het Covid Safe Ticket tot 15 april in Wallonië is volgens de rechtbank van eerste aanleg van Namen niet gerechtvaardigd. De rechtbank oordeelde dat de proportionaliteit van het gebruik van de maatregel die de overdracht van het virus moet beperken niet meer gegarandeerd is.
Lees verder

INTERVIEW. Zullen de adviseurs van Poetin de oorlog in Oekraïne stoppen? "Hij behandelt zijn intimi als een maffiabaas. Ze staan boven de wet."
De Russische president Vladimir Poetin (69) laat zich omringen door een zeer beperkt aantal adviseurs. Hij is dan ook een heel wantrouwig man. Wie zijn de mensen die deel uitmaken van zijn select clubje? Zou één van hen hem op andere gedachten kunnen brengen over de oorlog in Oekraïne? Of gaat het om radicale figuren die de westerse dreiging voortdurend opblazen om er zelf beter van te worden? Ruslandexpert Laura Vansina (VUB) legt uit.
Lees verder

Oekraïners in ons land halen landgenoten naar hier: "Deze dingen zien in mijn thuisland is moeilijk"
Honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht en sommigen zijn al in België aangekomen. Een koppel met een pasgeboren baby krijgt opvang bij een andere Oekraïner die in Brugge woont. Ze kenden elkaar daarvoor niet, hadden elkaar nog nooit ontmoet.
Lees verder

Nee, Matthew McConaughey heeft géén haartransplantatie gedaan
Matthew McConaughey (52) heeft in een interview met LADBible uitgelegd hoe zijn haar is teruggegroeid nadat hij kaal begon te worden in de jaren '90. In zijn boek 'Greenlights' vertelde hij over zijn haarverlies en welke oplossing hem uiteindelijk weer een weelderige haardos heeft gegeven.
Lees verder

Oudsbergen is diervriendelijkste gemeente (maar wolf mag oprotten)
De Limburgse gemeente Oudsbergen heeft het diervriendelijkste bestuur van Vlaanderen: dat heeft dierenwelzijnsorganisatie GAIA berekend op basis van een enquête met 60 vragen. In Oudsbergen werd vorig jaar een fakkeltocht georganiseerd tegen de wolvenaanwezigheid in de gemeente. 'Rot op wolf!" stond op pamfletten, niet de meest diervriendelijke slogan. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en burgemeester Marco Goossens leggen uit hoe het nu precies zit.
Lees verder

Toch geen vaccinatieplicht voor zorgkundigen in Engeland
De Britse overheid laat de verplichte coronavaccinatie voor zorgpersoneel van de openbare gezondheidsdiensten in Engeland varen. Dat heeft de Britse regering beslist, omdat de bevolking ondertussen beter gevaccineerd is en de dominante varianten van het virus minder gevaarlijk zijn.
Lees verder

'Big Brother'-finaliste Liese Luwel heeft multiple sclerose: "Mijn klok staat even stil"
Liese Luwel (29), die bekend werd tijdens het vorige seizoen nog 'Big Brother', heeft slecht nieuws over haar gezondheid. In een post op Instagram legt ze uit dat ze multiple sclerose heeft. "Ik krijg nu nog afspraken bij de MS-specialist om medicatie op te starten, dus daar heb ik nog geen nieuws over."
Lees verder

TikTok gaat de strijd aan met YouTube: video's van tien minuten worden mogelijk
TikTok kondigde dinsdag aan dat het de maximale lengte voor uploads uitbreidt naar 10 minuten. TikTok test al jaren steeds langere uploads en introduceerde in juli nog video's van drie minuten. De laatste update is de grootste toename qua tijd tot nu toe, en zal wereldwijd worden uitgerold. Daarmee lijkt het erop dat het bedrijf de concurrentie wil aangaan met YouTube.
Lees verder

Victor Campenaerts op halve kracht opnieuw bij de beteren in Samyn: "Ik koerste met één long"
Zesde in GP Le Samyn. Net als zijn vijfde plaats in de Omloop had Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) ook in de Waalse openingsklassieker er meer van verwacht. "In de Omloop had ik pech, nu was het van niet beter kunnen." Mentor en ploegleider Nikolas Maes: "Victor reed een goeie koers, maar op deze gulzige manier wordt winnen moeilijk."
Lees verder

Vlaamse Vlad bereidt Kiev mee voor op Russisch offensief: "Hopelijk leven we morgen nog"
Het Oekraïens leger en de inwoners van Kiev maken zich klaar voor een grootschalige Russisch offensief. Vlaming Vlad Polyanski is nog steeds in Kiev en helpt het leger: "Heel de stad staat vol blokkades, we zijn klaar". Bekijk hierboven zijn gesprek met VTM NIEUWS.
Lees verder

KOERS KORT. UCI schorst Russische en Wit-Russische nationale ploegen en teams - Geraint Thomas schrapt de Tirreno van zijn programma
UCI schorst Russische en Wit-Russische nationale ploegen en teams
Lees verder

Washington wil vertrek Russische VN-mederwerker wegens spionage
De Verenigde Staten hebben de VN om het vertrek gevraagd van een "agent van de Russische inlichtingendienst die werkt voor de Verenigde Naties". Dat meldt de Amerikaanse VN-vertegenwoordiging.
Lees verder

Marvelreeksen van Netflix verhuizen vanaf maart naar Disney+
Aanvankelijk werden ze gemaakt in samenwerking met Netflix, maar Disney gaat vanaf nu volledig aan de haal met 'Daredevil,' 'Jessica Jones,' 'Luke Cage', 'Iron Fist,' 'The Defenders,' 'The Punisher,' en 'Marvel's 'Agents of S.H.I.E.L.D.' Die reeksen verhuizen vanaf 16 maart definitief naar Disney+.
Lees verder

INTERVIEW. Het Vlaams-klassiek voorjaar zonder 'motor' Tim Declercq: "Weldra zetten we weer voet naast Jumbo-Visma"
Pericarditis. Het klonk onheilspellend. Maar kijk: vanaf vrijdag bouwt Tim Declercq (32), gezond en wel, terug op. Naar de Tour. Niet meer naar de Vlaamse klassiekers. In de strijd tegen Wout van Aert en Jumbo-Visma verliest Quick.Step-Alpha Vinyl één van zijn grote motoren. "Helaas. Maar het komt wel goed met de ploeg. Ook zonder mij."
Lees verder