Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 februari 2022

Zo ver staat de Russische invasie van Oekraïne

HLN
Zo ver staat de Russische invasie van Oekraïne
Kiev. Daar draait het om. Als de Russen daar binnentreden, zal het uitmonden in bloederige straatgevechten. Het is dankzij de vastberadenheid en vechtlust van de Oekraïners dat ze er momenteel goed standhouden.
Lees verder

INTERVIEW. Edward Schiettecatte, de man die een topbaan op Wall Street opgaf om zijn zoon een tweede leven te geven: "Als ik met de kinderen in mijn minibus rondrijd, voel ik me net Fred Flintstone"
Hoewel hij voorbestemd was voor een fancy carrière in New York, betekende de hersenverlamming van zijn zoon Nataniel een noodlottig kantelpunt in het leven van topbankier Edward Schiettecatte (50). Vastbesloten hem niet als een plant te laten leven, zette hij samen met zijn ex-vrouw het unieke Europese revalidatiecentrum TRAINM op poten. Nu er daar forse uitbreidingen op til zijn, maakt Schiettecatte de balans op van zijn turbulente leven: "Ik een strenge papa? Mijn kinderen hebben zoveel meegemaakt dat ik ze hun eigen keuzes laat maken."
Lees verder

Al zeker vijf doden na zware overstromingen in oosten van Australië
In het oosten van Australië zijn al minstens vijf mensen omgekomen door overstromingen, als gevolg van de hevige regenval die sinds deze week woedt. Dat melden plaatselijke autoriteiten.
Lees verder

'Illusions perdues' met zeven awards grote winnaar van Franse filmprijzen Césars
Vrijdag werden de Césars, de Franse filmprijzen uitgereikt. 'Illusions perdues' kreeg de prijs voor beste film. De Belg Christophe Beaucarne won voor de fotografie in die film ook een César. De Belgische actrices Virginie Efra (beste actrice), Cécile de France (beste vrouwelijke bijrol) en Salomé Dewaels (beste vrouwelijke belofte) konden hun nominatie niet verzilveren.
Lees verder

Satellietbeelden tonen lange wachtrij van auto's en vrachtwagens aan grens met Roemenië
Duizenden Oekraïners vluchten te voet, met de auto of met de trein naar buurlanden na de Russische invasie. Dat zorgt dan ook voor lange wachtrijen aan verschillende grenzen. Deze satellietbeelden tonen een file in Siret, een dorpje aan de grens met Roemenië. Tientallen auto's en vrachtwagens staan zo'n 6,5 kilometer aan te schuiven.
Lees verder

Stad Antwerpen gaat camera's in kinderdagverblijven plaatsen: "Om incidenten te vermijden"
Het Antwerpse stadsbestuur installeert momenteel camera's bij kinderdagverblijven om wantoestanden en drama's zoals in 't Sloeberhuisje in Gent te voorkomen, of bij Kiddy Watch in 2017 in Antwerpen zelf. Na een melding kan de directie de beelden bekijken of kan de politie ze opvragen. De ouders en de begeleiders kunnen ze niet bekijken. "We beschermen daarmee zowel onze kinderen als onze medewerkers."
Lees verder

Sean Penn hard voor Poetin: "Hij maakt meest verschrikkelijke fout voor de hele mensheid"
Sean Penn (61) heeft vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev laten weten dat hij onder de indruk is van de moed van het volk en president Volodimir Zelenski. "Zij zijn opgestaan als historische symbolen van moed en principe." De acteur is naar het land gevlogen om een documentaire te maken over de Russische invasie.
Lees verder

Taliban houden grootschalige huiszoekingsactie in Kaboel en omstreken
Veiligheidstroepen van de taliban zijn begonnen met grootschalige huiszoekingsoperaties in woongebouwen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel en nabijgelegen provincies. Er wordt gevreesd voor "represailleaanvallen" in de komende weken.
Lees verder

John de Mol bereikte de top niet zonder slag of stoot: "Ik had al drie keer een hypotheek op m'n huis genomen"
Een paar weken geleden barstte er een bom in Nederland door de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van 'The Voice of Holland'. Een ongemakkelijke zaak voor bedenker John de Mol (66). De man die nooit "het zoontje van die zanger" wilde zijn, groeide uit tot een van de invloedrijkste mensen in de internationale mediawereld. In dit portret schetsen we z'n soms moeizame weg naar de top, professioneel en privé. "Hij vertelde dat hij maar één doel had gehad in ons huwelijk: om groter te worden dan ik."
Lees verder

De grote WVA-show: Wout van Aert wint de Omloop na geweldig solo-nummer
Wout van Aert (27) heeft al z'n tegenstanders in de Omloop met de neus op de feiten gedrukt. De Belgische kampioen reed na een aanval vlak voor de Bosberg solo naar Ninove.
Lees verder

"Plots hoorde ik ze rond mij lachen": wanneer Jérémy Doku de koning ontmoet en het protocol vergeten is
De gaffel van zijn leven, zoals onderstaand filmpje verkocht wordt, zal het wel niet geweest zijn, grappig is de anekdote wel. Jérémy Doku (19) over het moment wanneer hij Koning Filip ontmoette.
Lees verder

"Dure diesel kost transportsector 50 miljoen euro extra per maand"
De maximumprijs van diesel steeg vandaag tot een nieuw record van meer dan 1,9 euro per liter. De dure diesel kost de transportsector 50 miljoen euro extra per maand. Dat zegt sectororganisatie UPTR. De sector kan die kost niet alleen dragen, en dus vraagt UPTR maatregelen om te vermijden dat de hoge brandstofprijzen doorgerekend worden naar de consument.
Lees verder

Frankrijk onderschept Russisch vrachtschip in Kanaal
De Franse marine heeft afgelopen nacht een vrachtschip met een lading auto's in het Kanaal onderschept op verdenking van het schenden van EU-sancties tegen Rusland. Het schip, dat de Russische vlag droeg, was vanuit de Franse stad Rouen onderweg naar de Russische havenstad Sint-Petersburg.
Lees verder

REACTIES. Victor Campenaerts: "Twee keer lek, wat een rotte dag" - Naesen: "Van Aert was buitenaards" - Lampaert: "Niet op de afspraak op de Berendries"
Een rotte dag, zo beschreef Victor Campenaerts zijn Omloop. De werelduurrecordhouder werd vijfde, maar kende een flinke dosis pech.
Lees verder

Van Aert spreekt na zege zijn steun uit aan de Oekraïners: "Ik hoop dat het gezond verstand snel zegeviert"
"Waanzinnig." Dat vindt Wout van Aert van het feit dat er anno 2022 nog steeds oorlog gevoerd wordt in de wereld. De Belgische kampioen kwam na zijn demonstratie in de Omloop met een sterk statement.
Lees verder

Alweer pech voor Cynthia Bolingo: spurtster loopt blessure op tijdens finale 60m en moet vrezen voor WK indoor
Het houdt maar niet op voor Cynthia Bolingo. Zes maanden nadat ze de Spelen van Tokio met een scheur in de hamstrings moest verlaten, ziet het ernaar uit dat de 29-jarige spurtster nu ook een kruis mag trekken over het WK indoor. De Brusselse ging vandaag neer tijdens de finale van de 60m op het BK indoor met een blessure aan de knie.
Lees verder

Alweer pech voor Cynthia Bolingo: spurtster loopt blessure op tijdens finale 60m op BK en moet vrezen voor WK indoor
Het houdt maar niet op voor Cynthia Bolingo. Zes maanden nadat ze de Spelen van Tokio met een scheur in de hamstrings moest verlaten, ziet het ernaar uit dat de 29-jarige spurtster nu ook een kruis mag trekken over het WK indoor. De Brusselse ging vandaag neer tijdens de finale van de 60m op het BK indoor met een blessure aan de knie.
Lees verder

Niels en Rosanna uit 'Temptation Island' zetten (alweer) punt achter relatie
De soap tussen Rosanna en Niels van 'Temptation Island' houdt niet op. Het koppel heeft voor de zoveelste keer een punt achter hun relatie gezet. Volgens Rosanna is de breuk nu definitief. "Ik sta achter mijn keuze", laat ze op sociale media weten.
Lees verder

Als het van de modewereld afhangt dragen we dit jaar weer allemaal extra decadente feestkleding
'Knaldrang': ondertussen ben je het woord misschien even beu als de coronapandemie. Toch is het gevoel alom aanwezig, ook bij de modehuizen. Als het aan hen ligt, laten we onze comfy kleding in de kast liggen en kiezen we bij het uitgaan weer voor glitter en glamour. Jawel: de extravagante 'partydress' is terug van weggeweest.
Lees verder

DE MENING VAN MICHEL. "Boven alles staat Wout van Aert, dat heeft geen verdere uitleg nodig"
Michel Wuyts trekt zijn conclusies na de Omloop, aan de hand van drie tops en drie tips. Hij zag een indrukwekkende Wout van Aert, zet nog een opvallend persoon uit het kamp van Jumbo-Visma in de bloemetjes en geeft advies aan de verliezers van de dag. "Aan de heer Sonny Colbrelli: beperk je niet tot slepen!"
Lees verder