Doorgaan naar hoofdcontent

“Toon dit aan Poetin”: dokters moeten reanimatie van zwaargewond meisje (6) staken

HLN
"Toon dit aan Poetin": dokters moeten reanimatie van zwaargewond meisje (6) staken
De oorlog op z'n rauwst: in Marioepol hebben dokters met alle mogelijke middelen geprobeerd om een meisje van zes jaar te reanimeren. Tevergeefs echter... "Toon dit aan Poetin", riep een van de artsen gefrustreerd in de camera. We wensen te waarschuwen voor de harde beelden.
Lees verder

Football Talk. 44-jarige Buffon verlengt contract bij Parma - Meunier twee maanden out - Barcelona zet opmars voort met vlotte zege tegen Athletic
Gianluigi Buffon is nog lang niet aan zijn voetbalpensioen toe. De Italiaanse doelman en wereldkampioen heeft zijn contract bij tweedeklasser Parma Calcio met een jaar verlengd tot 2024. Als Buffon zijn contract uitdoet, zal hij op 46-jarige leeftijd nog steeds profvoetbal spelen. "Dit is een mooie en spannende uitdaging voor mij", zei de doelman op een persconferentie.
Lees verder

"Roman Abramovich helpt op vraag van Oekraïne bij vredesbesprekingen met Rusland"
Opvallend bericht van 'The Jerusalem Post'. Volgens het Israëlische nieuwsmedium is Chelsea-eigenaar Roman Abramovich op vraag van de Oekraïense overheid aanwezig in Wit-Rusland om de vredesgesprekken met Rusland te vergemakkelijken.
Lees verder

Toyota legt Japanse fabrieken stil vanwege mogelijke cyberaanval
De Japanse autobouwer Toyota zal de productie in alle veertien Japanse fabrieken stilleggen wegens een "systeempanne" bij een lokale leverancier. Mogelijk gaat het om een cyberaanval.
Lees verder

OPROEP. Woont u in Rusland?
Het Laatste Nieuws is op zoek naar Belgen die in Rusland wonen en werken. Bent u zo iemand en wilt u meewerken aan een artikel over de situatie in Oekraïne? Stuur dan een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be met vermelding van je telefoonnummer. Alvast bedankt!
Lees verder

Websites Russisch persagentschap en kranten tonen anti-Poetinboodschap na hack: "Over paar jaar zullen we leven zoals Noord-Korea"
De website van het Russische persagentschap TASS is aangevallen door hackers en toont een anti-Poetinboodschap aan Russische burgers. "5.300 Russische soldaten gedood in Oekraïne in vier dagen. Meer dan in de Eerste Tsjetsjeense Oorlog (1994 -1996)", valt er te lezen. Ook de websites van de kranten 'Izvestia' en 'Kommersant' zouden getroffen zijn.
Lees verder

Websites Russische persagentschap en kranten tonen anti-Poetin boodschap na hack: "Over paar jaar zullen we leven zoals Noord-Korea"
De website van het Russische persagentschap TASS is aangevallen door hackers en toont een anti-Poetin boodschap aan Russische burgers. "5.300 Russische soldaten gedood in Oekraïne in vier dagen. Meer dan in de Eerste Tsjetsjeense Oorlog (1994 -1996)", valt er te lezen. Ook de websites van de kranten 'Izvestia' en 'Kommersant' zouden getroffen zijn.
Lees verder

Gascentrale van Manage krijgt vergunning onder voorwaarden
De gascentrale die Eneco wil bouwen in Manage krijgt een omgevingsvergunning onder een aantal voorwaarden. De centrale had al groen licht gekregen en omdat de bevoegde ministers het niet eens raakten over de beroepen tegen het project, wordt de oorspronkelijke beslissing aangehouden.
Lees verder

Koninklijk bezoek aan Congo uitgesteld door oorlog in Oekraïne
Het koninklijk bezoek aan de Democratische Republiek Congo dat volgende maand zou plaatsvinden, is uitgesteld tot een latere datum. Dat meldt het Paleis. Het uitstel van het bezoek is een gevolg van de Russische inval in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende crisis.
Lees verder

Twee nieuwe studies: "Dierenmarkt in Wuhan bron van uitbraak coronavirus"
Twee uitgebreide studies wijzen de dierenmarkt in de Chinese miljoenenstad Wuhan aan als bron van de coronapandemie. De laatste weken dook weer het gerucht op dat het coronavirus zou zijn ontsnapt uit een laboratorium van de Chinese overheid. Beide internationale onderzoeken, waaraan ook het Rega Instituut van de KU Leuven deelnam, moeten nog verschijnen in een wetenschappelijk tijdschrift.
Lees verder

Belgische voetbalbond staat achter uitsluiting Rusland voor WK
De KBVB steunt de beslissing van Polen, Zweden en Tsjechië om eind maart niet te willen voetballen tegen Rusland in de WK-kwalificatiewedstrijden. Dat maakte de Belgische voetbalbond zelf bekend. Impliciet staat de voetbalbond zo achter een uitsluiting van Rusland voor het WK, toch zeker zolang de oorlog duurt.
Lees verder

Zus filmt hoe trans jongen (13) geschopt en geslagen wordt: "Al die steun na het filmpje, dat geeft me kracht om verder te gaan"
Als meisje werd hij geboren, maar de 13-jarige Jayden De Bie uit Stabroek voelt zich al zijn hele leven een jongen. De transgender tiener staat momenteel op een wachtlijst om van geslacht te veranderen. Al krijgt hij het nu al hard te verduren. Hij werd twee weken geleden stevig aangepakt door een groepje jongeren aan de atletiekpiste in het park van Kapellen. "Ik ben vroeger al uitgescholden en bedreigd, maar zo ver als dit was het nog nooit gekomen", getuigt Jayden.
Lees verder

Zus filmt hoe transjongen (13) geschopt en geslagen wordt: "Enkel steun na het filmpje, dat geeft me kracht om verder te gaan"
Als meisje werd hij geboren, maar de 13-jarige Jayden De Bie uit Stabroek voelt zich al heel zijn leven een jongen. De transgender staat momenteel op een wachtlijst om van geslacht te veranderen. Al krijgt hij het nu al hard te verduren. Hij werd twee weken geleden stevig aangepakt door een groepje jongeren aan de atletiekpiste in het park van Kapellen. "Ik ben vroeger al uitgescholden en bedreigd, maar zo ver als dit was het nog nooit gekomen", getuigt Jayden.
Lees verder

'Pokémon Scarlet' en 'Violet' verschijnen eind dit jaar op Nintendo Switch
The Pokémon Company heeft 'Pokémon Scarlet' en 'Pokémon Violet' aangekondigd. Het bedrijf toont een vroege blik op de spellen, die eind dit jaar verschijnen voor de Nintendo Switch, en verwijst met de term 'open wereld' naar de games. Dat meldt Tweakers.
Lees verder

Ex van Virginia Giuffre doet boekje open in nieuwe docu rond prins Andrew: "Als ze gebeld werd, trok ze lijkbleek weg"
De rechtszaak tegen de Britse prins Andrew (62) mag dan van de baan zijn, de royal staat nog steeds pijnlijk in de schijnwerpers. Zo werd de Britse prins uitvoering besproken in een nieuwe Australische documentaire over het misbruik van Virginia Giuffre, en er kwamen opvallende getuigen aan het woord. Niet in het minst de ex-vriend van Virginia, die het allemaal met lede ogen aanzag: "Als je je vriendin elke twee weken doodsbang op het vliegtuig ziet stappen, eist dat zijn tol."
Lees verder

De fiets van de winnaar: ontdek het vehikel waarmee Van Aert dit weekend de rest degradeerde op de Bosberg (en hoeveel het kost)
Wout van Aert (27) en Fabio Jakobsen (25) maakten hun favorietenrol in het openingsweekend met verve waar. Zonder twijfel met dank aan hun sterke paar benen, maar ook de fiets zat er zeker voor iets tussen. Hieronder ontleden wij de fietsen van beide winnaars. En u leert ook hoeveel spaarcentjes u opzij moet zetten, mocht u interesse hebben om bijvoorbeeld een Cervélo-fiets als die van Van Aert te kopen.
Lees verder

2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
Lees verder

Mel B doodsbang om ex-man Stephen tegen het lijf te lopen op huwelijk van Brooklyn Beckham
Het huwelijk van Brooklyn Beckham (22) en Nicola Peltz (27) is in zicht. Het koppel geeft elkaar vermoedelijk in april het jawoord en op de gastenlijst staan alvast heel wat bekende namen. Zo zijn alle Spice Girls uitgenodigd. Alleen vreest Scary Spice Mel B (46) dat haar ex-man Stephen hier misbruik van gaat maken.
Lees verder

Simon Leviev uit Netflix-docu 'Tinder Swindler' vraagt 20.000 dollar voor verschijning in nachtclub
Hij kwam niet bepaald fraai uit de Netflix-documentaire 'Tinder Swindler', maar daar lijkt Simon Leviev (31) helemaal niet mee te zitten. De vermeende oplichter geniet volop van zijn wereldwijde faam en verdient daar een mooi zakcentje aan. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Konaté slikt stukje confetti in en hoest het uit tijdens viering Carabao Cup-finale
Liverpool klopte Chelsea met strafschoppen in de finale van de Carabao Cup. Volgens traditie mag kapitein Jordan Henderson de beker in de lucht steken en daar hoort natuurlijk confetti bij. Tijdens het uitbundig vieren slikt Konaté bijna een stukje confetti in, tot groot jolijt van zijn ploegmaats.
Lees verder