Doorgaan naar hoofdcontent

Sancties hebben effect: lange wachtrijen aan bankautomaten in Rusland

HLN
Sancties hebben effect: lange wachtrijen aan bankautomaten in Rusland
Op deze beelden van zondag zijn lange wachtrijen te zien aan een bankautomaat in Moskou. Russen haasten zich massaal naar de bank om geld af te halen. Een aantal Russische banken zijn verbannen van het internationale betalingssysteem Swift. Ook alle transacties met de centrale bank van Rusland werden verboden. De roebel zakte daardoor ruim 20 procent in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
Lees verder

Switch deels gestopt met aanbieden van misleidende diensten bij aankoop van Apple-product
Switch biedt niet langer het cashbacksysteem Cyrana en de websitetool Hubside aan, twee diensten die klanten vaak onder misleidende omstandigheden moesten aangaan bij het kopen van een Apple-product. Dat meldt DataNews.
Lees verder

"Steek voldoende tijd en energie in de aankoop van het juiste zadel": Tom Boonen geeft 9 tips voor je eerste voorjaarsrit
Vorige zomer leerde Tom Boonen ons de mooiste Vlaamse fietsroutes kennen. Nu de zon weer vaker schijnt en we er meer op uit trekken, gaat ook de fiets vaker van stal. Maar wat kan je best eten voordat je op zo'n lange fietstocht vertrekt? Hoe voorkom je tintelende handen? En hoe blijf je gemotiveerd tijdens een eentonige route? Wij vroegen het voor jullie aan de wielerlegende.
Lees verder

Oekraïne en Rusland beginnen onderhandelingen in Wit-Rusland
Delegaties van Oekraïne en Rusland zijn in Wit-Rusland begonnen met onderhandelingen. De regering in Kiev is sceptisch, maar heeft als doel een onmiddellijk staakt-het-vuren en terugtrekking van Russische troepen, liet het kantoor van president Volodimir Zelenski weten. Rusland wilde zijn doelstelling vooraf niet prijsgeven. Ruslandexperte Carolien van Nunen heeft bij HLN LIVE meer uitleg gegeven over wat we juist kunnen verwachten van de onderhandelingen.
Lees verder

Nieuwe seizoen 'De mol' gaat van start op zondag 20 maart, maar wie is de mysterieuze man in de trailer?
Goed nieuws voor fans van 'De mol'. Het populaire Play4-programma gaat binnenkort weer van start. Afgelopen weekend kondigde de zender aan dat ze maandag om 11 uur een mededeling hadden en ze hebben zich aan hun woord gehouden. Play4 maakte namelijk zonet de startdatum van het nieuwe seizoen bekend.
Lees verder

Speciale eenheden overmeesteren 44-jarige dolleman in Tessenderlo
Deze ochtend waren er in de omgeving van Campus Max in Tessenderlo heel wat agenten te zien. Enkele straten werden ook afgesloten waardoor er heel wat bezorgdheden ontstonden bij de lokale bevolking. De politie Beringen - Ham - Tessenderlo laat weten dat een 44-jarige man werd gearresteerd nadat hij zich een tijdje verschanst heeft in zijn appartement.
Lees verder

Navigatiekwaliteit onderzocht in 30 Europese landen: Brussel scoort ondermaats
De gps-kwaliteit in Brussel is niet goed, dat blijkt uit een onderzoek naar de navigatiekwaliteit in de auto of met verkeersapps van de Britse autoverzekeraar confused.com. Brussel zit, als hoofdstad van Europa, in de lagere middenmoot.
Lees verder

Celyad legt onderzoek naar kankertherapie stil na twee sterfgevallen
Het Belgische biotechbedrijf Celyad Oncology heeft een onderzoek naar een kankertherapie stilgelegd om eerst het overlijden van twee patiënten te onderzoeken. Dat meldt het beursgenoteerde bedrijf.
Lees verder

PORTRET. Hij zegt niet de kassier van Poetin te zijn: hoe Chelsea-eigenaar Roman Abramovich zich uit het niets opwerkte tot miljardair
Zijn voetbalclub lijkt zijn levensverzekering. Op papier zet eigenaar Roman Abramovich (55) een stap terug bij Chelsea, maar is dat wel zo? Hoe close is hij echt met Vladimir Poetin? Is hij echt zijn kassier? Portret van een schimmige miljardair: Roman, de man van teflon. De weesjongen die verrees uit de assen van Sovjetunie.
Lees verder

Hoe heb jij gepresteerd in de Gouden Klassiekers? Vijf conclusies na het openingsweekend
Het openingsweekend zit erop. Dat wil zeggen dat we de eerste twee speeldagen in de Gouden Klassiekers achter de kiezen hebben. Welke vijf conclusies kunnen we trekken na de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne? Een overzicht.
Lees verder

De 2-jarige dochter van Phyllis heeft een zeldzame ziekte. "Hopen op een medisch mirakel doe ik niet"
"De artsen belden toen ze de resultaten hadden. 'Bereid u maar voor, mevrouw', zeiden ze aan de telefoon, 'het is geen goed nieuws'." Het tweejarig dochtertje van Phyllis is geboren met een uiterst zeldzame afwijking. Ze is nog maar het derde kind ter wereld dat erdoor getroffen is en artsen weten niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vandaag, op Zeldzame Ziektendag, doet de mama haar verhaal. Dokter Marije Meuwissen geeft toelichting. "Het is voor de farmaceutische industrie niet interessant om te investeren in onderzoek naar therapieën voor extreem zeldzame aandoeningen."
Lees verder

Lore is het derde kindje ter wereld dat moet leven met deze zeldzame ziekte: "We weten niet hoe oud ze kan worden"
"De artsen belden toen ze de resultaten hadden. 'Bereid u maar voor, mevrouw', zeiden ze aan de telefoon. 'Het is geen goed nieuws.'" Het tweejarig dochtertje van Phyllis is geboren met een uiterst zeldzame afwijking. Ze is nog maar het derde kind ter wereld dat erdoor getroffen is en artsen weten niet hoelang ze nog te leven heeft. Vandaag, op Zeldzame Ziektendag, doet de mama haar verhaal. Dokter Marije Meuwissen geeft toelichting. "Het is voor de farmaceutische industrie niet interessant om te investeren in onderzoek naar therapieën voor extreem zeldzame aandoeningen."
Lees verder

"Al bijna 160 jaar van vader op zoon gedronken": wist je dit al over Elixir d'Anvers?
Elke week vertelt Antwerps stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In februari gaan alle weetjes over Elixir d'Anvers, het 'Antwerpse goud', want in 2023 viert Elixir d'Anvers zijn 160ste verjaardag. Ter ere daarvan schrijft Tanguy Ottomer een boek over Elixir d'Anvers, dat verschijnt in het najaar van 2022. Alle 'Wist je dat'-jes vind je hier terug.
Lees verder

Vier gezinsleden dood aangetroffen in woning in Awans bij Luik
Maandagochtend zijn vier lichamen aangetroffen in Awans, een gemeente in de provincie Luik. Het parket van Luik heeft dat bericht bevestigd.
Lees verder

Ruzie in Italiaans dorpje om kerkklokken: "Het begon om 6 uur 's ochtends met zeventig slagen"
De Sloveense gemeenschap van het Italiaanse grensdorpje Dolina is naar de Europese Commissie gestapt nadat het luiden van de lokale kerkklokken er is verboden. De klok sloeg zo vaak in het dorp dat een deel van de bewoners aan de rechter had gevraagd of het wat minder kon.
Lees verder

SOAPCHECK. Super snelle droogkuis in 'Thuis' en stippen tegen pesten
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Wanneer kan je met brugpensioen? Dit zijn de voorwaarden
Het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) zorgt ervoor dat oudere ontslagen werknemers een werkloosheidsuitkering krijgen tot aan hun pensioen, aangevuld met een bedrijfstoelage. In de volksmond is het systeem bekend als het brugpensioen. Maar wat zijn de regels nu juist? En vanaf wanneer maak je er aanspraak op? Jobat.be zet de regels op een rij.
Lees verder

"Met een smos kaas of een broodje american pas je beter op": gynaecoloog geeft antwoord op de meest gestelde vragen over voeding en zwangerschap
Een simpele vraag zoals 'wat eten we vandaag?' wordt plots veel beladener wanneer je zwanger bent of zwanger wil worden. Hoe hou je je kindje zo gezond mogelijk via je voeding? Professor Roland Devlieger, kliniekhoofd van verloskunde in UZ Leuven, helpt die kopzorgen rond voeding tijdens de zwangerschap de wereld uit: "Het enige wat je écht negen maanden lang aan de kant moet schuiven, is alcohol", klinkt het bij de professor. Wat dan met kaas en koffie? Hoe vermijd je toxoplasmose en hoe zit het met voedingssupplementen ter ondersteuning?
Lees verder

Wat eet je best (niet) tijdens de zwangerschap? Gynaecoloog geeft duidelijk advies: "pas op met desserts zoals tiramisu waarin rauwe eieren zitten"
Een simpele vraag zoals 'wat eten we vandaag' wordt plots veel meer beladen wanneer je zwanger bent of zwanger wil worden. Hoe hou je je kindje zo gezond mogelijk via je voeding? Professor Roland Devlieger, kliniekhoofd van verloskunde in UZ Leuven, helpt die kopzorgen rond voeding tijdens de zwangerschap de wereld uit: "het enige wat je écht 9 maanden lang aan de kant moet schuiven, is alcohol", klinkt het bij de professor. Wat dan met kaas en koffie? Hoe vermijd je toxoplasmose en hoe zit het met voedingssupplementen ter ondersteuning?
Lees verder

Waterschaarste, overstromingen en droogte: nieuw IPCC-klimaatrapport schetst somber toekomstbeeld
De stijgende zeespiegel bedreigt Europese kustplaatsen, hun inwoners en het culturele erfgoed in hun voortbestaan. Dat staat te lezen in het nieuwe rapport van het VN-klimaatpanel IPCC. In het rapport behandelt het klimaatpanel de gevolgen en risico's van de klimaatverandering. "Deze zullen ons sneller treffen dan aanvankelijk gedacht", zei COP26-voorzitter Alok Sharma naar aanloop van het rapport.
Lees verder