Doorgaan naar hoofdcontent

Onze Ghost Rider neemt u mee achter de schermen en vertelt over dé vrees van het peloton: “We houden ons hart vast...

HLN
Onze Ghost Rider neemt u mee achter de schermen en vertelt over dé vrees van het peloton: "We houden ons hart vast. Letterlijk"
Wat houdt het peloton bezig? Wat leeft er bij de coureurs? Onze Ghost Rider vertelt het dit seizoen. In aanloop naar de Omloop bekent hij voor het eerst kleur. Over de vrees voor een hartkwaal na corona en... een klopjacht van andere coureurs.
Lees verder

Myriam (63) kreeg levenslang omdat ze haar moeder doodfolterde voor het geld: "Slachtoffer woog nog amper 35 kilogram en werd vastgeketend"
Aan haar bed geketend, tape op de mond en broodkorsten rectaal opgestoken. Luciana Vandenbroeck (80) onderging in haar laatste levensdagen een ware lijdensweg. Feiten nota bene gepleegd door haar bloedeigen dochter en haar schoonzoon. Myriam Werbrouck (63) aasde in de zomer van 2012 op de erfenis van haar moeder. Ze schakelde haar ex Freddy Eyletten (58) in om de klus te helpen klaren in Herent. De case is vanaf 2 maart te zien op Streamz in de reeks 'True Crime Belgium'.
Lees verder

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers over zijn tocht door Oekraïne: "Paniek probeer ik te vermijden, dat is echt niet goed"
Al meer dan 50.000 Oekraïners zijn het land ontvlucht, tienduizenden anderen proberen hetzelfde. VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet zitten mee in de vluchtelingenstroom, op weg naar Polen. "Tankstations zijn de enige plekken waar we iets van eten vinden. Al drie dagen overleven we op koekjes, chips, cola en van die typische 'tankstationbroodjes'."
Lees verder

PORTRET. Stijn De Paepe (42) ademde rijm en ritme. Hij leerde het van zijn grootvader
Deze week verloor 'De Morgen' haar huisdichter Stijn De Paepe (42). Op pagina twee zette hij elke dag de actualiteit op rijm, humoristisch en raak. In thuisbasis Zele wisten ze jaren geleden al welk vlees ze met de schrijver in de kuip hadden. Oeverloos uitweiden was nooit zijn ding. Een beetje opporren wel, met ritme als pook. Zoals zijn grootvader.
Lees verder

RECENSIE. 'De Bunker': "Een vervolg waar niemand op zat te wachten"
Zeven jaar na de opnames wordt het tweede seizoen van 'De Bunker' via Streamz eindelijk op de wereld losgelaten. In tien nieuwe afleveringen zien we onder andere een postuum Marc Van Eeghem en zelfs een gastrol van niemand minder dan Guy Van Sande. Maar is de reeks over de Belgische Inlichtingendienst het lange wachten waard? Bram De Brabander zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit. "Het blijft vreemd om zinnen als 'de facial recognition heeft niets opgeleverd' uit de mond van Sven De Ridder te horen komen."
Lees verder

ANALYSE. In het hoofd van Vladimir Poetin: hij gelooft dat hij een afspraak met de geschiedenis heeft
Vladimir Poetin heeft de klassieke kosten-batenanalyse al een tijdje laten varen. Wie dat laatste niet begrijpt, kan het gedrag van de Russische leider vandaag niet juist inschatten. Het heeft tot donderdag 24 februari geduurd eer iedereen dit inzag. Hoe is het zover kunnen komen? Waar brengt dit ons heen? En wat kunnen we er tegenover stellen?
Lees verder

Wuyts in het Wiel. Vandenbrouckes mooiste wintervlucht in de Omloop van 1999: "Hij tuurde zelfbewust naar een peilloze horizon. Zonder limieten"
Een schat aan verhalen. Verteld door dé Stem van de Koers. Michel Wuyts graaft voor u in zijn fichebak en diept verhalen op uit zijn langgevulde carrière. Aan de vooravond van alweer een wielerklassieker. Vandaag: Vandenbrouckes mooiste wintervlucht in de Omloop van 1999. "Deze versie van Vandenbroucke was de beste die ik van dichtbij zag. Een persoonlijke impressie, omdat ik die dag bevoorrecht getuige was."
Lees verder

Vanaf donderdag hogere boete voor gsm'en achter het stuur
Wie met zijn gsm of tablet in de handen of op de schoot achter het stuur zit, riskeert vanaf donderdag 3 maart een boete van 174 euro. Dan gaat de aangekondigde verstrenging in, zo heeft minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bevestigd.
Lees verder

Circuskampen, pyjamafeestjes en bijenhotels maken: 87 tips voor de krokusvakantie nu (bijna) alles weer mag
De krokusvakantie staat voor de deur. Het ideale moment dus om wat uitstapjes met de kinderen te plannen. Geen inspiratie? Geen nood. Van het jeugdfilmfestival over 'wintersport' in eigen land tot je eigen machine uitvinden: met deze tips uit heel Vlaanderen valt er een hele vakantie lang genoeg te beleven!
Lees verder

Billie Eilish was bloednerveus om Daniel Craig te zien: "Zijn ogen zijn ongelofelijk"
Billie Eilish (20) was na het maken van haar James Bond-lied behoorlijk nerveus om acteur Daniel Craig (53) te ontmoeten, omdat ze hem erg aantrekkelijk vindt. Vooral de ogen van de 53-jarige Brit zijn volgens Billie met geen woorden te beschrijven. "Het is niet te geloven, ze zien er crazy uit", vertelde ze deze week bij de Amerikaanse talkshow van Seth Meyers.
Lees verder

Nieuwe serie op komst: "Prequel van 'Outlander' is in de maak"
De Amerikaanse zender Starz werkt aan een prequel van de tv-serie 'Outlander'. Dat meldt Variety op basis van bronnen. Schrijvers buigen zich momenteel over het verhaal. Matthew Roberts en Ronald Moore, die 'Outlander' voor televisie ontwikkelden, zijn bij het project betrokken als uitvoerend producent.
Lees verder

Hij speelde niet met teddyberen, maar worstelde met échte beren: Islam Makhachev, de reïncarnatie van Khabib Nurmagomedov, die vannacht voor een kans op de wereldtitel vecht
De reïncarnatie van Khabib Nurmagomedov. Het is absoluut niet overdreven. Zó goed is Islam Makhachev. Teamgenoot, cornerman en jeugdvriend van misschien wel de dominantste vechter aller tijden. Vannacht Belgische tijd neemt hij het op tegen Bobby Green. Misschien wel zijn laatste gevecht voor hij een kans op de lichtgewichtentitel krijgt.
Lees verder

Stan Van Samang heeft zijn rug gerecht: "Zo dankbaar dat mijn vrouw én m'n fans mij niet hebben laten vallen"
Anderhalf jaar na het sextingschandaal komt Stan Van Samang (42) weer overeen met de man die hij in de spiegel ziet. Daarvoor dankt hij onder meer z'n vrouw Barbara en z'n fans, die hem bleven steunen ondanks de vele bagger die hij over zich heen kreeg. "Ik heb die fout begaan en daar moet ik mee leven. Doen alsof het niet is gebeurd, dat gaat niet."
Lees verder

Geld is (maar) een deel van de puzzel: waarom Anderlecht deze week toptalent Bounida wellicht verliest aan Ajax
Anderlecht is donderdag een diamant kwijt. Rastalent en Youtube-fenomeen Rayane Bounida, een kind van 48 kilogram, tekent op z'n 16de verjaardag wellicht bij Ajax. Hoe komt het dat paars-wit hem niet kon houden? Geld is maar één deel van de puzzel.
Lees verder

Geld is (maar) een deel van de puzzel: waarom Anderlecht komende week toptalent Bounida wellicht verliest aan Ajax
Anderlecht is donderdag een diamant kwijt. Rastalent en Youtube-fenomeen Rayane Bounida, een kind van 48 kilogram, tekent op z'n 16de verjaardag wellicht bij Ajax. Hoe komt het dat paars-wit hem niet kon houden? Geld is maar één deel van de puzzel.
Lees verder

Duik in de modewereld met Christian Dior of waag je aan storm Stromae: met deze 5 tips loopt jouw weekend over van cultuur
Het weekend is er. Heerlijk, toch? Tijd om alles uit je vrije dagen te halen. Duik dit weekend de modewereld in dankzij de autobiografie van Christian Dior of maak een uitstap naar de expo DressUndress van Modemuseum Hasselt. Wie liever zijn oren de kost geeft, kan zich wagen aan het nieuwe album van Stromae of vandaag nog een ticket bemachtigen voor Sylvie Kreusch. Ga je liever op imaginaire trip? Rep je dan naar Brussel voor de expo Inner Travels.
Lees verder

LIVE OMLOOP. Alle ogen op Van Aert, maar: "Het heet dat Lampaert rijdt als een speer" - Stem in onze poll op uw favoriet
Gedaan met wachten. Vandaag opent het Vlaamse wielervoorjaar met de Omloop. De renners trekken zich om 11u op gang in Gent. In totaal moeten er over 204 kilometer dertien hellingen en negen kasseistroken overwonnen worden. Wout van Aert is de topfavoriet, maar uiteraard liggen er kapers op de kust. Volg in onderstaande liveblog álle ontwikkelingen van de eerste koers op Belgische bodem in 2022. Van interviews vooraf tot elke demarrage en de vreugde na de finish.
Lees verder

Managers Richard Plugge en Patrick Lefevere kruisen de degens: "Dat ik Van Aert niet heb aangeworven? Wout zei me 'Laat mij maar crosser blijven'"
Twaalf keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen met zijn ploeg, twaalf keer Parijs-Roubaix: Patrick Lefevere is de heks van het Vlaamse voorjaar. Maar kijk, nu komt de Nederlandse manager Richard Plugge aan de poten van Lefevere zagen. Met de eenmansploeg Wout van Aert en met een grondig versterkte Jumbo-Visma ploeg. "Als we alles goed doen, dan komen we op het einde van de koers wellicht een renner van Patrick Lefevere tegen", zegt Plugge. "En dan moet in de laatste kilometer worden uitgevochten wie de beste is."
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Delhaize houdt grote 1+1 gratis- en 2+2 gratis-actie: "Ik heb 35,91 euro betaald in plaats van 76,17 euro"
Wie dezer dagen een koopje wil doen, moet er volgens de leden van Promojagers België de folder van warenhuisketen Delhaize bijhalen. "Je kan er tot 371 euro besparen met een grote 1+1 gratis- en 2+2 gratis-actie", aldus beheerder Gunther Devisch, die er deze week zijn supertip van maakt voor de lezers van HLN. "Het is de moeite."
Lees verder

LIVE OMLOOP. Alle ogen op Van Aert, maar: "Het heet dat Lampaert rijdt als een speer" - Zieke Tim Wellens verschijnt niet aan de start
Gedaan met wachten. Vandaag opent het Vlaamse wielervoorjaar met de Omloop. De renners trekken zich om 11u op gang in Gent. In totaal moeten er over 204 kilometer dertien hellingen en negen kasseistroken overwonnen worden. Wout van Aert is de topfavoriet, maar uiteraard liggen er kapers op de kust. Volg in onderstaande liveblog álle ontwikkelingen van de eerste koers op Belgische bodem in 2022. Van interviews vooraf tot elke demarrage en de vreugde na de finish.
Lees verder