Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 februari 2022

LIVE. Het peloton trekt zich op gang in Kuurne, Tim Merlier: “Ik hoop op een massasprint”

HLN
LIVE. Het peloton trekt zich op gang in Kuurne, Tim Merlier: "Ik hoop op een massasprint"
Na de Omloop staat vandaag de tweede koers van het Vlaamse openingsweekend op het programma: Kuurne-Brussel-Kuurne. Caleb Ewan en Fabio Jakobsen zijn op papier de topfavorieten. Maar komt het wel tot een groepssprint? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Vlogger Bas Tietema in kopgroep, Tim Merlier: "Ik hoop op een massasprint"
Na de Omloop staat vandaag de tweede koers van het Vlaamse openingsweekend op het programma: Kuurne-Brussel-Kuurne. Caleb Ewan en Fabio Jakobsen zijn op papier de topfavorieten. Maar komt het wel tot een groepssprint? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Zeven vragen over "financiële atoombom" SWIFT en of Rusland daar veel last mee gaat krijgen
Europa pakt door met zijn sancties vanwege de oorlog in Oekraïne. De internationale betaaloperator Swift gaat op slot voor geselecteerde Russische banken. De voorspelde "financiële atoombom" op Rusland. Ze willen Rusland treffen in zijn "oorlogskas."
Lees verder

Paleizen in diverse landen en de duurste kunstcollectie van Europa: de immense rijkdom van de royals in Liechtenstein
Erfprins Alois van Liechtenstein (53) veroordeelt de aanval van Rusland op Oekraïne. Dat liet hij weten op 'Radio Liechtenstein', waar de prins ook liet optekenen dat de financiële gevolgen van de invasie voor hem "duidelijk voelbaar zullen zijn". De prins bediende heel wat Russische miljardairs met 'zijn' LTG Bank (de grootste private bank ter wereld), al is dat nog maar een fractie van wat er in de schatkist zit. Zo geldt het Huis Liechtenstein als één van de rijkste adellijke families ooit, met talloze paleizen en eigendommen in heel Europa én de duurste kunstcollectie van het continent in hun bezit.
Lees verder

LIVE. De Laet ontbreekt door enkelblessure, Adamyan voor het eerst in de basis bij Club
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 •Jan Breydel • Club Brugge-Antwerp
Lees verder

Football Talk. Meunier twee maanden buiten strijd - Leeds zet Bielsa aan de deur
Thomas Meunier komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. Op Instagram bevestigt de rechterflankverdediger van Borussia Dortmund zondag dat hij een pees in zijn dijbeen heeft gescheurd. In maart en april zal Meunier alvast niet voetballen, zegt hij. "Uit de diagnose blijkt dat ik een pees aan de achterkant van mijn dijbeen heb gescheurd. In maart en april ben ik zeker niet beschikbaar voor BVB. Tot snel voor nieuwe avonturen", schrijft Meunier bij een foto waarop hij poseert met krukken.
Lees verder

Didier (56) zijn nieuwbouw is afgewerkt met oude materialen: "Voorbijgangers denken dat hier ooit bier werd gebrouwen of textiel gemaakt"
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. Het appartement van Didier Vorsselmans (56) bevindt zich in een recent, statig landhuis dat er door het gebruik van oude materialen al decennia lijkt te staan. Die bepalen ook het uitzicht van het interieur, met ambachtelijk smeedwerk. "Dit gebouw is het visitekaartje van mijn broer."
Lees verder

OPROEP. Zit jij met vragen over allergieën? Wij leggen ze voor aan een expert
Heb je vragen over allergieën? Zoals: Geraak je door een kat in huis te halen van je kattenallergie af? Kun je op je vijftigste nog allergisch worden aan berkenpollen? En waarom lijkt iedereen ineens allergisch aan gluten?
Lees verder

Politieman Yornn verliest de strijd tegen meedogenloze tumor en maakt geboorte zoontje niet mee: "Zijn lichaam was op. De tumor heeft gewonnen."
Het was het enige wat ze nog samen wilden beleven. De geboorte van hun zoontje in maart, maar Yornn Van De Wal heeft sneller dan verwacht de strijd tegen zijn dodelijke kanker verloren. Hij is thuis omringd door zijn naasten stilletjes ingeslapen. "We wilden ons verhaal zo graag verderzetten, maar de laatste weken voelden we aan dat hij snel achteruit ging. De tumor heeft gewonnen."
Lees verder

'Wonder Of The Seas', het grootste cruiseschip ter wereld, is klaar om uit te varen
De 'Wonder Of The Seas', 's werelds grootste cruiseschip, begint op 4 maart aan haar maidentrip van Fort Lauderdale in Florida naar het Caribisch gebied. Het schip werd gebouwd in opdracht van Royal Caribbean. Na in totaal negen jaar ontwikkelen en bouwen, is het schip nu klaar om uit te varen.
Lees verder

Patrick Lefevere gaf donderpreek(je) na Omloop: "Hij zei dat hij niet content was"
Quick.Step-Alpha Vinyl stelde gisteren teleur in de Omloop. De blauwhemden werden 204 kilometer lang in een pijnlijk defensief gedwongen. Na afloop gaf Patrick Lefevere een donderpreek(je). "Of dat druk meebrengt? We zijn dat gewoon in deze ploeg."
Lees verder

"Nu is het echte waanzin. Ze schieten op onze burgers. We hebben nú hulp nodig": hoogste vertegenwoordiger van Oekraïne in België erg emotioneel
Jehor Pyvovarov, de hoogste vertegenwoordiger van Oekraïne in ons land, heeft zondag in 'De Zevende Dag' bijzonder emotioneel en strijdlustig opgeroepen om zijn land meer hulp te bieden in de strijd tegen Rusland. "Het gestoorde Russische regime vermoordt burgers en wij zijn diep intriest over deze waanzin", zei hij. Dat de NAVO niet actief deelneemt aan het conflict in Oekraïne kan op weinig begrip bij Pyvovarov rekenen. "Dit is een misdaad tegen de mensheid. Waartegen moet de NAVO zich verdedigen als het zich niet hiertegen verdedigt?"
Lees verder

Zenuwen spelen Anderlecht parten: boze Kompany krijgt rood, Refaelov ontevreden, Kouamé mist kansen
Anderlecht morste punten. Kan gebeuren, tegen een goed OHL. Maar wie goed keek, zag dat de zenuwen bij paars-wit strak gespannen staan. Vraag maar aan Vincent Kompany (rood), Lior Refaelov (boos) en Christian Kouamé (doelpuntloos).
Lees verder

LIVE. Géén 1-0: Club dicht bij openingstreffer, Adamyan stuit op Butez
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 •Jan Breydel • Club Brugge-Antwerp
Lees verder

Primeur: voortaan baksteenstrippen op maat geprint én CO2-neutraal geproduceerd
Op zijn site in Kortemark neemt Wienerberger een innovatieve productielijn voor baksteenstrippen in gebruik. Die verloopt voortaan CO2-neutraal, met veel minder kleiverlies en met een digitale printer die tot op de pixel het uitzicht kan bepalen dat jij wil.
Lees verder

Robin Ramaekers in Oekraïne "Angst voor aanslagen aan checkpoint van Poolse grens"
VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers is nog steeds onderweg naar de Pools-Oekraïense grens. Onderweg worden mensen gecontroleerd aan checkpoints, maar net daar heerst de angst dat die checkpoints doelwit kunnen worden van aanslagen of gerichte drone-aanvallen vanuit Rusland. "We konden zelf zien hoe gewapende burgermilities mensen arresteerden die ervan verdacht worden tekens aan te brengen voor potentiële doelwitten", vertelt Robin Ramaekers.
Lees verder

Peter (57) bouwt eigenhandig flitspaal om hardrijders af te schrikken: "Flitslamp bedien ik vanachter het raam met afstandsbediening"
Een boete uitdelen kan hij niet maar hardrijders de stuipen op het lijf jagen wel. Peter Van der Gucht (57) uit Stekene bouwde zelf een wel erg waarheidsgetrouwe flitspaal en plaatste die in zijn voortuin. Met effect want heel wat chauffeurs gaan spontaan op de rem staan.
Lees verder

Jan Breydel kleurt voor één keer blauw-geel: Club-fans steken Sobol en Oekraïeners hart onder de riem
Opvallend voor de topper tussen Club Bruggen en Antwerp: de vele Oekraïense vlaggen bij de supporters op de tribunes. Club heeft met Eduard Sobol een Oekraïener in de ploeg. De linksback werd een hart onder de riem gestoken met veel steunbetuigingen.
Lees verder

Brandstofprijzen swingen de pan uit: met deze acht tips bespaar je de meeste brandstof
De brandstofprijzen swingen je tank uit. Door de oorlog in Oekraïne is de kans reëel dat we binnenkort tot meer dan 2 euro voor een liter brandstof zullen moeten betalen. Met deze acht tips houden bestuurders de financiële schade enigszins beperkt.
Lees verder

Philippe (56) uit Gent stond aan Pools grenshek maar keerde terug: "Papa zag iemand vertrappeld worden"
Broers Maxime en Gauthier Carels vertrokken zaterdagochtend uit Gent om hun vader Philippe (56) op te halen aan de Poolse grens in Oekraïne. Maar daar heerste een en al chaos waardoor hij - compleet uitgeput - teruggekeerd is naar Lviv. "Papa zag iemand sterven aan het grenshek."
Lees verder