Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (16u). Racing Genk en Kortrijk spelen onderling duel in strijd voor ticket play-off 2

HLN
LIVE (16u). Racing Genk en Kortrijk spelen onderling duel in strijd voor ticket play-off 2
• Jupiler Pro League • Aftrap: zondag, 16u • Cegeka Arena • Racing Genk-KV Kortrijk
Lees verder

LIVE (21u). Is Zulte Waregem bekomen van zware nederlaag?
• Jupiler Pro League • Aftrap: zondag, 21u • Elindus Arena • Zulte Waregem-Seraing
Lees verder

"Hoofd van cafébaas ingeslagen met een kandelaar": hoe twee broers een bloedbad in café Het Vraagteken aanrichtten
Vastgebonden met tape, de keel overgesneden, het hoofd geperforeerd met een kandelaar. In café Het Vraagteken in Geraardsbergen vermoordden twee broers op 29 september 2003 drie slachtoffers. Met toenmalig onderzoeksrechter Freddy De Smet (69) blikken we terug op een van de gruwelijkste moorden uit de geschiedenis in Oost-Vlaanderen. "Nog telkens als het woord 'vraagteken' valt, denk ik aan de zaak terug."
Lees verder

"Ik rij nog met een Renault, maar niet meer langs de fabriek": vakbondsman Raymond blikt terug op de klap die Vilvoorde 25 jaar geleden kreeg
De sluiting van de Renaultfabriek in Vilvoorde in 1997 is zondag precies 25 jaar geleden. Het was een donderslag bij heldere hemel voor de 3.000 werknemers, maar niet voor Raymond Smeulders, hoofdafgevaardigde voor ABVV bij Renault. Hij blikt met ons terug op de woelige periode. "Na al die tijd spreken de werknemers nog vaak met elkaar af, via Facebook", vertelt hij. "We blijven één grote familie, daar heeft de sluiting niks aan veranderd."
Lees verder

Mariska Bauer na herseninfarct: "Ik was een bezige bij, nu ben ik een rustige vlinder"
Het gaat goed met Mariska(46), de vrouw van zanger Frans Bauer (48). Dat vertelde ze in het programma 'Hoge Bomen' op de Nederlandse televisie. Mariska werd begin dit jaar getroffen door een herseninfarct. Maar ze mag sinds een paar dagen weer autorijden, vertelde ze vol trots.
Lees verder

LIVE (17u30). Wie wint de League Cup: (Lukaku-loos?) Chelsea of Liverpool?
• Wembley (17u30)
Lees verder

"Ik kan precies niks goed doen." Wouter (46) valt in zijn plusgezin uit de boot, seksuoloog Wim geeft advies
"Ik zie mijn vriendin en haar dochter doodgraag, maar ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud." Wouter (46) voelt zich onbegrepen. Hij heeft geen idee hoe hij met zijn vriendin moet communiceren. En in zijn rol als pluspapa wordt hij compleet genegeerd. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft Wouter advies, én een praktische doetip.
Lees verder

LIVE. Duel tussen Jakobsen en Ewan in Kuurne-Brussel-Kuurne?
Na de Omloop gisteren staat vandaag de tweede koers van het Vlaamse openingsweekend op het menu: Kuurne-Brussel-Kuurne. Caleb Ewan en Fabio Jakobsen zijn op papier de topfavorieten. Maar komt het wel tot een groepssprint? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Eén koers gereden en Wout van Aert heeft al gevoeld hoe het is om eindelijk goed omringd te zijn: "Mijn koersstijl is wezenlijk anders"
Koers is niet meer zoals het was voor Wout van Aert (27). Aan één wedstrijd had hij genoeg om in te zien dat er dit voorjaar een nieuwe wereld voor hem opengaat. Vanaf nu heeft hij ook een ploeg. "Ik kan het heel lang overlaten aan hen."
Lees verder

België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd op Twitter. "We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek", klinkt het.
Lees verder

Oekraïense president Zelenski: "Het was een wrede nacht"
De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat het "een wrede nacht" is geweest. De Russische troepen hebben een opslagplaats met kernaanval bij Kiev beschoten. Instemmen met onderhandelingen in Wit-Rusland zou enkel een optie zijn als ze de Russische strijdkrachten in Oekraïne niet zouden steunen, reageert Zelenski in een toespraak.
Lees verder

Rafael Nadal zegeviert in Acapulco en blijft ongeslagen in 2022
Rafael Nadal (ATP 5) heeft in de finale van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco de Brit Cameron Norrie (ATP 12) verslagen in twee sets. Na 1 uur en 54 minuten werd het 6-4 en 6-4. De Spanjaard blijft op die manier ongeslagen in 2022.
Lees verder

Elon Musk schakelt zijn satellietnetwerk Starlink in voor Oekraïne
Elon Musk, Teslatopman en eigenaar van ruimtevaartbedrijf SpaceX, heeft zondagnacht het satellietnetwerk Starlink ingeschakeld voor breedbandinternet voor Oekraïne. Eerder had de Oekraïense vicepremier Mychajlo Fjodorov Musk op Twitter om hulp gevraagd. Ook stuurt Musk naar eigen zeggen meer ontvangers naar Oekraïne.
Lees verder

Azerbeidzjan, Australië en Finland maken inzending voor Songfestival bekend
Steeds meer landen maken bekend welke act ze naar het Eurovisie Songfestival sturen. Zaterdag kozen Azerbeidzjan, Australië en Finland hun inzending. Vooral de Finse deelnemer is interessant: de bekende band The Rasmus gaat in mei proberen om de Finnen nieuw succes op het liedjesfestijn te bezorgen.
Lees verder

Coronacommissaris Facon wil Covid Safe Ticket nog behouden: "Pandemie nog niet voorbij"
"De pandemie is nog niet voorbij". Dat zegt coronacommissaris Pedro Facon in een interview met 'De Zondag'. Hij zal aan het Overlegcomité - dat samenkomt op 4 maart - voorstellen om over te schakelen naar 'code geel' op de coronabarometer, maar de afschaffing van het Covid Safe Ticket (CST) is volgens hem nog niet aan de orde.
Lees verder

LIVE. Wie wint Kuurne-Brussel-Kuurne? Dit zijn onze favorieten
Na de Omloop gisteren staat vandaag de tweede koers van het Vlaamse openingsweekend op het menu: Kuurne-Brussel-Kuurne. Caleb Ewan en Fabio Jakobsen zijn op papier de topfavorieten. Maar komt het wel tot een groepssprint? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"Die camera's erbij als ik Annelyn kus, toch raar in het begin": Bart Swings geeft inkijk in eerste week als olympisch kampioen
Zo gaat dat wanneer je olympisch goud wint: ineens raakt je leven in een stroomversnelling. Voor snelschaatser Bart Swings is het niet anders. Zijn dagen zijn goed gevuld, gelukkig kon de Leuvenaar op het ijs in Heerenveen nog even tot rust komen. Swings geeft ons een inkijkje in z'n agenda, in zijn eerste week als olympisch kampioen.
Lees verder

Anushka Melkonian heeft zonder ervaring grote rol beet in 'Lisa': "Ik geloofde het eerst niet toen ze belden"
In de eerste week van het nieuwe seizoen van 'Lisa' maakten we kennis met Olivia. Het vriendinnetje van Jonas (Oscar Willems) uit de States, die zogezegd overleden was, kwam opnieuw Jonas' leven binnen. En dat net op het moment dat hij Lisa ten huwelijk vroeg. Onmiddellijk een heel aanwezige rol voor MNM-presentatrice Anushka Melkonian (27), die voordien nog nooit echt voor de camera stond. Tijd voor een kennismakingsgesprek over haar opvallende casting, haar Armeense roots en haar ervaringen op de set. "Hilde De Baerdemaeker heeft me door alles heen gepraat."
Lees verder

"Op individueel niveau kan iemand met een hoog BMI toch gezond zijn": Britse arts en Belgische diëtist ontkrachten 5 gezondheidsclaims
Volgens aanhangers van koolhydraatarme diëten zijn koolhydraten des duivels, voor anderen is een suikervrij eetpatroon dan weer een medicijn tegen kanker, maar is dat wel zo? De Londense arts dr. Joshua Wolrich kampte als student geneeskunde met (over)gewicht en zat met exact dezelfde vragen, waarrond hij uiteindelijk een boek schreef. We leggen 5 van zijn gezondheidsclaims daaruit voor aan diëtist Michaël Sels om te kijken wat (niet) klopt: "onze maatschappij gebruikt veel te vaak een gezondheidsaanpak gefocust op gewicht."
Lees verder

Vlaams minister van Media wil Russia Today uit de ether: "Desinformatie en propaganda"
De Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft contact opgenomen met de Vlaamse mediawaakhond VRM om de uitzendingen van Russia Today in Vlaanderen te schrappen. Dat meldt zijn woordvoerder zondag.
Lees verder