Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 februari 2022

"Laat kleuters met hun handen balletjes rollen of deeg kneden": foodblogger deelt tips en 6 recepten op kindermaat vo...

HLN
"Laat kleuters met hun handen balletjes rollen of deeg kneden": foodblogger deelt tips en 6 recepten op kindermaat voor tijdens de krokusvakantie
"Mama, wat kan ik doen?" De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Duik eens de keuken in met hen en de tips van foodblogger 'Roeckie's World'. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet hij als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen met een zelfgemaakte wafel of pannenkoek. Hij deelt 6 recepten voor kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. Ready? Set? Koken maar!
Lees verder

Comedy-legende Jerry Lewis beschuldigd van seksueel misbruik
Jerry Lewis, de Amerikaanse komiek die in 2017 op 91-jarige leeftijd overleed, is beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie door twee actrices waar hij mee samenwerkte. Karen Sharpe (87) en Hope Holiday (91) doen die onthullingen in 'The Dark Side of a Hollywood Icon', een nieuwe documentaire door Vanity Fair over de schandelen en verhalen in Hollywood.
Lees verder

Comedylegende Jerry Lewis beschuldigd van seksueel misbruik
Jerry Lewis, de Amerikaanse komiek die in 2017 op 91-jarige leeftijd overleed, is beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie door twee actrices met wie hij samenwerkte. Karen Sharpe (87) en Hope Holiday (91) doen die onthullingen in 'The Dark Side of a Hollywood Icon', een nieuwe documentaire door Vanity Fair over de schandalen en verhalen in Hollywood.
Lees verder

Sommige apothekers zien vraag naar jodiumpillen stijgen: "Mijn kinderen drongen aan"
Sommige apothekers in ons land krijgen opeens meer mensen over de vloer met de vraag naar jodiumpillen. Jodium beschermt de schildklier tegen radioactieve straling, waardoor je minder kans loopt op schildklierkanker. De pillen worden gratis gegeven bij een ramp in een kerncentrale, bijvoorbeeld, maar er is normaal weinig vraag naar. Deze voormiddag kwamen echter al een tiental mensen naar apotheek Storme in Merelbeke om een doosje jodiumtabletten op te pikken. "Het is wel absoluut noodzakelijk om te wachten tot er communicatie komt van de overheid om de tabletten in te nemen", zegt apotheker Michael Storme.
Lees verder

Ongewapende Oekraïners jagen Russische tanks weg
In verschillende filmpjes op sociale media is te zien hoe Oekraïners ongewapend Russische tanks wegjagen.
Lees verder

Kernkabinet en legertop komen morgen samen over situatie in Oekraïne
Premier Alexander De Croo roept morgenochtend om 8 uur het kernkabinet samen over de situatie in Oekraïne. Dat zegt zijn woordvoerder. Voor het militaire luik van de bespreking zijn ook chef Defensie Michel Hofman en Wim Robberecht, het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV, uitgenodigd.
Lees verder

"Val Russen online niet aan", vraagt Centrum voor Cybersecurity België
Het Centrum voor Cybersecurity België vraagt aan Belgische hackers en IT'ers om online niet zelf Russische websites aan te vallen. Op die manier wil het CCB vermijden dat ons land, en vooral onze kritische infrastructuur, een doelwit wordt voor Rusland.
Lees verder

KOERS KORT. Giro-organisatie maakt ploegen bekend die wildcard krijgen - Jakobsen moet Quick.Step-Alpha Vinyl in Le Samyn aan nieuw succes helpen
De organisatoren van de 105e editie van de Giro hebben de drie ploegen bekendgemaakt die een wildcard krijgen om deel te nemen. Het gaat om de drie Italiaanse Pro Continentale teams Bardiani CSF Faizanè, Drone Hopper-Androni Giocattoli en Eolo-Kometa. Het Franse Arkéa-Samsic, de tweede in het ProTeam-klassement in 2021, had de keuze om deel te nemen, maar ging daar zoals eerder gemeld niet op in.
Lees verder

Giorgio Armani betuigt steun aan Oekraïne met muisstille catwalkshow
Giorgio Armani heeft zondag tijdens de modeshow voor de herfst-wintercollectie van 2022 een opvallend statement gemaakt. Om zijn steun te betuigen aan de slachtoffers in Oekraïne, besliste de ontwerper om helemaal geen muziek af te spelen tijdens de show. Enkel het applaus van het publiek en de hakken van de modellen waren te horen. Het zorgde voor een ingetogen, maar ook emotionele sfeer op de catwalk.
Lees verder

Volledige UEFA-schorsing dreigt voor Rusland, IOC wil geen Russische en Wit-Russische atleten meer op internationale competities
De Europese Voetbalconfederatie UEFA staat op het punt om Rusland een volledige schorsing in alle competities op te leggen, na de inval in buurland Oekraïne, zo maakte het Duitse nieuwsagentschap SID bekend. De eerste club die daardoor geraakt zou worden, is Spartak Moskou, dit seizoen nog de enige Russische vertegenwoordiger op het Europese toneel. In de achtste finales van de Europa League zouden zij het moeten opnemen tegen het Duitse RB Leipzig. Als het duel geannuleerd wordt, mag Leipzig zonder te spelen naar de kwartfinales. Ook aan het EK vrouwenvoetbal van komende zomer in Groot-Brittannië zou Rusland niet mogen deelnemen. Zij zouden er uitkomen tegen Nederland, Zweden en Zwitserland.
Lees verder

Carnavalsfuif eindigt in ziekenhuis voor Lino (45): "Toen ik jongeren aansprak die op deur trapten keerden ze zich tegen mij"
Lino Janssens (45) uit Aalst ligt sinds zondagochtend in het ziekenhuis met een gebroken kaakbeen nadat hij enkele rake klappen kreeg door twee jongeren die op een deur aan het trappen zijn. De veertiger was op weg naar huis na een pre-carnavalsfuif. Toen hij de personen aansprak op hun gedrag keerden ze zich tegen hem en kreeg hij rake klappen. "Ik hoop dat er getuigen de feiten gezien hebben zodat de daders gevonden kunnen worden", zegt Lino.
Lees verder

Carnavalsfuif eindigt in ziekenhuis voor Lino (45): "Toen ik jongeren die op een deur trapten aansprak, keerden ze zich tegen mij"
Lino Janssens (45) uit Aalst ligt sinds zondagochtend in het ziekenhuis met een gebroken kaakbeen. Hij kreeg enkele rake klappen van twee jongeren die op een deur aan het trappen waren. "Ik hoop dat er getuigen zijn, zodat de daders gevonden kunnen worden", zegt Lino.
Lees verder

Dertigtal doden bij botsing tussen twee bussen in Tsjaad
Een dertigtal mensen zijn omgekomen en een vijftigtal zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee bussen in de nacht van zondag op maandag in het centrum van Tsjaad. Dat heeft het ministerie van Vervoer vandaag bekendgemaakt in een persbericht.
Lees verder

"1.655 XTC-pillen? Voor eigen gebruik!": rechter gelooft niets van absurde uitleg drugssmokkelaar
Een man die op een trein naar Amsterdam betrapt was met 1.655 xtc-pillen is veroordeeld tot 36 maanden cel. Volgens de man waren die allemaal voor eigen gebruik, maar aan dat verhaal hechtte de rechtbank niet geheel onverwacht geen geloof.
Lees verder

Telenet schort uitzending Russia Today op
Telenet heeft met onmiddellijke ingang de uitzending van de Russische staatstelevisiezender Russia Today (RT) opgeschort. Dat gebeurde op vraag van de Conferentie van telecommunicatie- en mediaregulatoren in België (CRC).
Lees verder

Jongen (14) dood aangetroffen in woning: slachtoffer stierf mogelijk door verwaarlozing, zes mensen aangehouden
In een woning aan de Kampheidelaan in Turnhout is vrijdag een 14-jarige jongen dood aangetroffen. De onderzoeksrechter heeft zes personen die in de woning verbleven aangehouden. Dat bevestigt het parket in Antwerpen. De politie gaat er voorlopig van uit dat de jongen om het leven kwam door verwaarlozing.
Lees verder

Website Oekraïense ambassade ligt plat: oorzaak is cyberaanval
De website van de Oekraïense ambassade ligt sinds maandag plat. Ook de Belgische tak van de site is getroffen. Een cyberaanval is de oorzaak, bevestigt de ambassade aan onze redactie.
Lees verder

Oekraïense president Volodimir Zelenski was de stem van 'Paddington'
Volodimir Zelenski (44), de president van Oekraïne die momenteel word gezien als het gezicht van het verzet tegen Rusland, was de stem achter het beertje in de Oekraïense versies van 'Paddington' en 'Paddington 2'. De theorie deed al langer de ronde op sociale media maar nu heeft StudioCanal het gerucht ook effectief bevestigd.
Lees verder

Van donker mysterie tot kleurrijke musical: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Zoveel streamingdiensten, zo weinig tijd. Voor wie door het bos de bomen niet meer kan zien in de wondere wereld van online tv-kijken, selecteren wij elke week de beste pareltjes van de streamers. Dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Europees plan wil aantal daklozen tegen 2030 op nul brengen
De lidstaten van de Europese Unie hebben maandag een actieplan voor het huisvesten van daklozen goedgekeurd, met als ambitieus doel om tegen 2030 geen daklozen meer te hebben in de Europese straten. "2030 is een mijlpaal, een vorm van ideaal", zei de Franse minister van Huisvesting Emmanuelle Wargon.
Lees verder